Šta je novo?

Problem sa novim driverima za nVidi-u?

• Začetnik teme Začetnik teme kobaya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kobaya

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
619
Interesuje me da li se nekome desilo da mu novi nvidia driveri jave odjednom na masini koja je dotle besprekorno radila danima sa i driverima da je dotok struje u graficku preslab i da je zbog toga underclockovana i control panel posle toga prestane da radi?
Pitam ovo jer mi je cudno da se to desi posle 5-6 dana koristenja doticnih drivera a dotle nisu nekako izmerili da je npajanje preslabo?
Inace,juce se lik koji je drivere instalirao na 6600GT iskusio isti problem(e sad zasto je taj driver instalirao uopste na 6600GT ostaje misterija).Zbog toga mislim da driver ima neki problem pa ako neko zna resenje lepo bi bilo da ga postuje ovde.druga mogucnos je cekati novu verzju drivera ocigledno...
OS je XP SP2 ne Vista a verzija drivera je 162.18.

Poslednja izmena:
Ima opciju za podesavanje AA a driveri su 162.18 najnoviji koje nvidia nudi za download.

Poslednja izmena:
Kod mene na 162.18 nije hteo da radi Control Panel.
Sa 163.44 beta, radi kako treba, a ispravljeni su neki bagovi u igrama (pre svega shadow bug u Graw2).Doduse I kod mene vise nema AA setovanja u taskbar ikonici.Ali nije strasno.
Moguce resenje za Control panel (sa nvidia foruma):
-----------------------------------------------------------------------------------------
Q1. I installed the latest drivers for my video card and now i can't access the control panel in Vista or XP

A. This is due to the installer not registering the dll files that make up the control panel. you can either request a fixed inf from me, or you can attempt to fix it yourself by adding the following to the inf, then reinstalling the driver

the following goes in the nv.controlpanelsettings portion of the inf file.

CODE

HKLM,Software\"NVIDIA Corporation"\Global\NvSvc,"Nvcmd:4,Register",%REG_SZ%,"nvdisps.dll"
HKLM,Software\"NVIDIA Corporation"\Global\NvSvc,"Nvcmd:5,Register",%REG_SZ%,"nvgames.dll"
HKLM,Software\"NVIDIA Corporation"\Global\NvSvc,"Nvcmd:6,Register",%REG_SZ%,"nvmccss.dll"
HKLM,Software\"NVIDIA Corporation"\Global\NvSvc,"Nvcmd:7,Register",%REG_SZ%,"nvmobls.dll"
HKLM,Software\"NVIDIA Corporation"\Global\NvSvc,"Nvcmd:8,Register",%REG_SZ%,"nvvitvs.dll"
HKLM,Software\"NVIDIA Corporation"\Global\NvSvc,"Nvcmd:9,Register",%REG_SZ%,"nvwss.dll"

----------------------------------------------------------------------------------------
Interesuje me da li se nekome desilo da mu novi nvidia driveri jave odjednom na masini koja je dotle besprekorno radila danima sa i driverima da je dotok struje u graficku preslab i da je zbog toga underclockovana i control panel posle toga prestane da radi
Neka proba instalaciju novih drajvera koji nemaju problm sa nestajanjem CP-a.A to su 94.24 i ovi novi beta, to znam iz licnog iskustva.

Pa, da nije problem do napajanja?
Isprobaj je na drugom kompu.Ili sa boljim napajanjem.Proveri da li je dobro prikljucena na napajanje.Proveri da li kartica deli granu sa jos nekim potrosacem, npr HDD?
Kako te bije po dzepu?Jel imas garanciju?Ako mislis da je do kartice, odnesi je na servis tamo gde si je kupio...***.
Edit: vidim sad da si postovao tamo.
Ne znam sta moze da bude problem, ako su stvari tako krenule...bad luck and shit 😛 ...
Stavi neki drugi drajver, ovu betu na primer...A oni artefakti? Isto se javlja i kod tebe?Ili samo problem sa napajanjem kartice?

