Šta je novo?

Problem sa overcloking procesora

bigfoot

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2003
Poena
619
Imam PIV 2.4GHz (FSB 133MHz) i plocu MSI 648Max. Problem je sledeci, ako podignem frekvenciju FSB za cak i 1MHz racunar nece da se podigne, a resetovanje niti gasenje ne vraca BIOS u default stanje vec moram da na ploci sa dzamperom ispraznim CMOS. Inace napajenje je DTK 300W. A dok sam imao PIV 1.8GHz mogao sam FSB da podignem do 145MHz. Da li iko zna u cemu je problem. Hvala unapred.

Mario.
:!:

Kako ti je setovana memorija u BIOS-u?

Koristim memoriju no-name sa Winbond cipovima DDR333 sa setovanjem po SPD (CAS 2.5) i sa tim setovanjem imam problem sa overcloking. Inace ova memorija mi u normalnom radu radi na DDR400 (naravno sa CAS 2.5).A dok sam imao PIV 1.8GHz i sa setovanjem meorije DDR400 uspevao sam da digem FSB 133MHz sa stabilnim radom.

Ljudi da li iko ima ideju u cemu je problem sa ovim mojim procesorom i plocom jer cu da izludim od ovog problema! :eye:

Probaj za pochetak da stavis drugu memoriju, pa se javi

Problem je resen :happy: , tako sto sam skinuo procesor i ponovo ga montirao, a kako se problem resio nemam pojma 😕 Jeste da sam skinio metalnu foliju sa hladnjaka na mestu gde naleze na procesor ali ja ne bi rekao da je to resilo problem jer je temperatura ista sad kao sto je bila i pre. Da li sad iko ima ideju u cemu je bio problem?

Nazad
Vrh Dno