Šta je novo?

problem sa particijama!

Paspo

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2002
Poena
604
Pozdrav,

Imam problem!
Harddisk bijo mi je na dve particije NTFS (C: i D:).
Umesto Windows2000, instalirao sam Win98, nijesam mogao da vidim particiju D:. Onda sam opet vratijo Win2000, sad mogo da vidim ikonu D: ali ne mogu otvoriti!

Kako mogu resiti problem? da ne izgubim podatke iz D: particije!
u naprijed
Hvala

1) da li si enkriptovao podatke pod 2000?
2) dok si instalirao 98, da li si formatiro na fat32 ili si konvertovo?

opet je

formatiro sam C: koji je bio pod win2000 instalirao win98
onda opet sam formatirao i vratio win2000.!

Particiju D nisam dirao.

Re: opet je

Paspo je napisao(la):
formatiro sam C: koji je bio pod win2000 instalirao win98
onda opet sam formatirao i vratio win2000.!

Particiju D nisam dirao.

http://www.r-tt.com/
skini program r-studio 2.0 i povrati podatke....
NISTA NE POKUSAVAJ DOK NE SKINES PROGRAM! SAMO CES SMANJITI SANSE KOJE SU TRENUTNO 100%...

Re: Re: opet je

nIce Cream je napisao(la):
http://www.r-tt.com/
skini program r-studio 2.0 i povrati podatke....
NISTA NE POKUSAVAJ DOK NE SKINES PROGRAM! SAMO CES SMANJITI SANSE KOJE SU TRENUTNO 100%...
Kakve sad veze ima data recovery program ??? Covek je lepo rekao da D: particiju nije ni na koji nacin ni u jednom trenutku dirao, tako da je ona netaknuta i sigurno joj ne treba nikakvo spasavanje podataka...

Nego, zvuci glupo ali da pitam, to prvi put kad si instalirao 2000 i pravio particije da nisi mozda ceo disk formatirao u NTFS ??? Mozda ti je ta D: u NTFS-u pa je normalno da je ne vidis iz 98-ice :p

Re: Re: Re: opet je

drapin je napisao(la):
Nego, zvuci glupo ali da pitam, to prvi put kad si instalirao 2000 i pravio particije da nisi mozda ceo disk formatirao u NTFS ??? Mozda ti je ta D: u NTFS-u pa je normalno da je ne vidis iz 98-ice :p
ali je ponovo instalirao Win2000 i opet ne vidi particiju.

pitanje za Paspo-a: da li ti je u prvoj instalaciji Windowsa 2000 disk bio kompresovan? enkriptovan?

da li sada vidis taj disk?

idi densim klikom na my computer, pa computer managment, pa disk managment. baci mi screenshot sta ti pise za "Disk 0", ili mi reci sve podatke

daj da ti resimo problem, da se ostali ne brukaju ovde ;)

Re: Re: Re: Re: opet je

Miroslav je napisao(la):
ali je ponovo instalirao Win2000 i opet ne vidi particiju...
Kol'ko pise u prvom postu, sad je sa ponovo instaliranim 2000 lepo vidi, samo ne moze da joj pristupi iz nekog razloga...Znaci Windows "priznaje" i prepoznaje :) postojanje particije...neki problem sa Explorer-om maybe...

Mozda bi mogao da probas da li recimo sa TCommander-om moze da se pristupi folderima, ili mozda bolje sa nekom DOS varijantom doticnog...

Ako nije enkriptovo ili kompresovo disk, onda su mu tabele korumpirane.... tako da nema sanse za povratak podataka bez data recovery softvera.... koji ce mu doticni problem resiti brzo...

Re: Re: Re: Re: Re: opet je

drapin je napisao(la):
Kol'ko pise u prvom postu, sad je sa ponovo instaliranim 2000 lepo vidi, samo ne moze da joj pristupi iz nekog razloga...Znaci Windows "priznaje" i prepoznaje :) postojanje particije...neki problem sa Explorer-om maybe...

Mozda bi mogao da probas da li recimo sa TCommander-om moze da se pristupi folderima, ili mozda bolje sa nekom DOS varijantom doticnog...
jeste, moj previd, nisam lepo citao :(

i da je disk koraptovan, trebao bi da mu ispise poruku disk not formatted ili tako nesto, meni se jednom slicno dogodilo, ali ovo nije slucaj, bar bi trebalo da nije, obzirom da je win98 bio prisutan, nista ne garantujem :)

Hvala na pom0c

Hvala na pomoc!

resiosam problem sa
r-studio 2.0

Hvala!

Re: Hvala na pom0c

Paspo je napisao(la):
Hvala na pomoc!

resiosam problem sa
r-studio 2.0

Hvala!

Evo momchina reshio problem bogom danim softverom sa neta dok vas dvojica izfilozofiraste da l' ga "priznaje", eeee... cheers

Tako ti je to kad si Elite Member :D ... titula ti udari u glavu pa mislis da sve znas hehe :D :D

nIce Cream je napisao(la):
Tako ti je to kad si Elite Member :D ... titula ti udari u glavu pa mislis da sve znas hehe :D :D
HA HA, vrlo smesno ! O:)
"Resenje" je po principu ubiti muvu sa raketom - ne kazem da nije moglo i tako, ali mi smo trazili ELEGANTNIJE resenje ;) ,) , jel tako Miroslave ?! :D

drapin je napisao(la):
HA HA, vrlo smesno ! O:)
"Resenje" je po principu ubiti muvu sa raketom - ne kazem da nije moglo i tako, ali mi smo trazili ELEGANTNIJE resenje ;) ,) , jel tako Miroslave ?! :D
pa elita se uvek slaze sa elitom :D , mada ni elita nekada bas ne potrefi resenje iz prve :beat:

Jedna primedba: ja sam imao kriptovane fajlove na disku, pa jedina posledica je bila da ne mogu da se otvore fajlovi ako nisi ulugovan pod odgovarajucim nalogom i sa odgovarajucom sifrom, ali fajlovi su se normalno videli. Inace fajlovima nemoze da se pristupi i ako se promeni password pod kojim su kriptovani.

Nazad
Vrh Dno