Šta je novo?

Problem sa optikom Teac CD540E

banea

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2006
Poena
304
Zanima me da li je neko imao slican problem i kakva su iskustva po pitanju udaranja po vratima pomenute optike pri svakom restartu ili paljenju racunara.Da napomenem da mi teac nije radio jedno 8 meseci i pre par dana sam ga ukopcao da procita neki disk koji druga nijedna optika nece i naravno on je to besprekorno uradio,zavrsio instalaciju bez greske i to je jedini razlig zasto ga se nebih odrekao.Pretpostavljam da je to neki mehanicki problem obzirom da je udarac po vratima intenzivan i kratkotrajan.Ima se utisak da ce nesto provaliti vratanca!? Inace kasnije sve radi kako treba, do novog paljenja ili restarta,jedino se ponekad cuje tiho skripucanje dok cita disk sto se i ranije desavalo. Ima li pomoci ?

malo verovatno,jer vratanca kontrolise mali potezni prekidach,kada se vrata zatvore on se pomeri do par milimetara i to mu prekida vezu sa napajanjem,ali ako je dugo stojao zatvoren mora da je prekidach malo,pa aj da kazem zaribao, pa kad god se startuje motor povuche vratanca unutra i tek tada ostvari spoj...ipak 8 mesec za takve uredjaje nije malo podmazi ga malo sta da ti kazem,a taj prekidach,pa ne znam sta da radis...

Zanima me da li je neko imao slican problem i kakva su iskustva po pitanju udaranja po vratima pomenute optike pri svakom restartu ili paljenju racunara.Da napomenem da mi teac nije radio jedno 8 meseci i pre par dana sam ga ukopcao da procita neki disk koji druga nijedna optika nece i naravno on je to besprekorno uradio,zavrsio instalaciju bez greske i to je jedini razlig zasto ga se nebih odrekao.Pretpostavljam da je to neki mehanicki problem obzirom da je udarac po vratima intenzivan i kratkotrajan.Ima se utisak da ce nesto provaliti vratanca!? Inace kasnije sve radi kako treba, do novog paljenja ili restarta,jedino se ponekad cuje tiho skripucanje dok cita disk sto se i ranije desavalo. Ima li pomoci ?

To udaranje je za tu legendu od čitača je sasvim normalno !! Bilo bi zabrinjavajuće da ga nema. I to stajanje mu ništa ne smeta.

To udaranje je za tu legendu od čitača je sasvim normalno !! Bilo bi zabrinjavajuće da ga nema. I to stajanje mu ništa ne smeta.

bouh jesi li siguran da ne smeta?? imao sam chitache koji posle 3-4 meseca stajanja nece da otvore ni vratanca a da ne pricham o ostatku...

bouh jesi li siguran da ne smeta?? imao sam chitache koji posle 3-4 meseca stajanja nece da otvore ni vratanca a da ne pricham o ostatku...

Jesi ti imao TEAC 532e i 540e pa me to pitaš ??? Ja ga i dalje imam u drugoj mašini i tako radi od kada je kupljen pre 7 godina. I bilo ko sa foruma će ti potvrditi da je to normalno za te teacove starije modele.

Tako da sam siguran da ne smeta i siguran sam da tako MORA.

Imam 8x rezac Teac, ko zna koliko star, i isto se tako ponasa...pri svakom restartu ili paljenju kompa se to cuje. Ocigledno je da je to sasvim normalna pojava, bez bilo kakvih posledica.

Da, da... Teac 32x citac u mojoj masini (kad ga povremeno ubacim), upravo tako se cuje pri paljenju masine. I on, a i gomila Teac-a 40x koje sam ugradjivao u vreme kad su bili aktuelni. Meni je to cak i prijatan zvuk :D jer sam navikao da je to zvuk "legende" :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Eh i meni jedna LEGENDA stoji na polici.... I stvarno posler TEAC-a 32X i 40X nije bilo nista od optickih uredjaja sto vredi cuvati, kad bi se ponovo pojavilo nesto tog kvaliteta?..!.!

Jos jedan TEAC mi se tako dopao a to je CD-W540E tj CD-RW 40X reze ima 8MB kes... Ali daleko je od legende, mada ga jos uvek drzim u masini kad rezem neki audio.... Doduse on je nekima stvarao probleme, cini mi se da to zavisi od serije do serije....

Ja se vise ne secam zvuka legende, ali ako sljaka nema da brines :) Procitace sve zivo :)

Jos jedan TEAC mi se tako dopao a to je CD-W540E tj CD-RW 40X reze ima 8MB kes... Ali daleko je od legende, mada ga jos uvek drzim u masini kad rezem neki audio.... Doduse on je nekima stvarao probleme, cini mi se da to zavisi od serije do serije....

Jeste, nekima je radio savršeno, ali je bilo i onih koji su se žalili na njega...

Ljudi hvala svima na savetima,ali ja stvarno neznam sta se sa njim desava.Juce sam ga ponovo prikljucio i sad radi najnormalnije i i nista nelupa!!!!Stvarno cudno ali istinito.
jos jednom se svima zahvaljujem i zelim sve najlepse u NG.

Nazad
Vrh Dno