Šta je novo?

Problem sa Office-tom

• Začetnik teme Začetnik teme Filo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Filo

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
710
Prvo-hd ne smem da formatiram jer je na njemu neki program za knjigovodstvo koji ne smem da diram!
Drugo-win98 sam vec reinstalirao, i
trece-isto je i sa office 2000
A sad problem:
Instaliran je office 97.Svi Word dokumenti imaju ikonice kakve treba
u exploreru i mogu da se otvore iz Worda(file->open i on sve regularno otvori)ali NECE DA OTVORI .DOC KADA 2x KLIKNEM NA FAJL u exploreru ili wincommanderu,vec kaze neku glupost kako ne moze da otvori fajl sa programom s kojim bi trebalo to da uradi(ne znam tacno na engleskom,ali uglavnom,kaze nesto sto ne valja!)
Ono desno+shift pa open with i allways open with... ne daje nikakve rezultate,tj.isto je i posle toga
Jel zna neko u cemu je problem i kako da resim?
Hvala

Start - Settings - Folder Options - File Types. U izaberi Microsoft Word Document. Klikni edit, pa opet edit pa browse i nadji mu tu winword.exe. To bi trebalo da je to. Samo posle putanje stavi \n (npr. "C:\Program Files\Microsoft Office\Office\WINWORD.EXE" /n. To je valjda to

E a sad jos jedno pitanjce.
Kad se office deinstalira da li on slucajno ostavi neke fajlove u program files\shared ili tako nekom direktorijumu?
Mislim,sta ja od svega toga smem da obrisem a da ne zakacim neki drugi ne-office program?

Pa ili ostavi shared fajlove i ne pita te nista ili te pita hoces li da obrises neki fajl koji mozda koristi neki drugi program. E sad koje smes, a koje ne smes da brises to ne znam. Ja po navici brisem sve, ali to ne znaci da bi trebalo tako.

Filo je napisao(la):
Prvo-hd ne smem da formatiram jer je na njemu neki program za knjigovodstvo koji ne smem da diram!
Drugo-win98 sam vec reinstalirao, i
trece-isto je i sa office 2000
A sad problem:
Instaliran je office 97.Svi Word dokumenti imaju ikonice kakve treba
u exploreru i mogu da se otvore iz Worda(file->open i on sve regularno otvori)ali NECE DA OTVORI .DOC KADA 2x KLIKNEM NA FAJL u exploreru ili wincommanderu,vec kaze neku glupost kako ne moze da otvori fajl sa programom s kojim bi trebalo to da uradi(ne znam tacno na engleskom,ali uglavnom,kaze nesto sto ne valja!)
Ono desno+shift pa open with i allways open with... ne daje nikakve rezultate,tj.isto je i posle toga
Jel zna neko u cemu je problem i kako da resim?
Hvala

U c:\WINDOWS\Application Data\Microsoft\Templates\Normal.dot

obriši ovaj Normal.dot (ili ga prebaci negde ako se plašiš da će ti brisanje izazvati nove probleme) i pri sledećem pokretanju word će formirati novi "normal.dot". To bi trebalo da ti reši problem. (ako ga već u međuvremenu nisi rešio🙂 )

mozda smaram ali me znima sta uopste radi taj normal.dot ?

Filo je napisao(la):
mozda smaram ali me znima sta uopste radi taj normal.dot ?

Normal.dot je jedan od templejtova (šablona) za opšte svrhe (može se koristiti u svim dokumentima koje otvaraš u Wordu).

Kada startuješ Word ili klikneš na "open new" u Wordu, word formira novi prazan dokument koji je baziran na "Normal.dot" šablonu.

Normal.dot je šablon koji sadrži standardna podešavanja za word dokument to jest : stilove, makroe, menije, palete sa alatkama, standardne prečice preko tastature, autotext ulaze i sl...😀

Visente je napisao(la):
Normal.dot je jedan od templejtova (šablona) za opšte svrhe (može se koristiti u svim dokumentima koje otvaraš u Wordu).

Kada startuješ Word ili klikneš na "open new" u Wordu, word formira novi prazan dokument koji je baziran na "Normal.dot" šablonu.

Normal.dot je šablon koji sadrži standardna podešavanja za word dokument to jest : stilove, makroe, menije, palete sa alatkama, standardne prečice preko tastature, autotext ulaze i sl...😀

Mozda je glupo pitanje ali kako ce brisanje sablona resiti moj problem?(tj.nije ga resilo 🙁 )

Jesi ti resio problem ili nisi sa ovim sto sam ti ja napisao??? Sad si me nesto zbunio😀

ma nisam probao jos uvek.
Comp je kod caleta u firmi a bas mi se nesto i ne ide tamo.
Pitam onako cisto teoretski kako ce brisanje templatea da pomogne u tome sto ne mogu da otvorim .doc dokument.
Cisto da znam ako me neko pita pa da se pravim pametan kasnije! type;

Filo je napisao(la):
Mozda je glupo pitanje ali kako ce brisanje sablona resiti moj problem?(tj.nije ga resilo 🙁 )

Žao mi je što ti to nije rešilo problem.

Huh, baš si radoznao... Al ne smeta.

Problem koji si opisao može da bude uzrokovan oštećenjem "normal.dot" fajla, i shodno tome rešen brisanjem dotičnog "normal.dot" fajla i automatskim kreiranjem novog, koji neće biti oštećen. To nije nešto što sam ja izmislio ili "otkrio" već nešto što sam čuo (pročitao) od drugih. 😛

Pitaš "kako ce brisanje sablona resiti moj problem?..." E, vidiš, to ne znam. Niti me je zanimalo. Zanimalo me je da rešim problem a ne da otkrivam teoretske postavke koje stoje iza rešenja tog problema. Veći deo znanja u radu sa kompjuterom se svodi na poznavanje postupaka kako nešto uraditi a ne na sticanje znanja sa svim glavnim i sporednim detaljima koji su u vezi ili mogu biti u vezi sa tim problemom. Ima previše toga što bi se moglo znati da bi stalo u jedan kratak život. A beskorisno znanje nam retko zatreba (osim možda, kako si rekao, da se malo pravimo pametni). Stara kineska poslovica kaže "komplikovanim stvarima se bavi dok su još jednostavne."

Elem, kako to obično biva sa kompjuterima - jedan problem može biti izazvan sa više različitih uzročnika. Postalo je očigledno da tebi normal.dot i njegovo brisanje ne rešava problem. Al, ovde takođe vidim da te je "chivitli" u njegovom postu savetovao da problem možeš možda rešiti na još jedan način. I kao što mogu primetiti još ga nisi poslušao. Pa ne bi bilo loše da probaš to što ti je on savetovao pa da čujemo rezultat.

Oprosti na popovanju, al bio si ljubopitljiv, pa reko da odgovorim kad već pitaš. Možda to nije ono što si očekivao; al to ti je to.:wave;

Nazad
Vrh Dno