Šta je novo?

Problem sa novom grafickom (ATI 3870)

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Masina u potpisu nece ni u Win.XP ni preko Viste da pokrene 3DMark 05 + 06, Aquamark niti Atitool.
Klokovana i na default vrednostima.
Instalirah patcheve i promenio drajvere i svaki put isto- posle instalacije pokrenem doticni program koji se zakuca, tj. ucita samo pocetnu sliku i tako stoji.
Cekao sam 10 minuta i nista.
Zauzece procesora bude 50-ak procenata, ali ne ucita program!
Ai Aquamark nece da odradi do kraja, a Atitool nece da pokrene (probah par verzija)
:wall:

Da nisi imao Nvidiu pre ove grafičke? Obično kad se krljaju njihovi drajveri međusobno XP neće da se podigne. Da li si probao sa čistom instalacijom Wina ili nekim dobrim driver cleanerom?

skini patch za 3d mark za pravilnu detekciju novih kartivca ili kucaj -nosysteminfo
ima vec u 30 tema ovde objasnjeno.

Misim nije mi jasno, da kupim novu grafiku a onda krenem da je testiram jedno tri dana i ponasam se ko klinac u obdanistu kad ode u WC i uporedjuje svoj cvarak sa cvarkom korisnika WC-a pored sebe.;)

Prijatelju kupio si dobru graficku nije najbolja ali je stvarnooo dobra i sta ti koj treba da je testiras i ustanovis da je recimo 200 poena sporija od nekoga sa ovog foruma.
Ima da te nervira kako je to moja sporija od njegove i slicno...

Samo ti uzivaj i prepusti se carima 3D igranja i to je to...

I onako uzgred verovatno su u pitanju drajveri od prethodne graficke...

Misim nije mi jasno, da kupim novu grafiku a onda krenem da je testiram jedno tri dana i ponasam se ko klinac u obdanistu kad ode u WC i uporedjuje svoj cvarak sa cvarkom korisnika WC-a pored sebe.;)

Prijatelju kupio si dobru graficku nije najbolja ali je stvarnooo dobra i sta ti koj treba da je testiras i ustanovis da je recimo 200 poena sporija od nekoga sa ovog foruma.

@MaliAbner u pravu si skroz, znas kako - vremenom zaboravis da se opustis i uzivas u hardware-u koji si kupio. Postane ti najvaznije koliki ce ti biti 3d mark score, fps i koliko to moze da se overklokuje. U stvari se opteretis nebitnim stvarima.

@Samer probaj neki driver cleaner http://downloads.guru3d.com/Videocards----Handy-Utilities_c5.html, ako to ne upali reinstaliraj Windows.

Opusti se, 3dMark nije najvaznija stvar u zivotu. :wave:

Nisi me razumeo.
Kupio JESAM novu graficku, ALI sa novom plocom, procesorom, HDD-om, memorijom, i napajanjem!:D
Nigde nisam rekao\napisao da sam imao nVidiu pre???
Znaci kompletno nova makina.
Stari komp (Athlona socket 754) sam poklonio bratu.
Znam ja vrlo dobro sta sam kupio, nije mi potrebno to reci.
Nego pitanje stoji.
Ako neko zna zbog cega se javlja doticni problem-neka mi kaze, bicu mu zahvalan.
A ako ne zna- bolje neka cuti.;)
Ne jurim ja markove i slicne gluposti u fazonu- moj je veci :d
Vec kad kloknem komp hocu da vidim da li je stabilan u radu.

Orthos i Prime95 sam odradio, ali oni su za procesor i memoriju.
Zbog toga i hocu da poteram doticne programe- zbog stabilnosti grafike.
Pozz...

@MaliAbner u pravu si skroz, znas kako - vremenom zaboravis da se opustis i uzivas u hardware-u koji si kupio. Postane ti najvaznije koliki ce ti biti 3d mark score, fps i koliko to moze da se overklokuje. U stvari se opteretis nebitnim stvarima.

@Samer probaj neki driver cleaner http://downloads.guru3d.com/Videocards----Handy-Utilities_c5.html, ako to ne upali reinstaliraj Windows.

Opusti se, 3dMark nije najvaznija stvar u zivotu. :wave:

PC racunare imam od `94godine (386DX 40MHz, 4Mb RAM, i Trident grafika sa 512Kb RAM-a - koji jos radi :D) i promenio sam do sad jedno 6-7 racunara.
Nisam klinac koji ce se prepucavati poenima postignutim u 3DMarkovima.
BTW ja i uzivam dok tvikujem i budzim komp.

2 puta sam reinstalirao XP i 3 puta Vistu.
Isti bug\problem.
Uzecu od burazera nVidiu (9800GTX) pa da vidim jel sa njom ima isti problem.
Mozda je do grafe?

Mislim da nije zbog Windowsa problem.
A zbog cega je- nek me neko prosvetli :d
Sad me bas zaintrigiralo.

