Šta je novo?

Problem sa notebook WiFi adapterom

MCRadisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
320
Problem se sastoji u sledecem: bezicni je radio dugo vremena normalno, a onda, odjednom, pokazuje stalno da je adapter OFF. U Device Manager je izlistan, Enable, u Properties prijavljuje da "this device works properly".

Nemam ideju sta bi moglo da bude. Da je adapter vrisnuo, zar ne bi trebalo da ne bude prisutan u Device Manager ili da pokazuje da sa njim nesto nije u redu? Uradio sam Uninstall device pa restartovao notebook, naravno instalirao je uredjaj i opet isti problem. Reinstalirao sam drajver (novijih i nema) - nista. Ne moze da vidi nigde nijedan ruter jer prijavljuje da je adapter OFF, a on nije OFF, nego ON (iako u task meniju pokazuje da je OFF).

Nista mi nije jasno.

Edit: Sada vidim da postoji noviji drajver iz 2009. godine, ali cisto sumnjam da to moze biti problem?

Poslednja izmena:
Probao i ista prica - sistem ga vidi, enable-ovan je, ali dole, u system tray-u ikonica je prekrizena crvenim krsticem sa obavestenjem da je "OFF". Neki softver koji stize sa najnovijim drajverom saopstava da je "Radio OFF". Izgleda da je wifi kartica ipak pokvarena?

probaj da stavis Radio ON, ko zna mozda i jeste crkla

Stavljena je ona na "ON", ali dole, pored sata, u system tray-u i dalje pokazuje ikonicu koja je prekrizena crvenim krsticem i daje obavestenje da je "OFF". Znaci, kartica je hardverski ukljucena (Enabled) i u okviru podesavanja je "WiFi ON", ali pokazuje da je "OFF".

onda ti jedino ostaje da kupis drugu, najeftinija varijanta je usb wifi

jedino da probas na linuxu, neki live cd ili da instaliras, samo vidi dal ta kartica radi pod linuxom i dal ima drajvere, ako i tamo ne radi onda je vrisnula

A probaj da promenis slot moze da bude i do toga meni se desavalo

Laptop je u pitanju, ne moze da menja slotove.

Moze da proba pod linuxom, jedino sto nazalost wifi kartice cesto ni pod linuxom ne rade bez drajvera (za razliku od vecine ostalog hardvera)... Tako da morao bi to prvo instalirati. E sad ako budes imao srece pa bude neka koje je podrzana automatski, odmah ces znati.

Nazad
Vrh Dno