Šta je novo?

Problem sa particijama

56K

Čuven
Učlanjen(a)
15.11.2002
Poena
604
Ljdi pomagajte imam veliki problem sa particijama neke particije nemogu da formatiram ni de im menjam velicinu (nisu sistemske).
kada sam instalirao PartitionMagic 8.0 on mi je prijavio da HDD je los i da mi je jedina pomoc da unistim ceo HDD i sto mi se bas i neradi sobzirom da imam dosta podataka koji mi trebaju a nemam ih gde.
Ako znate neko drugo resenje dobro bi doslo :crash:

a koji je hard?
obicno proizvodjaci diskova imaju neki utility koji ce ti reci jel zaista los ili te pm *****ava
jesi li probao da brises ili formatiras particije iz disk managementa?ako je xp u pitanju.
disk nije slucajno konvertovan u dinamicki?

Maxtor 80G.
Imam Particiju od 20 giga a on kaze da mi je 18 giga slobodno iako nema nista od fajlova na toj particiji.
PartitionMagic vidi ceo hard kao jednu particijutako da odatle nemogu nista da uradim kao ni da formatiram
ps. xp sp2 je os

Probaj tu particiju da formatiras ponovo.
ili probaj sa starim PM, ja sam imao slicne probleme sa PM8, mrijavljivao mi je BAD disk.
Isnalirao sam PM7 i radilo je.

pozz.

ajde uradi screenshot disk managementa u computer managementu pa je okaci ovde

@56K: Moras da imas sliku negde na net-u, a ne sa tvog kompa da je uploadujes ;)

Dobar sajt za hosting je www.imageshack.us... uploaduj tamo sliku i posle samo baci link... :wave:

Najpre uradi chdisk. Pokusaj da manipulises particijama sa Acronis Partition Expert ili nekim drugim alatom za particionisanje. Ako i tu prijavi gresku...
Proveri HDD najpre sa Maxtor PowerMax programom, http://downloads.maxtor.com/downloads/_files/maxtor/en_us/downloads/PwrMaxEn.iso. Nakon njega proveri sa MHDD, http://www.benchmarkhq.ru/fclick/fclick.php?fid=276. Trebaces formirati boot-abilan medij, floppy ili CD.
To sto prijavljuje da je 2GB zauzeto na nesistemskoj particiji moze biti System Volume Information ili Recycler. Proveri sta imas na toj particiji/ama. Da li je HDD/particije virus clean?

Nazad
Vrh Dno