Nisi me razumeo.
Kupio JESAM novu graficku, ALI sa novom plocom, procesorom, HDD-om, memorijom, i napajanjem!:D
Nigde nisam rekao\napisao da sam imao nVidiu pre???
Znaci kompletno nova makina.
Stari komp (Athlona socket 754) sam poklonio bratu.
Znam ja vrlo dobro sta sam kupio, nije mi potrebno to reci.
Nego pitanje stoji.
Ako neko zna zbog cega se javlja doticni problem-neka mi kaze, bicu mu zahvalan.
A ako ne zna- bolje neka cuti.;)
Ne jurim ja markove i slicne gluposti u fazonu- moj je veci :d
Vec kad kloknem komp hocu da vidim da li je stabilan u radu.

Orthos i Prime95 sam odradio, ali oni su za procesor i memoriju.
Zbog toga i hocu da poteram doticne programe- zbog stabilnosti grafike.
Pozz...

Kao sto je vec neko pomenuo, samo instaliraj patch za 3dmark i sve ce da proradi.
Ako te mrzi da trazis evo link http://www.futuremark.com/download/hotfix_feb08/Futuremark_SystemInfo_Hotfix_Feb08_installer.exe

Pozdrav

@Samer, sve je OK, ali na forumu imas iskusnijih i manje iskusnih korisnika.:D Tako da ako ako hoces nekome da pomognes krenes od najcescih problema/resenja. Ajde javi da li si resio problem sa tim patch-om za 3DMark.
Pozdrav. :wave:

Zavisnost od 3D Marka se tesko leci :d Vremenom trazi sve vise i vise poena i vodi coveka pravo u propast ,mislim finansiski je mrtav :d:d:d

Zavisnost od 3D Marka se tesko leci :d Vremenom trazi sve vise i vise poena i vodi coveka pravo u propast ,mislim finansiski je mrtav :d:d:d

Ala ti je visokouman zakljucak :d
Jel zavisnost to da ako neko hoce da potera doticni program, i vidi koliko poena dobije od love koju je dao za komponente i kraj.
A to je i jedan od nacina proveravanja stabilnosti sistema.
I sta je lose u tome?
Jedno je da non-stop jurim markove, a drugo da program ne mogu niti pokrenuti.
Dajte ljudi procitajte prvi moj post, i tek onda pisite nesto pametno ako imate.
:wave:

@samer:

Da li ti igrice rade bez problema, tj. da li je problem ogranicen samo na programe koje si spomenuo? Ako je to slucaj, problem je najverovatnije u samim programima i neslaganjem sa drajverom i karticom.

Ja sam secam pre jedno godinu dana da sam naleteo na masinu koja nece da vrti aquamark. SVE drugo je radilo, i igrice i 3dmark, ali Aquamark nije i tacka. Sve zivo smo probali i nismo uspeli da ga pokrenemo. Nazalost ne secam se koja je kartica bili u pitanju ali se secam cele epizode.

Aquamark3 i onako ne radi(tj. ne zavrsava test) sa novim grafickim karticama dok mu se ne zameni direcpll.dll fajl sa nekom novijom verzijom istog(kod mene na 2600pro verzija 4.10.1.94 je resila problem).

Mozda je problem ako su instalirane nesto starije revizije 3d markova na koje patch ne deluje.

Poslednja izmena:
@samer:

Da li ti igrice rade bez problema, tj. da li je problem ogranicen samo na programe koje si spomenuo? Ako je to slucaj, problem je najverovatnije u samim programima i neslaganjem sa drajverom i karticom.

Ja sam secam pre jedno godinu dana da sam naleteo na masinu koja nece da vrti aquamark. SVE drugo je radilo, i igrice i 3dmark, ali Aquamark nije i tacka. Sve zivo smo probali i nismo uspeli da ga pokrenemo. Nazalost ne secam se koja je kartica bili u pitanju ali se secam cele epizode.

Pa rade uglavnom igre.
Mada ima brljanja, ali to je zanemarljivo.
Ali nece Atitool da radi i to najnovija verzija?
Skinucu nove drajvere za grafiku, nov verzije 3DMarka (koje god) pa cu da vidim.
Mada- cudi me sto Atitool nece da radi?
Ni u XP-u ni u Visti???
@the pocetnik- verovatno si u pravu za Aquamark.
Probacu to da resim.
Pozz

Za 3Dmark je ovo kod Atija i tata i mama
1. Naci Windows/System32/Futuremark/MSC
2. Izmeniti Direcpll.dll, u npr. Direccpll.dll

I mene su dosta zezali ovi 3D Benchmarkzi. Na ATI kartici. Mozda su drajveri djubre. Cim je par dana posle izlaska 3D Mark Vantage odmah ATI pustio update, znaci da nesto ne valja. Dzabe njima drajveri sa .NET 2.0 tehnologijom. Da ne pominjem da mi se drug zali da mu se komp restartuje u igrama (opet sumnjam na drajvere pogotovu opciju za automatski restart kad zaglavi). Ajd, pa ko nadje resenje, nak napise.

