Šta je novo?

Problem sa Pinnacle TV/FM kartom

• Začetnik teme Začetnik teme lolek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
U prilici sam da nabavim PCTV Pinacle sa ANALOGNIM TV/FM tjunerom i cipom 878a. Probao sam ga na 2 masine sa drajverima za XP 5.5 i sve radi osim FM tjunera. Da li FM tjuner ne radi zbog drajvera 5.5 ? Jel neko ima slican problem ?

Gde si to nasao???
Ja se patim sa ovim digitalnim sranj_m vec godinu dana......
Da li je drajver 5.5 ili 5.50 (posto je poslednja verziija 5.50,a nekoliko verzija pre je bila i 5.5)??
Jesi li stavio antenu pozadi?
Jesi li probao neki drugi program za FM??

lolek je napisao(la):
U prilici sam da nabavim PCTV Pinacle sa ANALOGNIM TV/FM tjunerom i cipom 878a. Probao sam ga na 2 masine sa drajverima za XP 5.5 i sve radi osim FM tjunera. Da li FM tjuner ne radi zbog drajvera 5.5 ? Jel neko ima slican problem ?
Koliko se ja secam nekih prica sa stranih foruma... da, to je do 5.50 drajvera. Stavi neke starije, i trebalo bi da ti radio sljaka bez problema (ali, tu je onda ona fora sa sporima menjanjem kanala)

Koji stariji rade na XP-u i gde ih naći? Jer meni ionako sporo menja kanale 🙂

CAR je napisao(la):
Koliko se ja secam nekih prica sa stranih foruma... da, to je do 5.50 drajvera. Stavi neke starije, i trebalo bi da ti radio sljaka bez problema (ali, tu je onda ona fora sa sporima menjanjem kanala)

Oce li ver. drajvera 5.0 da radi na XP ?

Nemoj ispod 5.30 jer od njih je resen problem sa capture-om od preko 4GB.

Paradigma je napisao(la):
U, majku mu, koji su sad pa ti???
Ja znam one v5.20 i, meni najstarije, v5.11.

2 lolek:
Ne znam koji su to v5.0... najstariji koje ja imam su v5.11, sa PCTV CD-a koji je stigao uz kartu... i rade bez problema na XP-u.

Vojkane, ovo i za tebe vazi... dakle, 5.11 rade sa XP-om, 5.20 rade sa XP-om. To je ono sto sam ja isprobavao. Samo, mnogo je sporo saltovanje kanala sa tim starijim drajverima...

A gde ces da ih nadjes - to stvarno ne znam! 🙂

CAR je napisao(la):
U, majku mu, koji su sad pa ti???
Ja znam one v5.20 i, meni najstarije, v5.11.

2 lolek:
Ne znam koji su to v5.0... najstariji koje ja imam su v5.11, sa PCTV CD-a koji je stigao uz kartu... i rade bez problema na XP-u.

Vojkane, ovo i za tebe vazi... dakle, 5.11 rade sa XP-om, 5.20 rade sa XP-om. To je ono sto sam ja isprobavao. Samo, mnogo je sporo saltovanje kanala sa tim starijim drajverima...

A gde ces da ih nadjes - to stvarno ne znam! 🙂

I siguran si da ce FM radio da radi sa ovim drajverima ?

Jel se taj problem javlja samo kad grebuješ iz Visiona?

lolek je napisao(la):
I siguran si da ce FM radio da radi sa ovim drajverima ?
Po pricama ovih strendzera... da, trebalo bi.
Ja nemam PCTV Pro, pa ne mogu da se licno uverim u to.

Uostalom, sta te kosta... nadji negde v5.11 ili v5.20, pozajmi od nekoga CD (da ne skidas sam bezveze tolike megabajte)... pa probaj.

Twix je napisao(la):
Da li je drajver 5.5 ili 5.50 (posto je poslednja verziija 5.50,a nekoliko verzija pre je bila i 5.5)??
Heh... pa, 5.50 i 5.5 mu dodje isto, majku mu :d

Zar te nisu ucili matematiku u skoli... i ono, skracivanje nule? 😛 😀

Vojkan je napisao(la):
Jel se taj problem javlja samo kad grebuješ iz Visiona?

Nisam probao da grebujem sa third-party softverima duze od 4GB, ali na Visionu jesam i registrovao bug, sa 5.30 pa nadalje nije bilo problema.

2 CAR:

5.30 je verzija izasla za evropsko trziste i skinuta sa nemackog pinnacle site-a. Problem sa brzinom promene kanala nije nikad resen trajno ni u jednoj verziji Visiona, dakle svaka verzija je u nekoj konstelaciji (drajveri, graficka, platforma) menjala kanale i brzo i sporo. Sa 5.50 trenutno imam situaciju da promena nije ni trenutna ali nije ni spora kao sto moze da bude.

5.30 je verzija izasla za evropsko trziste i skinuta sa nemackog pinnacle site-a. Problem sa brzinom promene kanala nije nikad resen trajno ni u jednoj verziji Visiona, dakle svaka verzija je u nekoj konstelaciji (drajveri, graficka, platforma) menjala kanale i brzo i sporo. Sa 5.50 trenutno imam situaciju da promena nije ni trenutna ali nije ni spora kao sto moze da bude.
Meni su ovi 5.50 drajveri stvarno exxxtra. Kanali se menjaju brzo kao na TV-u (naravno, moze da bude i nesto sporije za koji trenutak, ipak to nije pravi TV... a i procesor moze nekad da bude malo zauzet, pa da da okasni delic sekunde 😉)
U svakom slucaju, mnogo, mnogo brze od prethodno probanih 5.11 i 5.20 drajvera.

Ali, kao sto si rekao, to zavisi od mnogo faktora... recimo, graficke. Tako, sa prethodnom Ti4200, sve je bilo munjevito... menjanje kanala je bila prava uzivancija, upravo onako kako sam opisao.
Medjutim, sa FX-om, nekad dodje do lagova... pa to prodje, i sve bude super. Pa se opet javi... a toga, za prethodnih godinu dana koriscenja GF4, nikada nije bilo.

Imam PCTV pro i koristim drajvere 5.50, i FM tjuner radi sasvim normalno.
Ukoliko zelis mogu da ti "iskopam" negde i 5.11, ali 5.50 (barem kod mene) ne prave apsolutno nikakve probleme

Poslednja izmena:
desp je napisao(la):
Ukoliko zelis mogu da ti "iskopam" negde i 5.11, ali 5.50 (barem kod mene) ne prave apsolutno nikakve probleme

Da li imas digitalni ili analogni tjuner ? I da li imas chip 878a ?

desp je napisao(la):

Kakvu antenu koristis za FM?

- Digitalni tjuner i 878a chip (koliko sam uspeo da primetim). Bez obzira na
vrstu tjunera ne vidim razlog zasto ne bi radio FM.

- Kao antenu za FM koristim kabl od kablovske televizije.

Pozdrav

desp je napisao(la):
- Digitalni tjuner i 878a chip (koliko sam uspeo da primetim). Bez obzira na
vrstu tjunera ne vidim razlog zasto ne bi radio FM.

- Kao antenu za FM koristim kabl od kablovske televizije.

Pozdrav

Izgleda da niste moj pitanje procitali pazljivo. Jos jedanput. Radi se o ANALOGNOM tjuneru. Zato ako neko ima odgovor na moje pitanje neka pomogne ako ume. Sa digitalnim tjunerom 5.5 drajveri nisu nikad ni pravili probleme.

Nazad
Vrh Dno