Šta je novo?

Problem sa Note 5 duos kada je na stand by

Ivan Cvetkovic

Poštovan
Učlanjen(a)
14.12.2015
Poena
54
Postovani forumasi,

Cast mi je da sam clan ovog izuzetnog foruma koji redovno citam, ali resih i da se uclanim i zamolim za odgovor. Naime, imam nov note 5 duos. Nabavljen je u inostranstvu i samim tim tesko mi je da ostvarim garanciju. Odmah posle par sati rada mi se desio problem, telefon je kada je na stand by, kada se ugasi ekran, i sam se telefon potpuno ugasi, te moze da se upali samo kada se ukljuci preko ulaza u administraciju telefona. Ovo se ne desava kada razgovaram sa nekim, kada pregledavam internet, slusam muziku itd... samo kada je isljucen ekran.

Probao sam da, kada ga punim, ostavim ekran ukljucen. Tada se nije gasio, medjutim, kada sam ga skinuo sa punjaca, on se posle gasenja ekrana i sam ponovo ugasio.

Menjao sam mu rom, nista ne vredi.

Problem sam privremeno resio tako sto sam instalirao neku aplikaciju koja pokazuje sat kao screensaver. Danas sam to instalirao i vidim da se do sada nije gasio. Dakle, taj screensaver mora da radi sve vreme.

Mozete li mi pomoci, bio bih vam veoma zahvalan.

Pozdrav.

Nije mi jasno ovo uvkljucivanje preko administracije telefona...na sta tacno mislis?! Da li si probao da koristis telefon bez sim kartica da vidis jel se isto desava?

Ne znam tacno kako se to zove, ono kad drzis sve tastere da bi se ukljucio.

Nisam probao to. Mislis da tu moze da bude neki kvar?

Evo na primer ovo: Instalirao sam mu neki glupavi screensaver, neki sat... ukljucuje se odmah cim se zatamni ekran i vrti se po ekranu. Tada se vise ne gasi telefon. Posto me taj sat nervira, probao sam da postavim crna slova da se ne vidi. Cim sam to uradio, ugasio se i morao sam opet onako nasilno da ga palim...

Nista mi nije jasno...

Ne znam da li moze da pomogne, ali te kosta par min da probas.
Kad drzis bukvalno sve tastere prilikom palje ja, to je hard reset koliko se secam.
Generalno mi je zao sto ti se to desava, definitivno je neki kvar u pitanju i zato gledaj da izbegavas skupe telefone bez proverene garancije.

Jasno mi je ali sad sta je tu je.

Mozda je neki problem sa baterijom, kao da to sto se iskljuci ekran ubije potpuno bateriju. No, ono sto je neverovatno jeste da se to ne desava uvek kad se ekran iskljuci. Prosto, nema pravila. Kazem instalirao sam u ovo https://play.google.com/store/apps/details?id=com.misterbapps.clockscreensaverfree i sada radi kad je to na ekranu. Nije mi jasno, ne mogu da shvatim sta je problem. Verovatno ce root resiti taj problem ali ga jos nema za note 5 duos.

Mozda jos neko ima neko resenje?

Hvala.

Nosis u servis tel i to ti je najbolja opcija po meni. Tesko da ce root da ti pomogne...daj boze da gresim

Nosi u servis obavezno. To što stavljaš ovaj screensaver, ako je statičan može da ti napravi burn-in. Amoled ekrani su poznati po tome...

Nije statican, pokretan je, mala neka slovca, cisto da se nesto vrti...

Nosio sam ga u servis, najverovatnije ce morati da se otvara...

Na sta vi sumnjate? Sta bi mogao da bude problem?

Niko ti to ovde druze sa sigurnoscu ne moze reci...i naravno da moraju da ga otvaraju. Popravi ga i prodaj za nesto manje para ***, u januaru pazari neke sa garancijom kad se regularno pojave u evropi.

Jasno...

Gledam da ga ne prodajem, vec da ga sredim. Ubacicu mu custom rom, pa da vidim sta mu je i kako mu je...

Al ti nabise tamu na grbu, da se ubedaci covek sto nema veze sa time. Pusti ti naucnike ove, nego lepo prvo pokusaj da ustanovis da li je sw problem, znaci full reinstall pa custom romovi. Ako i dalje pravi problem onda je hardware

Da li si probao da u opcijama podesis da ti ne zakljucava ekran ili ako te ne mrzi skini sa marketa neku app tipa Hi locker pa probaj sa njom...

Al ti nabise tamu na grbu, da se ubedaci covek sto nema veze sa time. Pusti ti naucnike ove, nego lepo prvo pokusaj da ustanovis da li je sw problem, znaci full reinstall pa custom romovi. Ako i dalje pravi problem onda je hardware

Naucnice a da procitas prvi post...cek i da ti podebljam da vidis malo

Postovani forumasi,

Cast mi je da sam clan ovog izuzetnog foruma koji redovno citam, ali resih i da se uclanim i zamolim za odgovor. Naime, imam nov note 5 duos. Nabavljen je u inostranstvu i samim tim tesko mi je da ostvarim garanciju. Odmah posle par sati rada mi se desio problem, telefon je kada je na stand by, kada se ugasi ekran, i sam se telefon potpuno ugasi, te moze da se upali samo kada se ukljuci preko ulaza u administraciju telefona. Ovo se ne desava kada razgovaram sa nekim, kada pregledavam internet, slusam muziku itd... samo kada je isljucen ekran.

Probao sam da, kada ga punim, ostavim ekran ukljucen. Tada se nije gasio, medjutim, kada sam ga skinuo sa punjaca, on se posle gasenja ekrana i sam ponovo ugasio.

Menjao sam mu rom, nista ne vredi.

Problem sam privremeno resio tako sto sam instalirao neku aplikaciju koja pokazuje sat kao screensaver. Danas sam to instalirao i vidim da se do sada nije gasio. Dakle, taj screensaver mora da radi sve vreme.

Mozete li mi pomoci, bio bih vam veoma zahvalan.

Pozdrav.

Braco, instalirao sam mu novi rom, official, nema drugi za sada...

Isto je, nema razlike, pravi isti problem.

Nadam se da ce uskoro izaci custom, pa da vidim.

Kazem, totalno se ludo ponasa.

Kao da zeli da mu nesto bude na ekranu da ne padne u potpunu hibernaciju...

Nije mi nista jasno.

Onda si lose srece :( drugar je npr imao problem sa slotom za sim ...

Probao sam mu i ovaj H locker, ne uspeva, jedino taj satic koji mu drzi ekran, makar i minimalno, budnim...

Malo sam guglao i to je izgleda poznat bug na note 5, takozvani sleep of death.

Lek je da samsung to popravi. Mozda ima neki custom kernel koji bi to sredio, ali nisam gledao xda.

Čekaj, ti kada zaključaš ekran on se ne zakuca odmah, već posle nekog vremena ako miruje?

Čekaj, ti kada zaključaš ekran on se ne zakuca odmah, već posle nekog vremena ako miruje?

Bas tako...

Ne odmah iste sekunde, vec neko vreme prodje, a nikad ne znas koliko je to vremena.

kada se telefonira, bilo sta drugo radi proverava sadrzaj... sve je ok... ali kad se iskljuci ekran sigurno ce se u nekom vremenu iskljuciti.

Možda je glupo rešenje ali ništa te ne košta da probaš. Imaš i druge aplikacije koje su predviđene da bude telefon ali ova ti neće mnogo baterije trošiti. Instaliraj k9 mail da ti budi telefon na svakih 5 minuta da proverava mail-ove možda ti pomogne... Ubaciš u aplikaciju svoj mail. Kada sve završiš sa ubacivanjem trebaš da zadržiš par sekundi prstom na svom mail account-u u aplikaciji i nađeš account settings, tu uđeš fetching mail, i onda tu folder Poll frequency staviš na 5 minuta.. Možda ti pomogne...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fsck.k9

Poslednja izmena:
Mozda neka wakelock app moze da ti resi problem,tj.kao sto rece joca89 neka app koja nece dati telefonu da ode u deep sleep...ali to ce uticati na bateriju...malo sam trazio po marketu, probaj sa CPU awake...mozda ona odradi posao...

Mozda neka wakelock app moze da ti resi problem,tj.kao sto rece joca89 neka app koja nece dati telefonu da ode u deep sleep...ali to ce uticati na bateriju...malo sam trazio po marketu, probaj sa CPU awake...mozda ona odradi posao...

Hvala brate

rekoh vec da sam nasao neku aplikaciju, neki sat screensaver, smanjio velicinu na 1 px, ne vidi se uopste, ali neda telefonu da ode u deep sleep. No, to je sve onako bezvezno... realno trosi bateriju, mada se nadam da ce uskoro izaci nacin da moze da se telefon rootuje.

Ako imate nesto za to, molio bih vas da postavite ovde.

Isprobaj ono što sam ti napisao možda ti pomogne, jer ti to ne drži ekran upaljenim...

Poslednja izmena:
Vrh Dno