Šta je novo?

Problem sa Palit 8800GT Sonic

Razor991

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2008
Poena
304
Nisam zadovoljan performansama svojeg PC, a mislim da je uzrok neispravna graficka kartica...

Ovo je rezlutat PC Marka 05
Graphics Test Suite 11331 :S:
CPU Test Suite 2618
Memory Test Suite 3436

Sve igre na optimal sekcaju :wall:

U cemu je problem?!? Neko mi kaze da nisam instalirao drajver za maticnu dobro, neko kaze da procesro gusi graficku...

Ovo je strasno :S: Jel ima pomoci? Ili moram da im vratim karticu...

Poslednja izmena:
Cek cek, zasto testiras iz PC marka, daj rezultate iz 3D mark06 ili 05

Ok, objavicu i to kada instaliram... Ako treba jos neki podatak javite da nabavim 🙂
Jer mi je stvarno stalo da vidim sta ovde smrdi (a kome i ne bi 😉)

Evo su sa 3DMark06 rezultati (imam osecaj kao da koristim graficku koja je integrisana na maticnoj 😡)
3Dmark score: 4292
SM2.0 score: 2010
HDR/SM3.0 score: 2372
CUP score: 771 (a da nije procesor crko, ili je AMD vece djubre nego sto su mi drugi pricali)

Pomoc?!:wall:

nesto tu debelo ne valja, cpu bi trebao da bude preko 2000, a graficka preko 5000,
nosi ti to u servis na reklamaciju

Poslednja izmena:
Da dodam da sam test odradio u rezoluciji: 1280x1024, bez anti aliasing, texture filtering na optimal, VS profile: 3_0 i PS profile 3_0

100% ti radi samo jedno jezgro, klasika, idi na Task Manager pa na 3dmark2006 proces, desni klik, set affinity, pa otkači i drugo, biće mnogo bolji rezultat. Za početak.

Pretpostavljam da sa tom kartom očekuješ 11-12 hiljada jer si tako video na netu, ali sa tim procesorom neće da može. 😉

probaj sa nekim drugim drajverima,
ali kao sto rece zeljko instaliraj win iz pocetka,
a proveri u kom ti modu radi graficka,
da li je 16x ili 1x,
to mozes sa CPUz-om da proveris najlakse.

Nazalost to mi je dobro podeseno 🙁
fhb.png

Pokreneš 3D Mark ali ne pokreneš 3D test već samo program, uđeš u task manager, pa ideš na processes, pa nađeš 3D Mark u listi, pa desni klik, pa set affinity i tu namestiš da ti oba jezgra budu otkačena, pošto verovatno stoji samo jedno, bar je takav rezultat.

Poslednja izmena:
Naravno da rade :S:
CUP 0 i CUP 1

Nije da ja sada jurim 11000 skor sa grafickom, ali barem da radi ono sto sam platio!
Bas sada gledam neke rezultate na netu... GF je ocanjna na AMD masini... Treba svuda da pise ne kupuj AMD i GF!

cini mi se da je sa grafikom sve u redi , mozda je do maticne ... nosi u servis.

Nemoguće da sa tim procesorom imaš samo toliko poena, pogotovo ako rade oba jezgra.

Flashuj najnoviji bios za maticnu, eto tu je problem. Isti problem sam imao i kod drugara sa tom maticnom, samo je graficka bila 8600GT. Sve igre, cak i nezahtevne su seckale. Instaliraj onaj MSI live update, pusti ga nek nadje novi bios, i nek odradi flash, procedura je prosta samo prati upustvo. Posle toga, graficka ce procvetati :-devil-:

Ah da, ukoliko si slucajno overklokovao procesor, prvo vrati ga na default pa onda flashuj bios. Javi sta si uradio.

Poslednja izmena:
ako je ikako moguce zaobidji live update,
nekima radi ok, ali kada zakuca zakucao je,
ako nemas drugu opciju onda koristi live update.

A da idem manuelno da skine, da ga `fleshujem rucno`?
Hm, negde sam citao da se to radi preko floppy-a a ja to nemam, a verovatno moze i na drugi nacin?

Nego, jel ima na ovom forumu o nesto o Flesovanju Biosa uopsteno?

Poslednja izmena:
ne brini skini ga i ucitaj u aplikaciji (win) ja sam tako do sada fleashovao 10tak puta bez problema

Ma jednostavno ubaci disk koji si dobio uz plocu, na njemu imas program koji se zove MSI live update, instaliraj ga i pokreni, nadji opciju nesto kao "Check for latest bios version", on ce sam da odradi ostalo. Veoma prosto i jednostavno.

Kaze:
Download chech list failed.
Can not connect to internet or server is too busy

?!?

Poslednja izmena:
Ne ozbiljno...
Mislim da je problem u IE... ja koristim firefox, sada cu da skinem IE7 pa da vidim da li ce da radi....:wall:
Ni onaj FAQ u MSI Live Monitoru mi pokazuje kao da nemam net 🙁

Poslednja izmena:
E ljudi sredio sam!
Mnogo vam hvala... najbolji ste... a ne one sise sa sveta kompijutera (forum)...
Koji su mi predlozili MSI maticnu jer u Eurolinku nije mogao biostar da se uzme. (a sada citam na netu da MSI i AMD ne idu, i da AMD i GF ne idu) 🙂 Koji sam baksuz....

Moze se naci razni komentari na SK forumu ....

3D Mark 06 score mi je 9659... E sada mislim da to jos moze malko gore da se digne.
Aj vidite kako mi je podesena graficka: (jel treba nesto da se menja?)
josovonu1.jpg

Vertical Sync sam dao na off!

P.s
Da li se isplatiti OC procesor? I da li moze 5200+ da vuce na 3Gh, a koliko je proporucljivo da guras? I da li se gubi garancija onda?

Poslednja izmena:
Ne gubi se garancija, samo guraj, moglo bi na 3Ghz 🙂

Cestitam na uspesno flashovanom biosu 🙂

Sto se tice skora u 3dmark-u on je sasvim OK, s obzirom da ti je procesor na defaultu. Trebalo bi da moze procesor da ide na 3ghz, ali ako do sada nisi overklokovao, preporucujem ti da ne diras za sada, jer osim nesto veceg skora u 3dmark-u, nista drugo neces da dobijes. U igrama razliku neces ni primetiti, a taj procesor na defaultu je dovoljan za svaku igru danas.

Nazad
Vrh Dno