Šta je novo?

Problem sa PES5

Dimke

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
649
...problem se pojavio posle dodavanja jos 512 MB rama i menjanja drajvera za graficku. Problem je u tome sto zvuk kasni i poprilicno zna da nervira, meniji se sporije otvaraju a kad je npr poluvreme cekam i po 2-3 min da se otvori onaj prozor za nastavak. Vratio sam i stare drajvere i vadio memoriju reinstalirao igru itd. Sta mi je ciniti. Sve ostale igre rade normalno samo me ovo zeza a ovo najvise igram :D

resio sam problem :D

Pa nije ti mnogo trebalo, malo vise od 3 sata :D

Nego, jel moze PES5 da sljaka na 512 mb rama, 2.4 amd procesor i ati 9200 se-128mb?
Da pitam dok ga jos nisam uzeo instalirao ;)

MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:

Windows 98SE/ME/2000/XP
Intel Pentium III 800MGHz or equivalent processor (Athlon/Duron/Celeron)
128 MB RAM
4X DVD-ROM Drive
NVIDIA GeForce 3 or ATI Radeon 8500 video card
DirectX 8.1 compatible sound card
DirectX 8.1 or higher (included on Disc 1)
*Network(TCP/IP 128kbps or higher)
800MB free hard disk space

RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS:
Windows 2000/XPIntel Pentium IV 1.4GHz processor
256 MB RAM
8X DVD-ROM Drive
NVIDIA GeForce 4 Ti, ATI Radeon 9600, or higher
DirectX 8.1 compatible sound card
DirectX 8.1 or higher (included on Disc 1)
*Network(TCP/IP 1.5Mbps or higher)
3GB free hard disk space

SUPPORTED CHIPSETS:
NVIDIA - GeForce 6800, GeForce FX (5950, 5900, 5800, 5600, 5200), GeForce4 Ti, GeForce3
ATI - Radeon x800, 9800, 9700, 9600, 9500, 9200, 9000, 8500

Manje je zahtevna od cetvorke ,)
ako nije manje, onda je barem jednako zahtevna, ali bolje optimizovana...
doduse, imas se, koji je sklon iznenadjenjima ... :d

Poslednja izmena:
vladabgd je napisao(la):
pa bar napishi kako. mozda ce neko imati slichan problem...

CPU i memorija ti je i više nego što treba, međutim - 9200 (a pogotovo SE) ne omogućava glatko igranje PES-a. U principu, radiće ti, ali nije to to....

Ja igram u 1280x960 sa 4xAA + 8xAF pa stvar izgleda mrak dobro.... Ne priznajem zamerke "fifaša" o lošoj grafici....

uskmarko je napisao(la):
CPU i memorija ti je i više nego što treba, međutim - 9200 (a pogotovo SE) ne omogućava glatko igranje PES-a. U principu, radiće ti, ali nije to to....
Pa ne bas...ja na radeonu 8500 sa 512mb memorije sve na 1024x768 high sa muzikom i download u pozadini glatko i opusteno...

uskmarko je napisao(la):

Ja igram u 1280x960 sa 4xAA + 8xAF pa stvar izgleda mrak dobro.... Ne priznajem zamerke "fifaša" o lošoj grafici....

a shto si mene quote-ovo ? :trust: znam ja i hw zahtevnost pesa i sve ali to ochigledno nije problem koji je imao Anubis.

p.s. i ja igram u 1280x960 sa 4xAA + 8xAF stim shto treba josh da ogranichish refresh rate na 60 ako ti je komp (grafichka) dovoljno brz tj prebacuje 60 fps-ova.

pa meni je igra raadila odlicno jedino sto je zvuk kasnio nekih 10 sec. i sta sam onda uradio shvatio sam da nije problem u grafici nego naravno u zvuku i u podesavanjima za zvuk sam promenio midi mixer ili kako vec i sve je prosljakalo kako treba. Samo mi nije jasno kako se to promenilo jer znam da nisam nista tu podesavao? U svakom slucaju sad radi kako bog zapoveda

LiLa je napisao(la):
Pa ne bas...ja na radeonu 8500 sa 512mb memorije sve na 1024x768 high sa muzikom i download u pozadini glatko i opusteno...

Radeon 8500 je *puno* jača kartica od R9200SE, o kojoj je bilo reč...

vladabgd je napisao(la):
a shto si mene quote-ovo ? :trust: znam ja i hw zahtevnost pesa i sve ali to ochigledno nije problem koji je imao Anubis.

p.s. i ja igram u 1280x960 sa 4xAA + 8xAF stim shto treba josh da ogranichish refresh rate na 60 ako ti je komp (grafichka) dovoljno brz tj prebacuje 60 fps-ova.

Quoteovao sam tebe zato što je tvoja poruka bila poslednja u nizu...
Zašto bih *refresh rate* ograničio na 60 (Hz)??? Radi sve savršeno na 85 Hz.
Imam fx5900, i fw78.01 whql.