Slusaj brate imao sam istih problema kao i ti. Pa da krenemo redom.
1. Atitool i ne radi sa grafikama 3870 i 3850, to si valjda već video sa mesta odakle si hteo da ih downloduješ. Moraćeš za sada da potražiš neki drugi program za klokovanje.
2. Pošto se hardweri još uvek brže rade nego softweri (odnosno drajveri) ni 3D mark 06 neće ti raditi sa ovom karticom. Skini hotfix drajver specijalno rađen za 3D mark, odnosno 3D mark vantage, za novije grafike.

@sklopa: Ne znam koju ti grafičku imaš, ali evo mojih iskustava:
1. Atitool mi radi za moju grafičku, ali se ne obara takt u 2D modu, tako da koristim CCC
2. 3D Mark 06 mi radi najnormalnije, skinut sa zvaničnog sajta, nikakav hotfix nisam primenjivao.
Očigledno ima veze sa proizvođačem kartice ili verzijama samih programa.

za Ivan 555
Sa 1950 pro HIS karticom mogao sam samo da gledam Atitool, nisam nista mogao da menjam.
Sa Gigabajtovom 2600XT sam imao Atitool u systraeju tu nista cak nisam ni video osim da postoji i sad
sa Asus 3870 takodje neaktivan dok nisam procitao na http://www.techpowerup.com/atitool/ za koje kartice radi
reci mi samo koju verziju koristis jer ja sam samo probao 0.26

Slusaj brate imao sam istih problema kao i ti. Pa da krenemo redom.
1. Atitool i ne radi sa grafikama 3870 i 3850, to si valjda već video sa mesta odakle si hteo da ih downloduješ. Moraćeš za sada da potražiš neki drugi program za klokovanje.
2. Pošto se hardweri još uvek brže rade nego softweri (odnosno drajveri) ni 3D mark 06 neće ti raditi sa ovom karticom. Skini hotfix drajver specijalno rađen za 3D mark, odnosno 3D mark vantage, za novije grafike.

Hvala na odgovorima druze.
ali
1. Nisam nigde video da AtiTool nece da radi sa 38xx karticama?
Sad sam skinuo 0.27 beta verziju i proradio program!
Napokon!
2. 3DMark vantage-om se jos nisam igrao.
Ne stignem nikako, ali cu javiti kad ga odradim.
:wave:

Poslednja izmena:
Zasto pravite famu oko svega. 3Dmarkove 05 i 06 pokreces tako sto u target shorcut-a dodas -nosysteminfo
Aquamark neces dobiti rezultat jer ce ti na kraju, posle svih testova prijaviti gresku. Mani se njega. Dakle udri 3Dmark 05 i06, pa kada to zavrsis udri brate po igrama, za to si i kupio kartu.
Za OC umesto ATi toola koristi Rivatuner. Overclockujej i 2D i 3D, zato sto karta stalno salta takt gore dole cak i u 3Dmarku05 i 06 u zavisnosti od opterecenja GPU-a, ako koristis ATI CC, pa se nesto malo bolji rez dobija kada je lepo OC iz rivatunera a nikako iz ATI CC ili slicno.

Poslednja izmena:
@sklopa: ATi Tool 0.27 b2, a sad ima i b4. 3D Mark 06 1.1.0

Zasto pravite famu oko svega. 3Dmarkove 05 i 06 pokreces tako sto u target shorcut-a dodas -nosysteminfo
Aquamark neces dobiti rezultat jer ce ti na kraju, posle svih testova prijaviti gresku. Mani se njega. Dakle udri 3Dmark 05 i06, pa kada to zavrsis udri brate po igrama, za to si i kupio kartu.
Za OC umesto ATi toola koristi Rivatuner. Overclockujej i 2D i 3D, zato sto karta stalno salta takt gore dole cak i u 3Dmarku05 i 06 u zavisnosti od opterecenja GPU-a, ako koristis ATI CC, pa se nesto malo bolji rez dobija kada je lepo OC iz rivatunera a nikako iz ATI CC ili slicno.

Ma znam druze, sad za vikend cu imati vremena, pa cu odraditi.
A za Aquamark znam da je starudija, mada me opet zanimalo jel to samo kod mene.
Tek sam uzeo masinu (imao sam pre toga Atlon 2800 na Abit-u NF8 ( radio je stable-rock na 2,6GHz) od 2004 kog sam koji je preziveo moje maltretiranje 4-5 god. ,)
Menjao sam 3-4 graficke, ali je bila AGP ploca.
Komp sam dao burazeru i tako da se sad zezam sa Intelom :)
Kontam da uzmem jos jednu 3870 (kad dodjem do love) pa u CF.
Napajanje je dobro a nisam imao love odma da iskesiram 3870x2.
Videcemo- rece slepac :d

Nazad
Vrh Dno