Šta je novo?

Problem sa novom grafickom

• Začetnik teme Začetnik teme gmlale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Upgradeovao sam sledecu masinu

AMD X2 4200+
gb ddr2 667
Gigabyte GA-M61P-S3
250gb s ata
7300gt
dvd rw
400w Kung Fu

tako sto sam ugradio u masinu

500w LC Power napajanje novo i

Power Color Ati 5750 1gb ddr5

Ukratko upgradeovao sam graficku i stavio jace napajanje da sve to vozi.
Pojavljuje mi se problem da prilikom paljenja kompijutera se pojavi crni ekran i dalje nista, pa onda posle reseta sve krene da radi normalno i normalno dign Windows i sve je u redu, grafika gura sve igrice, malo na max rezoluciji Pro evolution S. 2011. zna da kasni slika, ali vrlo malo, mada me i to cudi s obzirom na grafiku.

Imate li ideje gde je problem i sta da radim, da naglasim da se sa prethodnom grafikom to nije desavalo.

Ne znam to za paljenje, ako ti je nesto overklokovano, probaj da vratis na defaul, pa onda opet pokusaj. Ako nece, probaj da stavis drugo napajanje, mozda je to malo pokvareno 🙂 , ili probaj da stavis stabilizator struje. Jel ti to imas 1 GB DDR2 RAM? Ako je tako, stavi bar jos 1, ili 2. Sto se PES tice, ako imas instaliran Fraps, probaj da ga obrises, meni je fraps kocio PES, sto mi je bilo jako cudno, ali cim sam ga obrisao, PES leti.

dosta danasnjih igara nije optimizovano, pa se i procesori muce ..doduse, nisam igrao pes, pa ne znam ..mozes da provjeris tako sto ces otvorit task manager i gledaj koriscenje proc-a ..i mozes instalirati msi afterburner i gledat koriscenje grafe i vidjet sta te koci

Prijatelju pa kako da ti to sve radi na 1 gb memorije . Ubaci tu bar još jedan stik od 1 gb a lično ti ne preporučujem ništa ispod 3 gb .

S'obzirom da si sa Nvidia presao na ATI,nadam se da si reinstalirao Windows posle ugradnje ATI-ja,ili ocistio ceo komp od NEvidinijih otpaDaka...I da,spomenut je BIOS,proveri i to na sajtu Gigabyte-a ,cini mi se da se sudaraju serija 5xxx sa tom plocom(na starim Biosima)...,)

Prijatelju pa kako da ti to sve radi na 1 gb memorije . Ubaci tu bar još jedan stik od 1 gb a lično ti ne preporučujem ništa ispod 3 gb .

Nisam napisao dobro, imam 2gb rama, tj ne ja nego prijatelj kome sam ovo odradio, blago seckanje u PES 2011 i nije toliki problem, verovatno bi sa jacim cpu-om i vise rama sve bilo ok, veci problem je sto se pojavljuje crn ekran, inace napajanje je kupljeno novo, a isti model napajanja kod drugara gura core i5-760 i gtx460 bez problema po vise sati u igricama.

Nisam napisao dobro, imam 2gb rama, tj ne ja nego prijatelj kome sam ovo odradio, blago seckanje u PES 2011 i nije toliki problem, verovatno bi sa jacim cpu-om i vise rama sve bilo ok, veci problem je sto se pojavljuje crn ekran, inace napajanje je kupljeno novo, a isti model napajanja kod drugara gura core i5-760 i gtx460 bez problema po vise sati u igricama.

Po 2½ put - stavi najnoviji BIOS. ATI 5000 serija i starije ploce se ne vole bas nesto.

+1 za bios update.

mislim da je rec o nForce cipsetovima, cim sam ubo 5770 u nForce720 plocu,
odmah je bilo tog trokiranja, da nije po minut i duze davalo Post skrin.

prvo sam mislio da nije do kartice, isprobao sve i svasta.
na kraju je bios update resio sve iz prve.

Nazad
Vrh Dno