Šta je novo?

Problem sa particijama na HDD-u

milan999

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
345
Ajd mala pomoć. Pogledajte raspored mojih particija na HDD pa mi kažite jel ovo normalno. Odakle mi 3 unallocation particije. Šta da radim ? Jel može nekako da se sredi ili da nulujem ceo HDD.

Prilozi

• slika1.jpg
    slika1.jpg
    185.5 KB · Pregleda: 64
Reci nam prvo sta si zeleo da uradis sa ovim programom simbolicnog naziva "Active Kill Disk", pa da vidimo sta si radio i sta u skladu sa tim moze da se popravi.

Hvala Bogu da se neko javi. Nisam ništa radio, jednostavno sam instalirao program sa namerom da formatiram particiju C, a onda sam se iznenadio kad sam video ove neraspoređene prostore. Samo se pitam dali je ovo normalno _?

Ne bi trebalo da bude normalno. Instaliraj Acronis Disk Director Suite koji je po meni najbolji program za rad sa particijama pa postavi skrin kako on sve to vidi. Jednostavno ne bih nista da ti pricam jer mi program koji koristis nije poznat a i ne uliva mi neko poverenje, sudeci bar po imenu.,)

Meni je malo konfuzno ovo gde gledas, daj sliku iz Acronis-a ili Control Panel\Administrative Tools\Computer Management\Disk Management, pa odatle.

Evo skidam acronis pa stavljam sliku ... malo strpljenja.

evo sa ovim programom - isto

Prilozi

• slika2.png
    slika2.png
    253.6 KB · Pregleda: 65
Koliko sam ja uspeo da vidim vrednosti unalocated prostora na particijama su minorne tako da nemas razloga za zabrinutost niti za bilo kakvim promenama.

Ovo je normalno koliko ja kapiram da ostane jedna unallocated particija. Jedna je kod ovog removable disk-a sto imas ? A druge dve su za HDD, izgleda da je napravio po jednu za svaku particiju (C i D).

Ne bi ja tu nista dirao jer je sve ok, ako hoces estetike radi uzmi vidi od koje te dve za HDD unallocated bi mogao da napravis particiju pa to i uradi i zatim merge-uj sa nekom vec postojecom.

Ne znam šta da radim - ne volim da mi se svašta krije po HDD-u. Kao nisam picajzla ali jesam, volim bre da mi sve bude u računaru po PS-u.

Sklonio sam removable disk - i opet isto ja još uvek imam 3 unallocated particija. Što je mnogo mnogo je

jel znate neku internet lokaciju za backup podataka sa D particije _?

Upravo tako, ja za takve stvari koristim systemrescuecd

http://www.sysresccd.org/Download

Skini narezi na CD ili jos bolje USB da bude bootable lepo podignes sistem sa tog CD-a imas program Gparted i sa njim odradis sta ti volja.

Prvo ENTER posle kada dobijes komandnu liniju kucas startx i enter

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno