Šta je novo?

Problem sa OC

• Začetnik teme Začetnik teme bakiba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bakiba

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
319
Imam MSI plocu -f, onu ispod 100e i venice procesor 3200. (moj prvi AMD). Kako je mnozilac procesora max *10, nisam izvukao vise od 5*220*10. Ne razumem se u matish i jos ponesto.....Da li moze da se izvuce,recimo, OC na 2400mhz? Ovo pisem zbog F.E.A.R.-a, bruka je da uz 2*400 ddr kingstone i 7800 gt(oc 450-/1050) igram igru na medium-medium-800*600 da bih uzivao bez "hitching"-a. Q4 pici ko lud. Znam da je memorija u pitanju ali mi treba jaci OC. Ili dva modula od 1gb na 5xx Mhz.
P.S. Dovoljna je Staljingradska prehrana germana, i shmirgla kao sapun. S.O.S. :S:
P.S. Inace Memorija mi je n 1T-3-3-8 a drajver 81.94
Da se vratim na stare drajvere?
Tamo gde mi je sistem (c particija) imam system manged size, a na paticiji gde je igra od 1gb 768 ide na inital size a 1536 na max size.

Poslednja izmena:
bate tebi je nesto drugo u pitanju meni se cini,posto ja igram F.E.A.R u full detaljima na 1152x*** na bartonu 2500+@3200,6600GT i 2x1024mb rama u dualu..... , mislim da bi tebi trebalo to da kroji bolje nego meni bez obzira sto imam vishe memorije ali mozda i nisam u pravu 🙂

Poslednja izmena:
Mislim da nisi u pravu :wave:

Poslednja izmena:
Jedino logicno objasnjenje je windows(pored memorije jer FEAR bas trazi dosta,djubre jedno pokvareno:d :d :d )...Sve ostalo(pa cak idriver za video k.) mi ne deluje kao problem.Instaliraj poslednje drivere za plocu,pa uzmi onda neke whql (81.85) za graficku.Ako i posle toga igras na medium sa tvojom grafickom...Mora da je do instalacije.Znaci reinstall uz prethodni format da ubijes g**vno do kraja :d :d :d ,pa onda lepo skolski instaliras xp sa sp2 i drivere(mb,graficka...).Onda ce MORATI da radi.Ako ne, slobodno tvoj slucaj u twilight zonu da stavljamo
Poz

Mozda je SP2. Drajver nije. :zgran:

bakiba je napisao(la):
Mozda je SP2. Drajver nije. :zgran:
Ma radi sve na max i sa 4xAF, samo mu treba malo da se razmrda. Mada ipak stucka, recka, hitchinguje...

Poslednja izmena:
bakiba smanji HTT na 4x sa 5x i trebalo bi da ides glat na 2400 ako zeza ram onda ga spusti na 166 i clockuj da on radi oko 200 a procesor brze. Prosto neverovatno i da sa 7800 toliko lose radi.

Spustio sam ja ram odmah na 166. Ali meni izgleda treba kurs za OC na AMD platformama. Znaci ja sam HT frequency ostavio na 5x. Podigao CPU ratio na 10x, CPU FSB frequency na 220 i dobio 2200. Ako spustim na 4x koliki treba da mi bude CPU FSB frequency ako mi je maksimalni mnozilac CPU ratio-a 10x. A mislim da je CPU FSB frequency na 223 maksimalna vrednost, inace sledi plavi ekran i restart ploce. Da imam 3500 procesor pa x13......Odgovori mi molim te.

podigni napon na procesoru

bakiba je napisao(la):
Spustio sam ja ram odmah na 166. Ali meni izgleda treba kurs za OC na AMD platformama. Znaci ja sam HT frequency ostavio na 5x. Podigao CPU ratio na 10x, CPU FSB frequency na 220 i dobio 2200. Ako spustim na 4x koliki treba da mi bude CPU FSB frequency ako mi je maksimalni mnozilac CPU ratio-a 10x. A mislim da je CPU FSB frequency na 223 maksimalna vrednost, inace sledi plavi ekran i restart ploce. Da imam 3500 procesor pa x13......Odgovori mi molim te.

Flashovao bios i 2400mhz je tu. YEAH! :banana:

OC procesora ti neće podići fps,niti smanjiti štucanje u FEAR-u.Mada ne škodi.
Za FEAR treba 2 Gb mem.Mada se i sa 2Gb osjeti lagovanje na high texture...
Tek sa kartom od 512Mb mem. prestaje štucanje.Nažalost!

Ma zbunilo me sto se ljudi cude kako igra na mojoj high-end masini ponekad secka. Prvo rekoh u pitanju je novi forceware, ali predpostavljao sam pa i procitao da je u pitanju i ram graficke i sistemski. Sad znam sta mi je ciniti. Al`nema se...Hvala starino! Haug! :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno