Šta je novo?

Problem sa Orion Telekom internet za kucu

Duke Nukem

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
649
Imam mali problem. Kada povezem wifi ruter sa kompjuterom preko lan kabla, net radi super.
Kada se konektujem preko wifi kartice na kompjuteru, net prvih par minuta radi ok, posle par minuta krene da se davi i na kraju konekcija pukne.
Primetio sam da kada se konektujem, konekcija rutera sa wifi karticom je 54Mbps, dok kada krene da se gusi padne na 1mbps.

Sumnjam da mi je neki windows service pobrljavio, da li se ikome slicno desava?

Probao sam reset rutera, ne pomaze.

Takodje, sve cesce nece uopste da se konektuje na wifi konekciju, nego ispise unable to connect to preffered network ili wireless network unavailable, pa moram da resetujem kompjuter kada uspe automatski da se konektuje na wifi konekciju.

Aj pomagajte, bas me ubi ovo, necu da razvlacim kablove po kuci kad imam wifi karticu na maticnoj ploci P5K Premium.

Poslednja izmena:
skini ProcessExplorer i imas Network graf koji ti prikazuje koji proces pristupa mrezi.

moj savet ti je da obrises tu mrezu na Windowsu, kreiras novu mrezu na ruteru pod drugim imenom i da probas onda.

Cini mi se da sam problem resio tako sto sam promenio kanal wifi kartice na 11 :D
Ali svejedno, net je toliko crappy da ne postoji losiji u ovoj zemlji.

qq le-le...
pa ovo ko zaceci kablovskog neta pre 8 godina :)

bar je simetricno? :)
+ slower than 71% of .RS? mozda, za download.. taj upload ima najmanje 71% srbije.

enivej, kakav je rez. kad je ethernet? ako je osetno bolje, meni taj kabl ne bi smetao (osim ako se ne ispostavi da nisi nesto zabrljao s podesavanjima/polozajem/opremom)

Sa kablom je isti rezultat. Ali brzina varira,jer u toku dana je oko 80/20 dok uvece padne na 10-20/20KBps...
Sredio sam wifi konekciju tako sto sam promenio kanal wifi kartice. Krljala mi se sa usb receiverom od tastature i misa koji su isto na 2.4GHz.

Pada im signal drasticno uvece, ponekad odem da gledam TV dok mi se ucita youtube klip... :D

Opet mi pada sa 54mbps na 1mbps. Promenio sam sve kanale i posle par dana opet krene da trokira. Sto je najgore, svakih 5 minuta mi se diskonektuje i izbaci Unable to connect to preffered networks ili wireless network unavailable.

Kapiram da je do moje wifi kartice, jer na iphone-u uvek ima neta i radi normalno.

Sta da radim, kabl nije opcija?

Koja je WiFi kartica u pitanju? Koristis njen sw ili windows za povezivanje?
pozz

WIfi kartica integrisana na plocu ASUS P5K Premium. Koristim windows xp i njegov sw za povezivanje.

Nisam razumeo koji sw koristis, ASUS ili ugradjen u XP?
Vidim na sajtu da nije postojao noviji driver [sw] Asus WiFi-AP Solo, ali probaj ga iskljuciti u wireless podesavanju, pa se konektuj preko "socijale", tj.windowsa samih...
Ne mogu da se setim, da li sam kod jednog Asusa [wireless kartice] isto tako nesto imao i deinstalisao sve, napravio profil, sifru i proradilo. Kod druge se secam da sam to isto probao, sve kombinacije sa njihovim sw i slicno se desavalo. Kad se konektuje radi dobro i onda polako pada, da bi na kraju veza pala na neupotrebljivo. U tom drugom slucaju sam zamenio karticu [izbacio Asus, ubacio TP Link] i vec mesecima radi kako treba.
Zao mi je sto nemam nista konkretnije.
pozz

Probaj preko ASUS sw, napraviti profil i onda ako zeza, definitivno je "krepala". Nema nista drugo...
pozz

Probao asus, sa njim uopste nije bilo protoka :D
Sa windows sw radi ok par minuta, pa padne brzina na 1mbps i cao, nema vise protoka.
Nakacio sam kabl, ne mogu vise da gubim zivce zbog wifi-a.

