Šta je novo?

problem sa nvidiom 6200

• Začetnik teme Začetnik teme neo...
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

neo...

Slavan
Učlanjen(a)
13.09.2006
Poena
301
Pre 2 dana ubacio sam u moj komp nvidiu 6200 (asusova). Od tada su mi poceli problemi, sve normalno funkcionise, radi i TV tuner i divx i DVD, znaci sve normalno radi dok ne upalim igricu.

Dok igram neku igru sve funkcionise kako treba ali kada na igrici pritisnem pauzu posle 5-20 min zablokira mi kompjuter. Ako ga resetujem on nece uopste da upali monitor niti da pisne, nego moram da ga ugasim i tako ga drzim nekih 10-ak minuta pa tek tada da ga upalim. Kada ga upalim kaze mi da moram da konfigurisem bios ili da pritisnem F1.

Neznam kako ovo da resim. Od komponenti imam ABIT-ovu plocu sa uGuru nForce2 Ultra400/MCP-T chipset-om, Eliksir DDR 400 MHz 512 MB, AMD Athlon 2000+.

Update biosa?

update biosa nisam radio a softwer koji sam dobio uz plocu ne moze da nadje noviju verziju, inace je bios od 23.11.2004. stvarno neznam gde mogu da nadjem noviji bios.

BIOS ima oznaku - nVidia-nForce-6A61BA1DC-18

BIOS se trazi na www.abit.com.tw, ali je to poslednja opcija. Generalno moze biti bilo sta, sto je i najveci problem jer ti karta malo-radi-malo-ne-radi. 🙁

- zameni graficku
- zameni napajanje
- zameni bateriju od cmos-a (kao novcic izgleda)
- testiraj memoriju

kao poslednja opcija, posto vidim da ti bas hardver nije 'u malom prstu' je da nadjes TACAN naziv i model ploce i onda sa Abit sajta skines poslednji BIOS i odradis flash. Ne preporucujem ti da to radis sam ako ne znas kako...

Poslednja izmena:
Znam da flesujem bios, ali ne mogu da nadjem noviju verziju, ja pretpostavljam da kompjuter kada treba da predje u neki od da nazovem 'screen saver' mod da tada napravi glupost. Takodje mi nije jasno zasto se ne slazu ploca i grafika. Pre ove graficke karte sam imao G-force 2 64MB, i sa njom je radilo sve savrseno ali i ova 6200 je kod mog druga radila kako treba tako da stvarno vise neznam sta nije u redu.

TV tuner sam prebacivao iz jednog slota u drugi da vidim da li se kolju, ali ocigledno da ne. Cak i kada kompjuter stoji bez i jednog softvera ukljucenog on zablokira posle nekog vremena.

Da li bi sta znacilo da se kartica flesuje?

verovatno ne 🙁...... to sto radi kod njega tebi i ne znaci mnogo. Probaj da deinstaliras drajvere za graficku (sve koje imas) pa da instaliras neke novije (8x.xx ili 9x.xx)

Poslednja izmena:
Daj tačnu oznaku ploče, mozda neko i nađe bios, ako postoji 😉

Problem nije u grafickoj kartici 99%... Bice pre memorija ili procesor da kucaju mashinu... A da fleshuje BIOS mu skoro sigurno nece pomoci...

Poslednja izmena:
Ja se nadam da sam resio problem, u biosu sam namestio na busmaster umesto AUTO na 8X, posle sam drzao igu na pauzi 1h, nije zakucao a zatim sam sve pogasio i drzao na desktopu isto tako oko 1h i opet nije zakucao.

Tako da se iskreno nadam da je to to.

Sto se tice ploce gore sam naveo koji je bios a evo opet skraceno
ABIT AN7-18 (AN7 je oznaka ploce a oznaka BIOSA je 18).

Na www.abit.com.tw ima i oznaka 19 da li je to novija verzija biosa ili je to bios za drugu plocu?

Nazad
Vrh Dno