Šta je novo?

problem sa novom fx5900???

• Začetnik teme Začetnik teme stereo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stereo

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
630
Pa ovako skoro sam pazario MSI FX5900SP Vivo karticu i moram priznati da nesto i nisam previse zadovoljan kupovinom.

Naime imam svega 13600 poena u 3d Marku 2001SE a kad je overkloknem na 450/780 radi ona stabilno ali imam opet samo 14000 poena u doticnom testu. Nisam je testirao jos u 3D Marku 03 jer treba tek da ga skinem sa neta. Koliko je ovo ok skor i sta da radim.

Isto tako Far Cry mi na najvisim setovanjima sece kao lud, pogotovu kad krene neka pucacina, a kad mu stavim auto detect on mi tamo postavi setovanja na medium. E i jos da kazem da Far Crz nije pechovan na 1.1.

Koristim drivere 56.72 na masini epox 8rda+, 512 rama, xp2000+ itd.

Pomagajte sta da radim jer koliko vidim ovde se svi nesto hvala kako im igrice lete imaju neke lude skorove itd. Znam da neki cak i lazu za skorove ali sad sta je tu je...

1. Ok je skor za 3dmark2001, cpu ti je slabiji, ja npr imam oko 1500 markova vise sa XP@2300Mhz
2. Zasecka ti FarCry zbog 512 Mb ram-a. Stavi patch 1.1 obavezno (tu je malo poboljsana ionako slaba optimizacija)
3. I meni je isto postavio na medium kad sam mu stavio auto, ja sam customizirao settings'e, evo u atachment-u pa probaj
4. Stavi slobodno 60.72 drajvere

to je to sto imas, bolje ne moze, sve radi kako treba 😉

Prilozi

Skor ti je skroz OK. Ako nemas 1GB memorije u masini znas razlog za seckanje. Inace sasvim je normalno da ti secka na high detaljima, lepo stavi na mid i uzivaj...
Da zakljucim: sve je u redu i nista nemoj da se cimas.
Inace pogledaj po netu koliko frejmova ima u FC neka masina na 3GHz i X800 i videces da je to sve oko 70-80 frejmova pa ti sad racunaj koliko ima tvoja masina koja je u FC bar duplo sporija. To je izuzetno zahtevna igra i za glatko igranje ZAHTEVA 1GB memorije, kao sto sam rekao...

Ha, vidi ga Rumun mi uleteo sa postom🙂

Ja tu igram sa mojom masinom lagano ,ali bas klizi 😉
Doduse nisam ukljucio anisotropik i anti aliasing mada , u rezoluciji 1024x768 sa svim ukljucenim detaljima na very high osim sto mi je voda na ultra high.Tako da sam prezadovoljan , danas sam istalirao igru i prezadovoljan sam ...
da napomenem da nisam klokovao graficku zato sto sam formatirao disk pa nemam trenutno onaj prpgram red linker, mada cu nocas vidjeti kako se igra ponasa kad o/c graficku 😉
CPU je naravno o/c na 2.4 Ghz , nisam htio na 2.5 jer zblja nema potrebe 😀
Pozdrav...

S tim da je u radu sa dx9 sejderima radeon do 5 puta brzzi...

i s tim sto nakon 1.1 patch-a, nvidia radi drastichno brze sa ps 2 efektima (osvtljenje na high npr.) ali sa parcijalnom preciznoscu

i o tome smo pricali vec milijardu puta, jelte 😉

hvala veliko

thnx a milion pepole

evo veceras znaci sledi jedna reinstalacija sistema i najnoviji driveri i sve to i sledi jedan patch za Far Cry pa sutra da vidimo kako ce da se ponasa, inace ugovorio sam sa ortakom da mi donese sutra jos 512 mb rama pa da probamo i tako.

HVALA jos jednom.