Kako da utvrdim da je wifi kartica riknula? Radi kratko pa onda zabode i diskonektuje se. Citao sam negde da je to mozda zbog interferencije sa drugim bezicnim uredjajima, ali kada sam otkacio i misa i tastaturu situacija je ostala ista...

Malo je glupo pozajmiti od nekoga wireless router i probati preko njega ili jos komlikovanije odneti racunar kod nekoga [lakse je kad je laptop u pitanju:wall:].
Salim se. Ne prijavljuje ti probleme sa IP adresama, kad se konektuje?
Probao si da joj das rucno IP adresu? Isto se desava?
Koji je kanal na wireless routeru? Mozes li pristupiti njegovom podesavanju i stiviti mu fixni kanal, recimo 5,6,7 [sredinu opsega]?

Ruteru ne mogu da pristupim posto je neki sezampro model za cdma + 3g. Menjao sam kanal na wifi kartici, pomogne na 5 minuta i opet se desi da pukne veza.
Prijavljuje da ne moze da se konektuje i da nema mreze u okruzenju a non stop je aktivan ruter.
Prijavljivao mi je windows par puta ip conflict ali se sam odbaguje...

Onda je najverovatnije potreban "trosak" od 1k i kupovina nove kartice...Sad je najjeftiniji TP LInk 0,730k [ako je relativno blizu i jak signal] ili jaci model za 1k.
pozz

Uzeo sam danas novi ruter, posto je stari bagovao kao lud. Sa ovim novim sada ne mogu uopste da se konektujem preko wifi kartice.

Komp vidi orion konekciju, kada kliknem na nju krene kao detecting network type i posle 2-3 sec izbaci gresku:

Windows was unable to connect to selected network the network may no longer be in range. Please refresh bla bla bla...

Zna li neko u cemu je fora, tech support iz oriona ne mogu dobiti nikako...

Probao sam i drugu wifi karticu, isto se desava.

obrisi potpuno podesavanja za Orion wifi mrezu u XP. moguce da je problem ako si za obe dodelio isto ime, a razlicita je MAC adresa rutera...

Obrisao sam mrezu, sva podesavanja reinstalirao wifi karticu i nece.

Mislim da je problem do mog Windowsa XP sa SP2. Uspesno sam se konektovao sa laptopom koji ima XP SP3.

Problem resen sa Q815485_WXP_SP2_x86_ENU

Izgleda da WIN XP sp2 nema neke stvari koje ima SP3 vezano za wifi zastitu...

hehe opet mi pada veza izmedju rutera i wifi kartice sa 54mbps na 1mbps i net se zaglupi... Jaoj, sede ce mi izrasti...

Razvuci kabal i nece te boleti glava ( ni zbog lose konekcije,a ni zbog zracenja :p :p )

Iskljuci Power Save opciju na WLAN kartici

Poslednja izmena:
Kako to da iskljucim, od power save opcija imam

CAM
FAST_PSP
MAX_PSP

POWERSAVEMODE :

CAM
PSP
FASTPSP
MAXPSP

CAM = Constant Awake Mode
PSP = Power Save Mode
FASTPSP = Fast Power Save Mode
MAXPSP=Maximum Power Save Mode

CAM keeps the client adapter powered up continuously so there is little lag in message response time. This mode consumes the most power but offers the highest throughput.

FASTPSP switches between a PSP mode and CAM, depending on network traffic. This mode switches to CAM when retrieving a large number of packets and switches back to PSP after the packets have been retrieved.

MAXPOWERSAVE causes the access point to buffer incoming messages for the client adapter, which wakes up periodically and polls the access point to see if any buffered messages are waiting for it. The adapter can request each message and then go back to sleep.

MAXPOWERSAVE conserves the most power but offers the lowest throughput. Is recommended for devices for which power consumption is the ultimate concern (such as small battery-powered devices).

Tako da bi CAM trebao da bude dobitna kombinacija :) .

Nazad
Vrh Dno