Poslednja izmena:
Pa pazi kao sto sam napiaso na nvidia forumu😛romenio 2 napjanja dosad,2 ploce,upravo sam instalirao i beta drivere i isti problemi.Inace prva koja je to pocel da pokazuje je MSI koja nema konektor za dodatno napajnaje.Prodao sam dosada par komada doduse XFX i Zotax.Zotax se buni pomalo tj izbacuje poruku da power nije dovoljan,ali ne spusta clockove i ne pravi nikakve probleme.XFX radi besprekorno trenutno.Juce sam saznao da korisnik kome sam prodao MSI dosada nije uklucio nijednu 3D aplikaciju(pitam se zasto je onda i kupio X24400 i 8600GT) tako da kod njega zasad radi ok u 2d modu.
E sada kako to mene bije po dzepu?Pa privremeno.Prvi MSI mi je PI zamenio bez reci u roku od 1 dan(izuzetno su azurni sa garancijama inace pa ih veoma cenim zbog toga).Ali kada mi je i druga izbacila iste artifakte morao asm zbog probe da narucim novu plocu,jace napajanje,pa novu graficku iz PIN-a dok ne viim sta se desava.A musterija nezadovoljna ceka(srecom sestric jednog mog dobrog druga pa imaju toleranciju).Jer zamisli kako to izgleda kad ti neko proda nesto s radi 2 dana,crkne,kao resi ti problem,to opet crkne za 2 dana i tako u krug?Znaci ja kao maloprodaja moram da resim to kako znam u sto kracem roku,pa da se kasnije prebijema sa dobavljacima sta je pokvareno fabricki,da li je nesto mojom greskom izgorelo itd...
Sve u svemu,pocecu da prodajem ATI karte izgleda(sam koristim 3 generacije ATI kartica i vec mi je muka od problema as driverima pa ih i e prodajem,prodajem nvidiu koja kao ima stabilnije drivere).
P.S. Ne znas ti druze koliko sam poludeo kad mi je pre par meseci Pakom tvrdio da je ploca koju sam poslao na reklamaciju lemljena a covek cija je ploca je moj odlican prijatelj i znam da nije pipnuo racunar da ga samo ja otvaram).Ploci je inace crkao CoreCell koji je posle naseg insistiranja zamenjen uz komentar😱k ovaj put smo vam priznali ali na tu plocu vise nemate garanciju jer je neko lemio pa je zbog toga crkla.Znaci dok se ja raspravim sa nekim dobaljacem oko neke komponente(svaka cast PIN-u koj izuzimam iz popisa dobavljaca koji pokuasvaju da izvrdaju na svaki moguci nacina garanciju) stize meni i los glas,i mozda inspekcija da me kazni...Znaci bolje da izvadim kintu iz dzepa inesto resim sto brze mogu manje ce da me kosta...
P.S 2: da isti artifakti se javljaju i kod mene na 2 karte(MSI i Gainward) i bojim se da ce isto da se ponovi i sa kartom koja mi sutra stize 🙁 .

Poslednja izmena:
Gadna situacija skroz...
Bad Luck.Ajd pa javi sta si uradio, poz.

I ja sam imao problema sa 162.18 i 6800gs. Ne rade sve opcije u control panel-u, nema temp monitoringa, ne radi coolbits patch, ne radi n-tune....
ovo nije drajver vec "pokusaj" drajvera.
Vratio se na 94.24...

Stigla mi je nova 8600GT GLH i zasad radi ok ali sa starijom verziojm drivera.Imam utisak da svako ko ima neki problm taj problem ima zbog drivera serije 1xx.xx.Isto tako sticem utisak da noviji driveri nepovratno sjebu kartu(makar 8600Gt i 6600GT).Mozda i gresim,ali obe karte na kojima sam ih probao nepovratno su unistene,bas kao i 6600gt iz posta na nvidia forumu ( http://forums.nvidia.com/index.php?act=Print&client=printer&f=33&t=31981 ) i 8600GT ( http://forums.nvidia.com/index.php?act=ST&f=25&t=44001&st=0#entry240530 ).Opet mozda i gresim ali svaki 8600GT koji sam dosad prodao radi,a sad su mi 2 karte izgorele u rekordnom roku,a kao sto se vidi iz prilozenog ne samo meni...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno