Šta je novo?

Problem sa NFS MW

Dragan1985

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Imam problem da u svakoj trci koju zapocnem u prvom krugu igra s'vremena na vreme secne ili imam osecaj kao da uspori, pa se brzo sve vrati na normalu. Ako je u pitanju trka iz vise krugova u sledecim krugovima je sve u potpunosti u redu, a ako u trkama od jednog kruga, posle zavrsene trke uradim restart trke, opet je sve u redu!
Ovo se desava kako god da postavim opcije u podesavanjima, cak i kada stavim 800x600 sa minimalnim detaljima, pa sve do 1280x1024 sve na max - isti su simptomi.
Imam MSI 7800GT, 1GB rama i Athlon64 3500+ i bas mi je cudno da se to desava. Pokusao sam i da overklokujem CPU (225*11) i graficku (480/1170), ali ni posle toga se nista nije promenilo. Cak sam i latencije memorije spustio na 2.5-3-3-6, ali ni to nije resilo problem. Pokusao sam i defragment diska, ali bezuspesno. Igrica ide preko Daemon Tools-a, a image je na HD.
Inace probao sam sve moguce drajvere (kako MSI-jeve, tako i NVidia-ine). Trenutno sam sa najnovijim sa MSI-jevog sajta 82.12. Instalirao sam i Februarsku verziju DirectX 9.0c, ali ni to nije pomoglo.
Igrica je sama dosla pacth-ovana sa verzijom 1.2. Koliko sam video 1.3 ne donosi nikakva poboljsanja na ovom planu sto meni treba.
Pokusao sam preko google-a da nadjem resenje, ali nisam uspeo. Jedan lik ima slican problem, ali niko mu nije predlozio resenje.
Znam da igrica nije do kraja optimizovana, ali opet, nadam se da postoji resenje za ovakav problem.
Moze li mi neko pomoci sta da uradim, pa da resim ovaj problem?

With all do respect Dragane mislim da si ti opterecujes glupostima.
Ako je to "problem" onda ja ne znam sta je! Kakve veze ima ako 1-2 sec uspori?!
Primetio sam da si i ranije pokretao kilometarske treadove sa slicnim temama(neradi ovo ili ono), tako da se lako moze izvuci zakljucak da to sto se toliko opterecujes tim tvojim hardware-om je glupost, bar za mene (no offence)

Pozzzzz

Ma znam da sam par puta pokretao glupe teme, ali ovo stvarno ume da nervira.

E stvarno, ko ima probleme sa NFS serijalom - taj nije za komp. To su igrice koje uvek rade. Kupi brate konzolu...

Daguerre je napisao(la):
E stvarno, ko ima probleme sa NFS serijalom - taj nije za komp. To su igrice koje uvek rade. Kupi brate konzolu...
Ne znam sta si ovim hteo da kazes, ali svejedno, ako ne znas u cemu je problem ne moras me prozivati.

Stavi starije drajvere za graficku od pre 5-6 meseci pa probaj onda.

Pa zar ne bi moglo da bude da je problem do igre?Kod igara kakav je nfs koje se jaako brzo "desavaju" na ekranu tj animacija je ekstra brza, cesto postoji taj problem.Npr treba ucitavati podatke vrlo brzo pre rendanja na ekranu.Po meni, nfs mw MORA da secne bar jedanput ma koliku zver od masine posedovao.Mozda ti je ukljucen vsync?To sto ti se sec dogadja samo pri startu potpuno odgovara ovoj prici...

patch033 je napisao(la):
With all do respect Dragane mislim da si ti opterecujes glupostima.
Ako je to "problem" onda ja ne znam sta je! Kakve veze ima ako 1-2 sec uspori?!
Primetio sam da si i ranije pokretao kilometarske treadove sa slicnim temama(neradi ovo ili ono), tako da se lako moze izvuci zakljucak da to sto se toliko opterecujes tim tvojim hardware-om je glupost, bar za mene (no offence)

Pozzzzz
Nisu gluposti! Pitao bih te da imaš kartu od toliko € da li bi ti kukao. Kada imaš takav sistem ne sme ništa da ne radi perfektno!

Moj savet: Instaliraj predzadnje drajvere...

VSync je iskljucen. To je i meni odmah palo na pamet. Drajvere sam sve probao od 77.77, pa do ovih koje sada imam.
Najverovatnije cu odustati i pretpostaviti da je nesto u samoj igrici, a i pokusacu da nabavim drugu verziju igrice, mozda bude bolje.

Probaj 82.65 WHQL, cini mi se da igre ide malo brze na istim detaljima i da nema tog glupog seckanja.

el ima neki patch za samu igru?

