Šta je novo?

problem sa palit 8800gt sonic

• Začetnik teme Začetnik teme mss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mss

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2007
Poena
304
konfiguracija je bila sledeca:

mb gigabyte ga x38 ds4
cpu intel q 6600 g0 sa gemin 2 i 2x12cm vent
graficka palit geforce 8800 gt sonic
ram 2x1gb geil
hdd wd 250 + 320 + 500
i neki dvd rezac
napajanje je cm extrime power plus 650w

sve je to islo preko nekog UPSa i lepo radilo dok mi nije izgorela ploca, bukvalno sam video plamen kod i/o prikljucaka za usb i firewire. eurolink kod koga sam kupio plocu vise neradi, pa sam poslao plocu uvozniku, tj. directlinku. oni mi nisu priznali garanciju, pa sad jurim od osiguranja da naplatim (ceo racunar je bio kuplen na ime firme, gde su mi svi racunari osigurani) u medju vremenu sam uzeo msi p45 neo-f plocu, ali nikako ne mogu sa njom da instaliram drajvere za graficku. pokusao sam da reinstaliram windows, u safe modu, manualno preko add new hardwere, update drivers preko device menagera, najnovije drajvere, originalne sa diska koji sam dobio sa grafickom. pokusao sam da instalira sp3 (win xp), da updejtujem onaj .inf fajl za cipset, ali se uvek isto desava. kada pokrenem auto instalaciju krene da instalira i negde na pola se pojavi dos konzola preko celog ekrana, ali ne mogu nista da kucam i tako stoji nista se nemenja, samo trepce kursor za kucanje, kada pokrenem update preko device managera kaze da ne moze da apdejtuje drajvere, i tako u krug sam ceo dan pokusavao, a nemam ni drugu plocu, ni drugu graficku da probam, pa da budem siguran sta je u pitanju. e da cesto se desava da kada upalim racunar izbaci samo podatke o grafickoj i zapuca, a ventilator graficke vrti ko lud.

ako neko ima slicna iskustva, molio bi ga da mi pomogne, googlao sam, pretazivao forume, nigde nisam video ovakav problem, samo slicne koji su reseni manualnom instalacijom, koja u mom slucaju ne pomaze. mislim da mi je i graficka usput otisla zajedno sa plocom, ali nisam siguran jer radi kao plug&play.

izvinjavam se na malim slovim, gramatickim greskama i ovako obimnom teksu. trnutno koristim netbook sa neverovatno malom tastaturom.

unapred hvala svima koji pokusaju da pomognu

Vrlo je verovatno da je i graficka vrisnula...probaj je na nekom drugom racunaru...
Takodje, kod takvih havarija, i napajanje moze da bude uzrok problema, mozda ne daje dovoljno struje ploci/grafickoj...

Cisto da pitam redovno pitanje, da nemas jos nesto zabodeno u PCI slotove (modem, tv karta ili zvucna), ako imas, izvadi to pa probaj onda (klasican IRQ konflikt).

nemam nijednu kartu osim graficke, donece mi drugar sutra vistu, pa cu probati na njoj. ako ne moram naci neki drugi racunar da probam graficku, napajanje nema ni godinu dana, mada je moguce da je ono krivac.

hvala na brzom odgovoru

Chekaj tebi je izgorela samo plocha ?? Jel si siguran da je napajanje ispravno posle toga shto ti je izgorela plocha ??

Pa ako ti je napajanje vrisnulo onda pretpostavljam da je ubilo i grafichku poshto je ono verovatno ubilo i matichnu a ne obrnuto...

Graficku sam probao kod drugara na racunaru i radi normalno, a ploca je izgorela na i/o konektroima za externi usb i firewire, odmah ispod graficke. nista nije bilo prilkuceno na eksterne konektore. stavio sam neko staro napajanje na novu plocu da se uverim da nije usput otisao i ram ili nesto trece i radni normalno, ali nema igrica dok nestavim neko normalno napajanje.

Hvala na interesovanju

ps jos oplakujem staru plocu, a ova nova je njesra kad uporedim sa starom

Nazad
Vrh Dno