mikele
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.02.2002
- Poena
- 620
Skoro sam svoj stari Quantum fireball lct.15 20 GB zamenio za novi Maxtor dx540 40GB.Prekopirao sam u Norton Ghost-u sve sto sam imao na starom (3 particije:20,10,10gb,na kojima su winMe,win2000,i bekap particija) i u njemu odredio velicine novih particija. Sve je radilo super par dana sve dok jednog jutra nisam video da ne mogu da podignem nijedan operativni sistem.Uz pomoc startap diskete sa winME sam restaurirao sitem na neki datum od pre nedelju dana i to je resilo problem sledecih par dana.Juce ponovo ista pesma.Prvo sam video da se sistem sve sporije dize,da mu kao treba puno vremena da skenira disk,da se blokira prilikom ucitavanja.Pri sledecem dizanju sistema totalno je otkazao poslusnost: prijavljuje DISK I/O ERROR STATUS 0001,tako nesto,startap disketa je jedva prosla a kad sam pokusao da pokrenem setup windows-a ME on je stao prijavljujuci da C particija ima FAT greske koje ne mogu da se poprave.Sve vreme rada hard diska cuje se neko cudno kliktanje koje se javlja na svakih par sekundi i vrlo je upadljivo jer je hard prakticno necujan.Sledece jutro,to jest danas,hard radi kao zmaj,podigao je sistem bez problema,progutao jako brzo defragmentaciju sve 3 particije,nije prijavio nijedan bad sector,kliktanje se ne cuje i sad radi super.
Da li zamenim ovaj hard za novi,posto je pod garancijom? Ne bih da se zezam jer su na njemu stvari koje su mi jako vredne. Treba mi savet i misljenje nekog ko se razume.
Da li zamenim ovaj hard za novi,posto je pod garancijom? Ne bih da se zezam jer su na njemu stvari koje su mi jako vredne. Treba mi savet i misljenje nekog ko se razume.