Ji 4Tze je napisao(la):
1. Ok je skor za 3dmark2001, cpu ti je slabiji, ja npr imam oko 1500 markova vise sa XP@2300Mhz
2. Zasecka ti FarCry zbog 512 Mb ram-a. Stavi patch 1.1 obavezno (tu je malo poboljsana ionako slaba optimizacija)
3. I meni je isto postavio na medium kad sam mu stavio auto, ja sam customizirao settings'e, evo u atachment-u pa probaj
4. Stavi slobodno 60.72 drajvere

to je to sto imas, bolje ne moze, sve radi kako treba 😉

hvala ti mnogo za ona podesavanja, malo mi sad bolje radi ali moracu da ih isprobam sutra na svezoj masini.

Pozdrav

stereo je napisao(la):
Pa ovako skoro sam pazario MSI FX5900SP Vivo karticu i moram priznati da nesto i nisam previse zadovoljan kupovinom.

Naime imam svega 13600 poena u 3d Marku 2001SE a kad je overkloknem na 450/780 radi ona stabilno ali imam opet samo 14000 poena u doticnom testu. Nisam je testirao jos u 3D Marku 03 jer treba tek da ga skinem sa neta. Koliko je ovo ok skor i sta da radim.

Isto tako Far Cry mi na najvisim setovanjima sece kao lud, pogotovu kad krene neka pucacina, a kad mu stavim auto detect on mi tamo postavi setovanja na medium. E i jos da kazem da Far Crz nije pechovan na 1.1.

Koristim drivere 56.72 na masini epox 8rda+, 512 rama, xp2000+ itd.

Pomagajte sta da radim jer koliko vidim ovde se svi nesto hvala kako im igrice lete imaju neke lude skorove itd. Znam da neki cak i lazu za skorove ali sad sta je tu je...

1) Treba ti patch.

2) Pozeljno 2x512 MB za tu igru (pitanje da li je toliko dobra igra da zahteva ulaganje novca da bi se dva-tri dana divili grafici)

3) Athlon 2000+ snosi dobar deo krivice... Da predjes na Bartona 2500+ verovatno da bi osetio znacajan napredak...

4) Nije vazno da li u testovima imas 12786 ili 13534 boda vec da li ti je osecaj u igrama OK ili nije. Ja imam istu tu graficku (MSI FX5900SP) i melje sve igre sa max kvalitetom prikaza.... Imam Bartona 2500+, a (sad ce se neki iznervirati) Far Cry nisam ni udostojio instaliranja. Takve igre me i ne privlace osobito, a i ne kupuje mi se jos 512 MB *samo* zbog Far Cry-ja...

Ma moze on lagano da se igra i sa 512 mb 😉
Pozdrav...

Broz je napisao(la):
Moze, ali one nece lagano nego bas onako-da brije😉
Ma moze zaista lepo sa 512MB, nemojte molim vas da se vise oko toga raspravljamo. Fora je u tome da li je win svezije instaliran ( do 3-4 meseca) ili se na masini nalazi vec jedno godinu dana :d
Jako vazna stvarcica kod npr. NForce ploca i ove igre je u dual-channel konfiguraciji. kada je npr. 512x1 i 256x2 razlika je prosto za neverovati, nekih 30-40 % :zgran:
Dakle svez win, svezi drajveri, DC i mora lepo da radi sa 512DDR, naravno izuzimam ona prva 2-3 rafala, posle toga je sve OK 😀

Moj drug igra tu igru sa 256 mb , duudse sa slabijom grafickom u 800x600 😉
Pozdrav...

sad je vec ok

evo napokon sam sve zavrsio
nov win i novi driveri (ovoga puta sam stavio Star Storm drivere 53.03)
i sad je sve ok - nije bas da brije sto bi Broz rekao ali ide odlicno 🙂 .
Far Cry ponekad secne ali mnogo je bolje sad nego ranije
jos nisam startovao bench ali i to sledi uskoro

hvala ljudi jos jednom :banana:

Nazad
Vrh Dno