Šta je novo?

Problem sa OC-om?!

Nivano

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2003
Poena
609
Znaci imam:
Athlon XP 2000+ T-bred A
ASUA A7V8X
Gigabyte 9700pro Maya II
512 MB DDR 333 - VT Memory

Kao prvo, memoriju uopste ne mogu da podesim da radi na najostrijim setovanjima. Radi samo na 2-3-3-7 (CAS sa 2.5 spustim na 2, a ostalo ostavim po defaultu). Bilo sta drugo da spustim i cuje se bip-bip-bip i nece da se dize :? .
Kao drugo, ne mogu da OC-ujem komp ni za malo. Dignem sa 133 na 140 (stvarno min.) i nece da radi. Prime95 se zakuca tokom prvog proracuna, a nece ni ceo 3DMark 03 da izvrti do kraja. Uspem ja da dignem Win i sa 166 magistralom, ali 3DMark nece ni da krene. Probao sam i napon na procesoru da dignem na 1.7, ali i dalje nece da radi.

Da li je do loseg procesora, memorije, .....

Nemoj samo to da pitas :)

Da li je otkljucan procesor? Kolega Orle "ima" istu takvu plocu ali otkljucani XP1700 koji radi na 2GHz (mislim da je 174x11.5) sa Kingston memorijom uz dizanje napona, za detalje ces moraces da pitas njega. Inace napajanje je DTK 300W, kuciste TT Xaser II sa 5 ventilatora i ostale perverzije.

možda ti je ipak memorija preslaba :( Kad ona na defaultu radi sa tako slabim setovanjima, najverovatnije da je ona u pitanju.

Najverovatnije je ATI.Koliko sam video uopste ne trpi dizanje magistrale tj. trebao bi da mu "zakljucas" AGP....kada bi mogao na toj ploci :( .Isti slucaj kod prijatelja sa 9500pro na KT400. Sa NF2 nema problema.Ako nije to probaj malo memoriju da pecnes voltazom ili proc.Igraj se malo ali prvo proveri ovo za kartu.

Milan je napisao(la):
Najverovatnije je ATI.Koliko sam video uopste ne trpi dizanje magistrale tj. trebao bi da mu "zakljucas" AGP....kada bi mogao na toj ploci :( .Isti slucaj kod prijatelja sa 9500pro na KT400. Sa NF2 nema problema.Ako nije to probaj malo memoriju da pecnes voltazom ili proc.Igraj se malo ali prvo proveri ovo za kartu.

Radilo bi mu na 166 zbog delitelja. Neka baci tu memoriju.

Dopuna, ta ploca nije za OC. Mnogo lepo izgleda i radi na difoltu.

Pa jel moguce da je toliki trash od memorije da nece da radi na 140??

To je povecanje od "samo" 7Mhz! :rolleyes:

Jel ima jos nekih ideja??

Bitno je znati da li je CPU otkljucan! Probaj 10x166, ovo u principu i jeste i nije overclock, memorija je na 166MHz i a CPU i dalje radi na 1666MHz ali je bitno da i CPU i memorija rade sinhrono. Vodi racuna da ti je PCI delilac 5 jer ti je tada PCI na 33MHz a AGP na 66MHz. Ne znam koliko Asus dozvoljava , ali Vcore ne dizi preko 1.85V, DDR mozes slobodno da dignes na 2.85V - 2.95V. Ako ti masina ne radi sa ovim podesavanjima , verovatno imas zakljucan XP, cime si hendikeprian sa OC. Recimo da su ovi novi XP1700 (ja sam do sada promenio 4 komada) svi otkljucani fabricki tako da mozes lako da zongliras sa kombinacijama mnozilac X FSB.

Ili ti je cooler mnooooooooogo los(sto je prilicno tesko) ili ti je zapao takav skart od memorije da je to za ne verovati(verovatnije):(
Pozajmi memoriju od nekog ortaka,pa isprobaj;taj nacin ti je najpouzdaniji

Cooler je Thermaltake Volcano 7+. Tako da verovatno nije do kulera.
Inace probao sam malopre i nije mi zakljucan procesor. Cak sta vise na 10*166 radi savrseno stabilno. Evo sada pisem ovaj post a u pozadini mi se jos uvek vrti Prime95 i nema nikakvih problema. Inace kada sam mnozilac digao na 10,5 (znaci manje nisam mogao), opet mi se zakucao u Prime95 i to u trecem testu. :?

Ne verujem da je do memorije jebo ona radi na 333 i kada je 10X166 i kada je 10,5X166, zar ne? Sto znaci da sam nekako ubo najneoverklokabilniji T-bred A :rolleyes: (just my luck)

Nivano je napisao(la):
Cooler je Thermaltake Volcano 7+. Tako da verovatno nije do kulera.
Inace probao sam malopre i nije mi zakljucan procesor. Cak sta vise na 10*166 radi savrseno stabilno. Evo sada pisem ovaj post a u pozadini mi se jos uvek vrti Prime95 i nema nikakvih problema. Inace kada sam mnozilac digao na 10,5 (znaci manje nisam mogao), opet mi se zakucao u Prime95 i to u trecem testu. :?

Ne verujem da je do memorije jebo ona radi na 333 i kada je 10X166 i kada je 10,5X166, zar ne? Sto znaci da sam nekako ubo najneoverklokabilniji T-bred A :rolleyes: (just my luck)

E onda ATI koji ne voli promenu frekvencije agp. Isto sam imao sa epox kt 400. Probaj da stavis agp x4 i podigni malo napon agp (na 1,6), pa probaj. Ja sam promenio plocu (NF2) i zaklucao agp. Pa sam dizao frekvenciju agp i do 80 MHz. I sta da zakljucim, da ATI ne voli KT400?

ako radi na 10x166, a ne radi na 10.5x166 onda ATI nije sigurno, jer kao što vidiš FSB je u oba slučaja 166. Onda te CPU koči, odnosno 1650-1700 mu je gornji limit na voltažama na kojima si probao. Ipak je to tbred A.

Vladd je napisao(la):
...

E onda ATI koji ne voli promenu frekvencije agp.

Ma kakvi, meni radi na 160 mhz magistrali, sa deliocem 4, potpuno stabilno r9000!!!

P.S. Na 162 prolazi i 3d markove

Pozdrav

Ati kod mene nikad nije izdao ( GA 9000 Pro ), al zato memorija preko 185 nema sanse ( Kingstone 333 ). A ovde je jednostavno kraj za CPU.

Ajde to njega lepo stavi na 10.5 * 166 pa dizi napon dok ne proradi ;)
Onda osini Prime95 bar 10-15 min.
Pa onda lepo 11*166 i dizi napon .... pa Prime95...
....
Dalje si shvatio :)

Inace na toj ploci mi je radio i Palomono XP1600+ na default naponu na 11*166 pa ne verujem da je neclockabilna sto neko rece.

Samo obrati paznju na grejanje procesora Thoroughbread-A oce naglo da pocne da se pregreva (na ~1.85GHz mu temp skace 3-4 puta brze nego ispod toga)

Bas cu danas dobiti Athlon XP 2000+ T-breed B pa cu da probam sa njim. Da vidim do cega je.

Bolje da uzmes XP1700, skoro svaki na default naponu (1.5V) ide preko 2GHz neki rade cak i na 2.1GHz , da ne pricam kako se to odrazava povoljno na hladjenje.

Nazad
Vrh Dno