Šta je novo?

Problem sa novom 5670

burnout_kac

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2009
Poena
154
Pozdrav svima,evo 2 dan sa novom grafickom i vec neki problemi...
Do sada sam imao matoru 8500gt 512 ddr2,i pocela je polako da riknjava ,a i ja sam hteo nesto vise,pa sam odlucio da kupim jacu kartu,ali ne neko savrsenstvo zbog proca (athlon x2 64 -2400mhz-).Odluka je pala na 5670.Juce mi je stigla ,umetnuo i skinuo driver ovaj poslednji.Medjutim javljaju mi se problemi sa fpsom u nekim igricama,cak sta vise u nekim je i manji nego kod stare 8500..Igram wow i cs,tako da mogu da sudim jedino po time...U wowu ako stavim na high (<ultra) fps mi nekih 20ak,sto je katastrofa,a toliko mi je otprilike bilo i na staroj,a u kanteru mi zapucava,tj
neki cudni simptomi,ubrzan mi lik,pa mi zakoci na 1 sec i onda nastavi i tako zastane na odredjene momente(jako mi je tesko to objasniti,posto i ja prvi put vidim).
Nisam siguran sta je problem,ja bih inace reinstal windows,ali nemam trenutno neki cd... Kontam da su se pobrkali driveri od stare i ove,mada ne znam,glupo mi sad da saljem nazad u Beograd,juce mi stigla 🙁

Poslednja izmena:
Skini program driver sweeper, sa njim ocisti sve drajvere od grafe i stare i nove, pa onda instaliraj najnoviji Catalyst 11.4. Ako ti opet pravi problem grafa, probaj sa drugim drajverom, za tu grafu moze i neki iz serije 10, npr 10.12. Uvek prvo obrisi stare drajvere sa driver sweeper-om, pa onda instaliras nove.

Hvala na pomoci,ali nije mi uspelo...Skinuo sam driver sweeper,tamo sam otkacio AMD-ov,i 3 neka od Nvidie ,restartujem,instaliram novi i o5 isto...Otkrio sam jos da naprimer u cs-u mi bude normalno posle promena rezolucija( ? ) ,znaci par puta izmenjam razlicite rezolucije i onda bude normalno,ali ako izadjem iz igre onda o5 pada..Videcu da reinstal windows danas.

Probaj sa reinstalacijom Windowsa i stavi najnoviji directx, ali male su sanse da ce ti ovo pomoci. Nesto su cesti ovi problemi sa 5670, i na drugim forumima se ljudi javljaju sa slicnim problemima, bice da ti je zapao los primerak kartice, pa ako novi sistem ne pomogne nosi u radnju gde si kupio i zameni karticu.

EDIT: E si probao sa Catalystom 10.12?

Poslednja izmena:
Probao sa 10.12 isto...Mislim bicu realan,nemam ja tih problema tipa,pojavljuju mi se strafte,linije,ekran menja boje itd...I wow radi normalno(doduse ne sa nekim zavidnim fpsom na high) mada moguce da je to i do proca.Samo u tom kanteru imam tih problema...Odnecu je i do druga da istestiramo,pa ako radi sve normalno,umetnem novi win.

Ako te je mrzelo da snimas ponovo win, trebao si da prvo uninstaliras nVidijine drajvere, pa onda da ih driver sweperom uklonis, pa da snimis AMDove drajvere.
Ali je uvek pri promeni nekog hardvera pozeljno reinstalirati win 🙂

Reinstal sam win i sad je bolje.Odlucio sam takodje i da dodam nove zveri u kuciste,pa cemo videti kako onda radi kad stigne maticna 🙂 . Kontam da je bio problem oko tih "repova" stare nvidije koji nisu mogli da se obrisu.Hvala u svakom slucaju,posebno za ovaj driver sweeper,za koji do skoro nisam ni znao.

Nazad
Vrh Dno