Šta je novo?

Problem? sa Nerom i CDRW

rzeljko

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
695
U Nerou kad brišem CDRW disk krene "odbrojavanje" do 2 min ali kad prođe oko 30-40 sec skala koja odbrojava se sjuri do kraja i izađe tray s diskom. Snimanje na taj disk onda ide OK a u infou za disk daje stvarnu veličinu diska. Mene najviše intrigira ono izlaženje traya poslije formatiranja, čini mi se da toga nije bilo prije. Probano je sa Nerom 5.5.10.0 i 6.0.0.11, imao sam prvo 5 pa sam instalirao 6 pa se opet vratio na 5. U pitanju je Sony CRX210E1.

To je normalno

Nisam siguran za starije verzije (mislim da toga ranije nije bilo), ali u poslednjim verzijama jedino moze da se iskljuci izbacivanje diska posle rezanja :(.
BTW i mene to nervira, ali... Ako hoces da obrises RW, pa da nesto narezes na njega, onda ubacis pun disk, pa udri po rezanju bez obzira sto je pun, a Nero te onda pita da li da ga obrise posto nema dovoljno mesta i kad zavrsi sa brisanjem (bez izbacivanja RW-a) nastavlja sa rezanjem ;)...

Pa OK je ako je noemalno. Kod druga poslije formatiranja disk ne izleće nego samo po završetku snimanja. Čini mi se da je i kod mene bilo tako dok nijesam instalirao :boom: Nero 6. Onda sam se vratio na peticu ali je to ostalo. Nego je li normalno i ono za "odbrojavanje"?

ja imam taj isti rezac Sony 52x i nero 6.011 ali imam drugih problema nero posle odredjenog vremena prestane da vidi rezac pa moram restartovati racunar.

Inace imam XP SP1 i instaliran force ASPI 4.60 pa je tu mozda problem
Pre toga sam imao teac i sve je bilo u redu?

Ja se danas vrati na verziju 5.10.13.Batalio sam ove verzije 6.Kako sam uzeo dvd rezac samo problemi kada rezem obicne diskove malo malo blokada koju resava samo restart, sa ovom 5 -icom nemam problema.

Meni 5.5.10.42 radi bez problema dok je poslednja 5.5.10.50 brljala. Isti slucaj i sa 6.0.0.0, 6.0.0.9 i 6.0.0.15 (6.0.0.11 jedina radi OK)...

Nazad
Vrh Dno