Dragan1985 je napisao(la):
VSync je iskljucen. To je i meni odmah palo na pamet. Drajvere sam sve probao od 77.77, pa do ovih koje sada imam.
Najverovatnije cu odustati i pretpostaviti da je nesto u samoj igrici, a i pokusacu da nabavim drugu verziju igrice, mozda bude bolje.
Po onome što sam ja iskopao po raznim forumima izgleda da je problem s SB Audigy2 karticama. I ja je imam i imam isti problem, i onaj čuveni slide show na nekim mestima na auto putu.

Neki predlažu da se u DirectX Diagnostic Tool-u smanji akceleracija za zvuk za neki podeok i onda NFS MW ne secka.

Electronics Arts izgleda hoće da tu nešto poprave što se vidi iz ovog threada.

jegor je napisao(la):
Po onome što sam ja iskopao po raznim forumima izgleda da je problem s SB Audigy2 karticama. I ja je imam i imam isti problem, i onaj čuveni slide show na nekim mestima na auto putu.

Neki predlažu da se u DirectX Diagnostic Tool-u smanji akceleracija za zvuk za neki podeok i onda NFS MW ne secka.

Electronics Arts izgleda hoće da tu nešto poprave što se vidi iz ovog threada.
E jegor, puno hvala! Bio si u pravu. Kada sam iskljucio akceleraciju zvuka ide mnoooogo bolje. Da nisam znao na kojim mestima secka u trci (smanjivao sam po jedan stepen, pa sam zato zapamtio) mislim da ne bih ni primetio da je secnuo. Znaci i dalje malkice secne, ali to je sada skoro neprimetno!
E sad, jedino da li da se zezam isprobavanjem drajvera za zvucnu? Trenutno sam stavio najnovije, pa nisam siguran.

Dragan1985 je napisao(la):
E sad, jedino da li da se zezam isprobavanjem drajvera za zvucnu? Trenutno sam stavio najnovije, pa nisam siguran.
To ti već ne bih predložio. Koliko ja znam, za Audigy2 postoje samo drajveri sa CD-a koji dolaze uz kartu i update sa njihovog sajta. Creative drajveri su poznati kao užasno kilavi, svašta može da ti pođe naopako, pa da napraviš više problema nego koristi. Pogledaj malo forume na Creative sajtu, to je kosa da ti se digne na glavi.

ja imam isti problem sa tim stucanjem, imam SB live i kx drajvere, sad cu bas da probam da smanjim accel.

Interesantno je da je i underground 1 i under. 2 isto stucao, fraps pokazuje ~100fps ali igra stuca (pada na 5fps ). A evo i NSF MW, juce instalirao igru reko ajde da probam i to cudo nabavio novu grafiku, a ono isto kao i underground, stuca pa stuca...mamu im...programersku :d

Pusi ti price pojedinaca. NFS MW ima veliki problem sa kesiranjem textura, ne pomazu ni grafike sa 256 DDR-a. Jedino resenje je da world detail drzis na minimumu ili tek na prvoj crti, ostalo moze na max. Ne zamaraj se sa skidanjem i instaliranjem drajvera, nista tu ne pomaze. I mene to nervira, ali tako je kako je, a i na prvoj crti izgleda OK.

Ronnie Coleman je napisao(la):
Nisu gluposti! Pitao bih te da imaš kartu od toliko € da li bi ti kukao. Kada imaš takav sistem ne sme ništa da ne radi perfektno!

Moj savet: Instaliraj predzadnje drajvere...

Pa imam kartu, malo slabiju i kad secne nekukam. Vidim da je vec receno da za taj start od 2-3 sec. MORA za padne FPS no matter what. Nije to toliki problem uopste sto secne na startu, kad posle ide savrseno.
I Ronnie nemoj vise da stavljas dve negacije u 1 recenicu. Ne mogu da zamaram mozak razmisljajuci sta si hteo da kazes :d

Pozzzzzz

i ja imam isti problem kao sa onog topika za peticiju za patch :S: imam 256 GDDR na 6800GT ali ne vredi. Probao sam foru sa dizanjem cache-a u registriju, ista stvar, smanjivanje HW accel. za zvucnu isto nista nije poboljsalo, mozda malo ali nije to to. Igra stuca vremenom sve vise i vise i nakraju moram da je palim/gasim , isto tako je bilo i sa vampire: bloodlines. World detail mi stoji na prvoj crti.

Patch 1.3

Zanima me kakva je uloga ovog Patch-a tj.sta se desava kad ga instaliram posto sam NFS mw presao negde pre mesec dana pa me zanima ima li kakvog smisla ga instalirati i ima li kakvih promena u igri u smislu dopuna posle instalacije,ili je njegova uloga da ispravi greske ako se negde javljaju u samoj igri.

Nazad
Vrh Dno