Sad, jedno pitanje...
Kazete da radi na vise od 60Hz...
Ja, doduse igram PES 4, ali mislim da nema razlike, ali ako ima neka me neko ispravi,
kada ukljucim FRAPS pokazuje 60HZ zakovano... Ne moze preko, jer je, jelte konverzija sa Sony-a, a Sony je, jel te, ogranicen na 60Hz (TV), pa me interesuje kako imate preko 60FPS?!?

Meni je takodje refresh na 85...
Sa 9600XT sam imao neke linijice, tj desinhronizaciju 60 i 85HZ, ali sada je sve OK, sa tim sto je zakovano na 60HZ... kako da preguram tih 60 FPS?!?

CamBieL je napisao(la):
Sad, jedno pitanje...
Kazete da radi na vise od 60Hz...
Ja, doduse igram PES 4, ali mislim da nema razlike, ali ako ima neka me neko ispravi,
kada ukljucim FRAPS pokazuje 60HZ zakovano... Ne moze preko, jer je, jelte konverzija sa Sony-a, a Sony je, jel te, ogranicen na 60Hz (TV), pa me interesuje kako imate preko 60FPS?!?

Meni je takodje refresh na 85...
Sa 9600XT sam imao neke linijice, tj desinhronizaciju 60 i 85HZ, ali sada je sve OK, sa tim sto je zakovano na 60HZ... kako da preguram tih 60 FPS?!?

Kakvo sramotno nepoznavanje materije
:zgran:

Ti očigledno ne razlikuješ refresh-rate od frame-rate-a, a pri tom nastupaš sarkastično.

Bruka.

:smash:

Neću odgovarati na nadolazeće hate-postove...

koji je tebi bre ? lepo je dechko pitao... mozda se ne razume ali onda ne treba tako nastupiti.

Ni ja nisam primetio sarkazam u CamBiel-ovom postu...takodje,ni ja ne umem da povucem jasnu granicu izmedju refresh-rate i frame rate-a.Ne bi bilo lose da neko ko poznaje materiju pojasni stvar.
Ovo nije hate post.

evo kako ja to gledam...

fps (frames pes second) je broj slika (frame-ova) koliko grafichka "stigne" da izrenderuje u sekundi. kod filmova je uobichajena vrednost od 24-25fps. za neko normalnije igranje potrebno (po mojoj proceni) je ipak oko 40ak fps (naravno da je sve preko josh bolje...)

refresh rate - broj koliko se puta slika na monitoru osvezi u sekundi (nevezano da li je to still image ili neka animacija). znachi recimo rr od 100hz znachi da se slika osvezi na svakih 0.01s

e sad poenta uskladjivanja refresha i fps-a je u tome shto kada nisu ujednacheni u pes-u dolazi do iskrzane animacije (zatho je to tako ? lupi search ovde na benchu i naci cesh vec)

ako greshim neka me neko ispravi

@uskmarko:
Ni ja ne vidim sarkazam u svom postu, ali dobro. Izvini.
Jedino ako mislis na:
"Kazete da radi na vise od 60Hz..."

Ja sam inace, vrlo los pri formulacijama.
Znam da je FPS (frames-per-second) broj slicica u sekundi koje je u stanju da prikaze racunar, odnosno graficka karta, u odredjenoj aplikaciji.
Refresh rate, ili ti osvezavanje ekrana...
ima veze sa time kako vidimo ekran. Naime, jedna tacka prelazi preko ekrana (osvezava sliku) i pokazuje koliko brzo slika na CRT monitoru. Utisak koji tacka ostavlja na nase oko dok je bila na nekom delu ekrana traje neko kratko vreme.
E sad ko me je razumeo... jel vidite koliko ne umam da se izrazim :S:

Sta mi nije jasno, sad pitate se vi?!?
Nije mi jasno to da li mozes da imas vise FPS-a od 60 na PES 4 ili ne?!?
Posto ja ne mogu. I da, animacija je iskrzana i sve, ali me interesuje da li se moze?!?

daleko od toga da je hate post?!?
ja cak ni ne znam sta je hate post, i prvi put cujem za taj izraz?!?
Inace ovo je prvi forum koji redovno posecujem... upravo iz razloga sto je super i sto ljudi ovde normalno razgovaraju...

pozdrav...
:wave:

CamBieL je napisao(la):
@uskmarko:

daleko od toga da je hate post?!?
ja cak ni ne znam sta je hate post, i prvi put cujem za taj izraz?!?
Inace ovo je prvi forum koji redovno posecujem... upravo iz razloga sto je super i sto ljudi ovde normalno razgovaraju...

pozdrav...
:wave:

Izvinjavam se ako sam bio previše zao u svom postu, lure of the dark side is strong these days....

CamBieL je napisao(la):
Sta mi nije jasno, sad pitate se vi?!?
Nije mi jasno to da li mozes da imas vise FPS-a od 60 na PES 4 ili ne?!?
Posto ja ne mogu. I da, animacija je iskrzana i sve, ali me interesuje da li se moze?!?
Ne moze, valjda zato sto je port sa PS-a... Sta ce ti to uopste?

Vrh Dno