Šta je novo?

Problem sa PHPom...

• Začetnik teme Začetnik teme Raptus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raptus

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
610
koji je verovatno smesan, ali...
naime, cisto fore radi pokusao sam da napisem jednu skripticu cija je jedina svrha da primi iz forme vrednost, i ispise je ponovo ili uradi neku obradicu, nije ni bitno (tipa: Nebojsha <submit> ispis: Nebojsha je car!!)..

e sad, ja napisao skriptu, nece, PREpisao iz jedne knjizice o phpu, nece ni tu... konkretno, nema nikakav odziv, kao da ne prenosi vrednosti. otprilike ide ovako:

<form action="ajde.php" method=post>
<input type="text" name="user">
<input type="submit" value="ajde">
</form>

i ajde.php: <?php print $user; ?>
nista vise (jednostavno zar ne?). e dakle, ako umesto $user u php fajlu deklarisem i ispisem bilo koju drugu promenljivu, sljaka. ako pokusam da menjam method u htmlu, vidim da poziva ajde.php?asddasdas (asddasdas je naravno uneto), ali se opet ne ispisuje NISTA. ne prijavljuje nikakve greske, ali bogami ne radi ni nista pametno.
os je suse 8.1, apache 1.3.xx nije ni bitno, sljaka, php4 instaliran (valjda) korektno...

shta da mu radim? ne znam mnogo (citaj, znam jako malo) o linuxu, i na proslim instalacijama mi je sa default podesavanjima radilo korektno (sto mi je i dovoljno, jel...)... heeelp?

Ovo mi opet lichi na pokushaj izvrshavanja php naredbi iz html fajla :mrgreen:

(Ako sam pogreshio blame your messy post, not me 😀 )

I blame you...

"<form action="ajde.php" method=post>
<input type="text" name="user">
<input type="submit" value="ajde">
</form>

i ajde.php: <?php print $user; ?> "

<form> se i izvrsava iz htmla, odmah ispod pise ajde.php: kako vec ide...

Pozdrav...

Second look:

Nije mi jasno sta si hteo da kazes sa 'bilo koju drugu promenljivu' - kada imas samo jednu...

Anyway, ovo treba da radi (kod mene radi). Najverovatnije ti je php.ini krivac. Pregledaj ga, pretpostavljam da je nesto oko globalnih varijabli...

Neće moći tako, probaj sa <?php print $HTTP_POST_VARS['user']; ?>

p.s. Moći će ako u php.ini uključiš register_globals = on

drunk devil: jesam malo konfuzan... mislio sam, kada cisto probe radi pokusam da definisem lokalno promenljivu tipa, $juhu="ura"; print $juhu radi, cisto da probam da li php radi uopste...

Hvala i mikisu i djavolchetu, sada radi bas kako treba 🙂 Puno pozdrava!

Nazad
Vrh Dno