Šta je novo?

problem sa Nokia 6600

Kapuero

Čuven
Učlanjen(a)
22.11.2004
Poena
695
Nemogu da verujem sta mi se desava,ovo mi je deseti mob. ali prvi symbian i nemogu da mu nadjem nikako gde se pokrecu programi,znaci kada se ubace u mob. (ja ih ubacujem u folder Other na kartici) udjem u taj folder preko File managar i instaliram program,lepo me pita gde da ga instalira da li na mob. ili na karticu i sve je ok,instalirao sam program (trenutno samo IR remote... i jos neke) e kada zavrsi nemogu nigde da nadjem ikonicu za pokretanje tih programa,sve sam prevrnuo i nema ih nigde,jedino sam u App manager-u pronasao nesto sa tim imenima programa ali to je koliko mi se cini nesto kao program files na komp. i tu samo mogu da vidim koji su mi programi instalirani i da vidim detalje o programima i tako to.Ili sam ja glup ilinesto neradim dobro,a sa mob. se jako dobro snalazim tako da nemogu da verujem kakva mi se pocetnicka greska desava :wall: ,ja sam kontao da kada se instalira program da ce se pojaviti ikonica ili na main-u ili u application kao na 7250i ali ne mogu da nadjem,aj ljudi pomozite da ne razbijam glavu treci dan za redom.

A da aj kada sam vec tu da pitam koji program koristite za duze snimanje sa kamerom,i koji program koristite za daljinski za tv,imam 2cd-a sa programima i igricama ali pisu samo njihova imena tako da ni neznam za cega sluze,pa napisite samo ime programa a ja ga verovatno imam na komp.

kada instaliras aplikaciju ikonica ti se pojavi u meniju
to nije uvek slucaj (npr. kod smartmovie ima i xvid codec)
znaci vrlo je moguce da se i remonte sastoji iz dva ela, u krajnjkemslucaju idi u app. menager nadji te aplikacije i reinstaliraj ih
moguce da imas stari software na telefonu ili da su aplikacije stare pa zato neidu

Za daljinski za TV takođe koristim Total IR Remote, mada sam do sada uspeo samo jedan TV da nateram da radi :D Prvo sam poslao .sis fajl, zatim .app, on je sam sve odradio kako treba, ikonica se pojavila u glavnom meniju skroz na dnu, i to je to...

Što kaže Mirko, proveri verziju sw-a, poslednja je 5.27.0

Pa i treba da se pojavi ikonica u main meniju, tako da kod tebe definitivno nesto nije u redu. A jesi li probao da instaliras neki sis direktno sa kompa (tj. PC suita)?

resen je problem,posle vadjenja mmc i baterije pojavili su se programi na main-u,e sad imam 2-3cd-a programa ali skoro ni jedan ne radi,sem nekog programa sto pravi root za foldere,skoro svi programi koje imam imaju samo ikonicu,nemaju ni read me a ni objasnjenje za cega sluze,pa kad vidim da se spominje photo,ir remote i jos par programa sto znam sta su onda to ubacim ali ni oni ne rade,a mozda sam uzeo lose crack-ovane programe

Taman sam hteo da ti napisem da restartujes telefon ako si instalirao vise aplikacija a ne prikazuju ti se njihove ikonice :)

Za ovaj novi problem, resenje ti je (pretpostavljam iz ovoga kako si napisao, mada malo sturo si objasnio) otprilike ovako:

Aplikacije i igrice za symbian mogu imati ekstenzije .sis ili jar. (negde uz .jar imas i .jad) Jedan nacin ti je da ih instaliras preko PC Suite, a drugi je da ih preko BT posaljes na telefon, i onda otvoris poruku i instaliras program.
Ajde malo pojasni kako si to "ubacio" program... kakve ikonice, malo detaljinije pa ces pre dobiti odgovor, malo je konfuzno napisano
poz

Nazad
Vrh Dno