Šta je novo?

Problem sa novim Sata 2 Maxtor diskom

pageboy

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
620
Naime imam nf3 plocu i nikako nemogu da instaliram win. (ima sp2). Cim dodje do opcije da formatira hdd krene i ubrzo blokira. Probao sam najnovije verzije drivera preko F6 , stavio poslednji bios na ploci ali nece pa nece . Inace hdd je maxtor verzije 6V160E0 160 gb sata2 3.0gb 😡

Help me!!!

Kada sam uzeo novi hard 200gb sata maxtor isto nisam mogao da instaliram winXp sp2 tj. nije hteo da se boot-uje posle prvog restarta.Uspeo sam to da resim na sledici nacin-Prvo u biosu kod harda sam namestio access mode-large,pa ga onda formatirao i napravio particije,pa tek onda pokrenuo bootable winXP.Dugo sam se mucio sa ovim jer je u biosu access mode bio namesten na auto i nije mogao da bootuje.Moguce da je nesto slicno kod tebe posto i ja ima NF3 plocu.

Poslednja izmena:
Radio sam i na taj nacin ali je posle intalacije windowsa opet pucao. Al nemarim zamenio sam ga sa sata 1.5 i sve radi full
Hvala na odgovoru.

Pozdrav od Makedonija

I ja imam isti problem. Imam ASUS A8N5X nForce4 plocu i HDD Maxtor 80GB SATA2.
Prva instalacija je proshla super. Prvi put Windows (SP2) podizhe se normalno, takodze i nakon instaliranja nForce4 drajvere. Ali kad instaliram Realtek-ove drajvere za zvuchnu odnak nastaje problem. Instalacija zavrshi, restartira se i odnak pri ponovo podizanje zakochi se na ono Windows logo na crnu pozadinu (Loading Windows)... i ne mrda. U Safe Mod windows se podizhe najnormalno. Preku Safe Mode sam uninstall-irao sve drajvere i opet isto 🙁
Posle na naredni restart mi javi da ne prepoznaje HDD - disk boot failure. Pa posle prepoznaje, javi da je Windows nepravilno iskluchen prethodni put, pa daje opcije Start Windows Normaly, Safe Mode ... i slichno... Stisnem Start Windows Normally i opet se zakochi na ono loading logo 🙁

2 puta mi se deshava to 🙁

Pomoch?

stenmarc je napisao(la):
Pozdrav od Makedonija

I ja imam isti problem. Imam ASUS A8N5X nForce4 plocu i HDD Maxtor 80GB SATA2.
Prva instalacija je proshla super. Prvi put Windows (SP2) podizhe se normalno, takodze i nakon instaliranja nForce4 drajvere. Ali kad instaliram Realtek-ove drajvere za zvuchnu odnak nastaje problem. Instalacija zavrshi, restartira se i odnak pri ponovo podizanje zakochi se na ono Windows logo na crnu pozadinu (Loading Windows)... i ne mrda. U Safe Mod windows se podizhe najnormalno. Preku Safe Mode sam uninstall-irao sve drajvere i opet isto 🙁
Posle na naredni restart mi javi da ne prepoznaje HDD - disk boot failure. Pa posle prepoznaje, javi da je Windows nepravilno iskluchen prethodni put, pa daje opcije Start Windows Normaly, Safe Mode ... i slichno... Stisnem Start Windows Normally i opet se zakochi na ono loading logo 🙁

2 puta mi se deshava to 🙁

Pomoch?

Rjeshen problem. Mozda ce ovo nekome da pomogne...
Pri istalaciju nForce4 chipset drajvere nisam instalirao IDE SW drajvere (Javlja se pop-up - Would u like to install nVidia IDE SW drivers? zatim sam pritisnuo Cancel) i posle sve radi OK. Ne znam chemu sluzhe ove drajvere, ali bitno je da ih ne instalirate

Pozdrav

Pisao sam maxtoru u vezi sa slicnim problemom i rekli su da SATA2 diskovi (Maxtor 6V160E0), nisu kompatibilni sa SATA1 kontrolerom i da tu nema pomoci.

Eto barem nekog konkretnog odgovora . Ako nista drugo necemo se vise zamajavati i muciti sa raznoraznim firmwerima, a ni unistiti ispravne diskove.
Hvala ti amd_mad !

Zaboravio sam da dodam da je hvala vezano za hdd zbog toga sto mi prodavci nisu verovali!! da neradi . Sada imam zbog cega da ih posaljem na ovu stranicu pa da sami vide! 😛

Poslednja izmena od urednika:
I bilo bi super ako bi amd_mad naveo deo maxtorovog odgovora ili celo pismo, ako to nije previse indiskretno.

Citiram:
Problem with nForce3 and DiamondMax10

Discussion Thread
Response (Joey Zhou) 03/26/2006 05:58 PM
Dear Jan,

Thank you for your enquiry.

The problem is your onBoard SATA 1 controller card could not support your SATA 2 drive. the jumper on the drive is just for changing the rate from SATA 300 to SATA 150. It is still a SATA 2 drive.

You may have to change to use a SATA2 controller to solve your issue.

If the problem still can not be solved by using a SATA 2 controller, please reply this email with the following information of your hard drive.
Serial number (SN):
Model number and/or TLA number:
Code (marked as CODE, 8 digits, letters and numbers):

Should you require any further assistance please do not hesitate to contact us. In order to allow us to deal with all enquiries as efficiently and accurately as possible we would ask that you include any previous emails when replying to us.

Best regards

Joey Zhou

Kraj citata!

Poslednja izmena:
Zasto ja tek sada citam ovaj tred?
Zato sto me Marfi i ovaj put malo potkacio 🙂

Hvala mu za dvodnevno razbijanje glave sa NF3 + Maxtor SATA2 kombinacijom, a izgleda da nisam jedini.

Ovo bi trebalo da stoji par dana kao sticky da se jos neko ne zezne 😀

Na NF4 ploci i sa WD-om nisam imao ama bas nikakvih problema. Kako sam sve prikopcao sve je proslo bezbolno !

Nazad
Vrh Dno