Šta je novo?

Problem sa Pioneer 108

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Sinoć sam prvi put probao da režem DVD+R diskove (drajv imam duže od 8 meseci) i uspeo sam da upropastim 3 Ritek 4x i jedan Verbatim 16x (eto podmetača za čaše).
Drajv reže normalno sve do trenutka kada treba da započne finalizaciju diska, a onda izbaci poruku da je rezanje neuspešno. Kada probam da otvorim disk on je potpuno prazan dok kroz nero se vidi šta je rezano na disku.
Interesantno je da i za Ritek i za Verbetim nudi brzine snimanja od 4x-12x iako je Verbatim 16x.
Isti fajl koji nisam uspeo da narežem na pomenute diskove bez problema sam narezao na Verbatim DVD-R 8x. Više puta sam rezao DVD+RW (PrimeDisc 4x i Verbatim 2.4x) bez ikakvih problema.
CD od 800Mb je prepoznavao kao 703Mb.
Jednom sam probao da narežem DVD-R kao multisesion i rezanje je prošlo bez problema, ali kada sam probao da otvorim disk na njemu kao da nema ničega (kroz Nero mogu da vidim šta je narezano).
Za rezanje koristim Nero Express 6.6.0.xxxx (ne znam tačno ostale brojke - nisam kod kuće da bih proverio) ako je to bitno.

Da li ove probleme koje sam nabrojao rešava novi firmware (1.20)?
Šta omogućava hakovani firmware i koliko je pouzdano koristiti ga?

Pozdrav

pa probaj novi firmware, sta te kosta? Otvoris exe, i on sam sve zavrsi za 20ak sec. A i garancija bi trebala da vazi (oficijelni firmware).

A da probaš sa nekim drugim softwareom? :trust:

Probaj da updatujes sa originalnim firmwareom na 1.20 i sacuvaces garanciju.
Ako hoces hakovani 1.20 imas Gradiusov koji ima skinut limit brzine pri ripovanju originalnih DVD filmova "unlock ripping speed", ali za flshovanje sa hackovanim firmwareom moras koristiti program DVRFlash.

Moja 108ica radi korektno sa poslednjim 1.20 (nehakovanim) firmverom i sa nero 6.6 x.x

Do sada sam probavao princo 4x i verbatim (plus) 8x i 16x. Zanimljivo, za verb. 16x nero mi daje maksimalnu brzinu 12x. Inace sve przim na 8x, i nema problema.

Poslednja izmena:
Rešen problem

Problem je bio u softveru. Nero koji sam imao na računaru nije 6.6 već 5.5. Kasno sinoć sam instalirao Nero 6.6.0.13 i pri rezanju diska nije mi prijavio nikakvu grešku (nisam proverio sadržaj diska, ali trebalo bi da je sve u redu).
Hvala svima na odgovorima.

Pozdrav

I ja sam imao (imam jos uvek) probleme sa pojedinim diskovima. Obrati paznju ako uzimas diskove iz tube(bez omota) na fleke koje mozda postoje(uglavnom kod diskova gde je stampa u boji tj. vrlo sareni diskovi npr. alfa media i sl.) koje umeju itekako da zagorcaju zivot odnosno jednom recju IZBEGAVAJ TE DISKOVE. Takodje sam imao flesh sa verbatimom koji je zvanicno na 16x a nero mi je javljao da moze da se reze samo na 4x !!!!!?! Moj ti je savet koristi samo diskove na koje provereno dobro radi 108-ica, jer je i meni na verbatimu od 8x javljao (jos uvek javlja) da mogu da ga rezem na 12x a nekad i na 16x i probao sam to sljaka bez problema. Pitanje je i odakle se nabavljaju svi ti diskovi tj. gde su stvarno proizvedeni.
Puno srece sa rezanjem!!!

ja sam glup!

Evo moj slucaj,
imam 108 i veoma sam zadovoljan, fw 1.2, rezem mit nero 6.0.0.23.
Da sam se nabacao puknutih diskova-jesam al verujem da je to ili bilo do kvaliteta dvd-ova ili loseg rukovanja pri rezanju.
Ono sto mene muci je da sam ne davno uzeo od druga neke diskove koje je on rezao sa nekim cunga-lunga prastarim LG dvd rezacem koje uopste nisam mogao da otvorim. u neru pise samo da je odredjena kolicina prostora iskoriscena na dvd-u i to je to. no dobro, reko njemu ne vajla rezac al danas sam uzeo neke dvd-ove koje sam davnih dana narezao i opet ista prica-ne vidi ih uopste!!! STA SE DESAVA!!! :wall:

pa sam si rekao: kvalitet samih medija probably

Da se nadovezem...upropastio sam 7-8 DVD-ova na 108D. Svaki disk se korektno nareze ali ne prolazi verifikacija i to uvek na razlicitom mestu, i ne moze se ceo procitati/iskopirati. Menjao sam firmware, razne software, medije ali nista, sve dok nisam posumnjao na ATA kabl :mad:, zamenio ga i sada je sve ok.

U pitanju je ATA 33 kabl, a na njemu LiteON CDRW koji je radio bez greske i 108D. Napominjem da je pre toga sa istim kablom sve radilo ~9 meseci, a kabl nije naravno sam od sebe riknuo, vec se ostetio od silnog vadjenja/vracanja.

:wave:

forky je napisao(la):
Evo moj slucaj,
imam 108 i veoma sam zadovoljan, fw 1.2, rezem mit nero 6.0.0.23.
Da sam se nabacao puknutih diskova-jesam al verujem da je to ili bilo do kvaliteta dvd-ova ili loseg rukovanja pri rezanju.
kolko ja znam prve verzije Nero 6-ice su imale problem sa rezanjem dvd-ova tako da instaliraj novu verziju pod obavezno!

:wave:

presao sam na noviju verziju nera i cita moje stare dvd-ove, jeeee.
al jos uvek ne cita ove sto nisam ja rezao (nije do kvaliteta dvd-a).

Nazad
Vrh Dno