Šta je novo?

Problem sa otiskom laser lexmark c520

germanshepard

Slavan
Učlanjen(a)
03.09.2007
Poena
304
Pozdrav svima,

Imam jedan mali problem sa stampacem koji sam skoro kupio , dakle u pitanju je kolor laser , polovnog sam ga kupio i cim sam ga prikljucio i poceo da stampam primetio sam da izbecuje dosta tankih linijica koje ne bi trebao da stampa na papiru, linije se pojavljuju uvek na istom mestu..

Izvadio sam tonere i primetio da na foliji koja je iza njih ima malih tankih ostecenja , da li je zbog toga navedeni problem i moze li se nesto uraditi sa njim u domacoj kuhinji?

Hvala.

Jeste. E sad za popravku ne znam. Probaj da otkupiš preko oglasa komplet praznih tonera ne recikliranih pa da prebacimo prah iz jednih u druge.

Sorry . Lose sam se izrazio, folija nije na toneru nego u stampacu :(. Po starom dobrom Srpskom obicaju i ja ucim tezim putem tako da sam prvo mislio da je do tonere i kupio sam nov cyan toner, platio 90 evra i opet isto .

Thanks anyway :) .

Taj deo se kod lexmark kolor lasera zove photodeveloper.Služi za nanošenje praha iz tonera na papir.Vremenom i korišćenjem folija ispuca,stvaraju se sitne pukotine u kojima se zadžava toner koji ne može da se očisti i na taj način se prenosi na papir u vidu sitnih linija ,tačkica.Ovo ti kazujem jer sam imao neprijatna iskustva sa mojim C510 kod koga sam tri puta menjao navedeni deo u garantnom roku.I sva tri puta su se pukotine ,odnosno,linije pojavljivale posle oštampanih par hiljada strana a po deklaraciji proizviđača photodeveloper treba da izdrži štampu od 30.000 -40.000 strana u zavisnosti od modela štamača/C500,510 ili 520/.Photodeveloper uvoznici zastupnici Lexmarka/koliko znam ima ih 2/prodaju po ceni od oko 175 eura i ne daju nikakvu garanciju jer je to po njima potrošni materijal.A ne može da se popravlja.
Zbog toga je moj štampač C510 posle isteka garancije i oštampanih 5-6000 strana postao neupotrebljiv za iole ozbiljniju štampu/a kupljen je za pripremu zaštampu/.
Pozdrav

bullseye Nikolaj :)

Raspitao sam se na jos nekoliko mesta i u pravu si 100% . Meni se vise ne isplati da ulazem u ovaj stampac, platio sam toner 90 evra pa ako platim i te photodeveloper folije jos 175 za te eure sam mogao i nov stampac da kupim.Tako da nek' stampa ovako dok moze pa posle u otpad :( .

Pozdrav .

Vrh Dno