Šta je novo?

problem sa net-om (modem 56k)

• Začetnik teme Začetnik teme Gox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gox

Čuven
Učlanjen(a)
13.12.2003
Poena
645
Pozdrav svima, nadam se da nisam promasio sobu..
Kod drugara na mashini (win XP, modem 56k) postoji cudan problem sa internetom .. naime.. Download definicija, msn, otvaranje gmaila, i mnogih pretrazivaca radi bez problema... ali ako se u address baru ide direktno na neku zeljenu stranicu.. npr http://www.cnn.com.. reaguje kao da nisi konektovan.. Znaci, recimo, pretrazivac google, radi.. Preko njega pronadjem CNN .. i nakon klika na bilo koj ponudjen sajt.. jok.. opet ne otvara stranu.. kao da nisi konetkovan.. Isti je problem i sa IE i sa Mozillom...
Interesantno je da neke sajtove/pretrazivace moze da otvori, i nista osim toga.. :trust:
Proveren je ping, komp ciscen sa svezim kav-om, ad-aware-om, spy-botom...
Dajte neki tip/trick.. 🙂 Ili da radimo format c🙂 :wall:

hvala unapred

da ne otvaram nov topic, kod burazera na novoj centrali... na kog god provajdera proba da se konektuje, konektuje se, bude par sec i ispadne i tako stalno, praktichno je ne mogucje da koristi net...
probali smo re instalaciju OSa, skidanje novih drajvera za modem, iskljuchivanje firewall i sl. nishta ne pomazhe, zna li neko u chemu je problem?

Uradjen foramat c: , stavljen frishak winXP, i najneophodniji programi.. i pogadjate, stvar je potpuno ista.. Otvara gmail, yahoo, google..pa cak i benchmark, msn radi, download definicija.. ali jok vise od toga.. proverili smo kod provajdera, rekose da je sa doticnim user-om sve ok, i da je mozda trojanac, koji se verovatno nalazi na drugim particijama ?? norton, kav ga nisu pronasli..

Format svih particija i ponovo frishka verzija XP-a je resila problem.. Ocigledno je trojanac "cucao" na nekoj od nesistemskih particija..

Hvala i pozdrav !

Promeni modem, uzmi Conexant HSFI, on je oko 8 evra, sigruno ti resava problem. I ja sam imao isti problem, grom mi je ubio modem, stari Lucent, pa sam uzeo Intel 536, ****** nevidjeno. Negde sam na ovom forumu procitao to za Conexant i rekoh da probam da zrtvujem 8evra, kad ono radi. Uvek se kaci na 52000 (intel jedva na 50000), i veza je ekstra stabilna, nema pucanja. Inace sa Intelom je uvek bilo problema oko pojedinih web stranica samo se zakuca i moram da se otkacim sa neta. Nadam se da ce ti ovo pomoci.:type:

Nazad
Vrh Dno