Šta je novo?

"problem" sa particijama na maxtoru d740x

Sasha

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
619
hmm,

ovaj problem i nije "pravi" problem ali kako je bolje spreciti nego leciti ajd da priupitam ovdasnje experte sta da radim. :)
Kad pokrenem scan u Norton Disk Doctor-u (NDD-u) pod
Win-om odma dobijem prozor sa porukom:

Error on hard disk 1 -- An extended partition is invalid
An extended partition has invalid parameters and is probably inaccessible.
Correct this situation if you are unable to access partitions on hard disk 1.
Do you wish to correct this problem?
yes -- no -- cancel

a kad kliknem na yes onda pise: (u novom prozoru)

The extended partition chain on hard disk 1 is invalid.
IMPORTANT!!!
Make sure you back up ALL partitions on this hard disk, even non-DOS partitions, if you want Norton Disk Doctor to correct the Extended Partition Table.
Do you want Norton Disk Doctor to search for EXTENDED DOS partitions a rebuild the Partition Table?
yes -- no -- cancel (e tu nisam kliknuo na yes)

Posto nemam gde da backup-ujem 35gb podataka, a ne bih ni da ostanem bez njih, zanima me sta je najpametnije uraditi. FX

Svi podaci su "dostupni" tj citljivi i u "radu" nema nikakvih problema, NDD ne nalazi druge greske (a Scandisk ni ovu).
Disk je Maxtor D740x6l, 40gb, OS je WinME, Fat 32.

Svi "pametni" predlozi ce biti uzeti na razmatranje. :D

Pozdrav,
Sasha

Moj problem je sa istim diskom bio kada sam ga particionisao iz Partition magica za Win... Šta se desilo... pa ****** je prvoj particiji dodelio Extended i pod njom 3 Logical particiji, (znaš ono u fdisku kada piše C: 1 Primary DOS
2 Extended
a kod mene je bilo obrnuto).
a drugoj Primary DOS C:. I normalno, Win Me se instalirao ok, ali kada je trebalo da instaliram Win2k, ovaj se pogubio. E onda ni PMagic za dos nije hteo da vidi disk.
Ja sam to resio totalnim ubistvom svih particija, i ponovnim particionisanjem iz fdiska. E onda je i PMagic video disk. E sada da ti ne pricam da sam rezao zilion RW diskova, plus ortakovi diskovi od 5,1 i 1,3 GB HDD... SMARAČINA DO KRAJA, ali mislim da ti je to jedini lek. :(

U Options/Advanced otkaci Skip partition test i eto resenja.
Norton ima neku gresku(?!) pri radu sa velikim extended particijama. Procitaj NU readme.txt. Zanimljivo je da Scandisk ne prijavljuje nikakvu gresku.

Na maxtor-ovom sajtu imate programe sa kojima mozete praviti particije, testirati diskove itd itd, programi su maxblast i pwrdiag. Tako da vam ostali programi i nisu nesto preko potrebni. Inace poslednje verzije rade sa Maxtor i Quantum diskovima

Da,da... i to sam poskidao kada sam imao problema, a power diag samo testira osnovne stvari. Tipa 80zilni kabl, da li postoji particija, dzamperi, low level format i sl... Ovaj drugi sam skinuo ali nisam probao, nije mi ni trebao obzirom da je problem bio takav da sam ga resio totalnim ubistvom..

pa ljudi..
sto bre particionisete iz windowsa????
pa ja sam imao win2k koji je radio kao sat, tweakovan i sredjen da radi super..
i onda sam samo instalirao part.magic i 10 sec. kasnije dobijem poruku da nemam dovoljno mesta na c particiji a na njoj jos 8 gb!!!!

za maxtora lepo postoji maxblast koji imate na maxtorovom sajtu i on je zakon za particionisanje..
kakav bre windows i particionisanje..
to je ozbiljan posao...

Wakizashi je napisao(la):
Da,da... i to sam poskidao kada sam imao problema, a power diag samo testira osnovne stvari. Tipa 80zilni kabl, da li postoji particija, dzamperi, low level format i sl... Ovaj drugi sam skinuo ali nisam probao, nije mi ni trebao obzirom da je problem bio takav da sam ga resio totalnim ubistvom..

Kako si uspeo da skines powerdiag sa Maxtorovog sajta kada trazi User i Pass,

Jok, ja :)
Meni nije nista trazio ?!:confused:
znam da sam se otisao, skinuo, otpakovao, tresnuo na flopi i to je to... Mada ako se setim gde sam ga bacio... :( Posto sam imao gore navedeni problem, jos uvek nisam sve doveo u red...

TEP3A je napisao(la):
pa ljudi..
i onda sam samo instalirao part.magic i 10 sec. kasnije dobijem poruku da nemam dovoljno mesta na c particiji a na njoj jos 8 gb!!!!

za maxtora lepo postoji maxblast koji imate na maxtorovom sajtu i on je zakon za particionisanje..
to je ozbiljan posao...

TEP3A je napisao(la):
pa ljudi..

to je ozbiljan posao...

Sve to stoji, ali kada si u frci do yaya, onda se zayebes u proracunima... Ja sam PRVO prebacio podatke, pa sam se tek onda setio da sam se ispalio. I naravno, u tom slucaju fdisk, ili maxblast otpadaju, jer su mi podaci potrebni... :)
A drugo, PMagic za dos radi savrseno...

Ja NIKADA ne particionisem iz windowsa.
FDISK mi zavrsava posao. ( :) navika )
A ova ujdurma sa famoznim "problemom" na mom disku se pojavila 2 meseca posle formatiranja!? :(
Izgleda mi da cu morati da prebacim sve svoje podatke na drugu
40-ticu pa onda da sredim particije (ubijem, pa kreiram nove)
pa da onda vratim 35gb na moj disk. :(
Bolje da se cimam malo vise nego da ostanem bez podataka.
Ako neko ima bolju/laksu ideju I'm listening... :D

Pozdrav,
Sasha

Vrh Dno