Šta je novo?

Problem sa Pinnacle PCTV

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Drugar je danas kupio Pinnacle PCTV i ubacio karticu povezao sve ali... Kartica je lepo uhvatila kanale ali umesto zvuka se cuje samo sustanje. :crash: Proverio sam kablove reinstalirao softver za svaki slucaj ali i dalje samo sustanje. Da li neko zna u cemu je problem?

U 'Settings'->'Audio' treba da odaberes odgovarajuci 'Sound input', najverovatnije Line in, al' recimo, ja sam povezao na Aux...

Stavio sam Line in jer je kartica spojena sa integrisanom zvucnom preko onog externog kabla na Line in. Probao sam i neke druge mogucnosti iz liste ali se nista nije desilo. 😡 Neka druga ideja?

Verovatno je problem u tome sto se za razlicite regione u svetu koriste razlicite frekvencije na kojima se nalazi zvuk. Treba da podesi na Evropu, recimo Nemacku, ako nema nas na listi.

p.s. Mene zbog toga zeza iuVCR (nisam nasao to podesavanje), a CAR nece da mi odgovori kako to da sredim! :d

Delija je napisao(la):
Verovatno je problem u tome sto se za razlicite regione u svetu koriste razlicite frekvencije na kojima se nalazi zvuk. Treba da podesi na Evropu, recimo Nemacku, ako nema nas na listi.

Moguće... Software koji ide uz PCTV ovo radi sa teletekstom - samo na osnovu Windows-ovog 'Regional settings'-a instalira ili ne WebText aplikaciju. Radi ispravno sa Serbian (Latin).

Probaj da povežeš interni audio izlaz PCTV na neki alternativni ulaz zvučne. Za ovo ti treba običan CD kablić.

... Drugo ne znam šta može da bude :wave:

Stavio sam Line in jer je kartica spojena sa integrisanom zvucnom preko onog externog kabla na Line in. Probao sam i neke druge mogucnosti iz liste ali se nista nije desilo. Neka druga ideja?

😛 Možda ti je integrisana zvučna nameštena da daje izlaz za više zvučnika. U tom slučaju 'Line in' više nije 'Line in' no 'Line out' za neki od kanala ?

Delija bio si u pravu. Promenio podesavanje i sada radi. Hvala svima! :banana:

Drago mi je!

Jos kada bih ja uspeo da resim problem sa glupim iuVCR. Izgleda da sam se zeznuo jer sam ga instalirao u trenutku kada mi je lokacija bila podesena na US, a sad ni reinstalacija programa, ni brisanje settingsa iz registry-a ne pomaze! :wall:

Da ti nije mutiran Line-In u windowsu?
Ja tako držim, i kada startujem PCTV Vision on sam uključi zvuk, dok za iuVCR moram to ručno da uradim.

Ma kakvi! Bilo bi lepo da je to, ali...

Cuje se zvuk, tj. krcanje, bas onako kako se cuje kada recimo u Terratec-ovom softveru za lokaciju stavim US.

Delija je napisao(la):
p.s. Mene zbog toga zeza iuVCR (nisam nasao to podesavanje), a CAR nece da mi odgovori kako to da sredim! :d
Pa ne znam bre, majku mu, mislis da ti ne bih odgovorio? 😀
U stvari, imam resenje za tebe... reinstall Win-a! :d

Kad si vec zasr'o sa "location"... 😉

P.S. I ovaj put, kad vec instaliras ponovo, stavi "SERBIA"!!! Da ne omanes ponovo... a Bili zna gde je to, ne brini se... :d

Pogledaj datum! :d

p.s. PM-ovali smo se posle toga! 😉

poz.

Nazad
Vrh Dno