...
Pedja pogledaj moj stari post o problemu sa Zamzungom 757p (koristim naziv Zamzung iz ironije)
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=39382&highlight=
Evo ga izvod koji bi trebao da te interesuje:
Cisto da spomenem jedan katastrofalan slucaj ,ne bih da otvaram novi topic a zelim da iznesem svoje lose iskustvo ,ipak sam u mnogo dobrim odnosima sa tim uvoznikom.
Pokupim ja jedan 757p Zamzung donesem ga kod musterije , izuzetna slika ,konvergencija savrsena ,geometrija perfektna odnosno nasteliva do perfekcije ,fokus neverovatan u svim delovima ,oslusnem monitor nema ni z od zujanja ,ne pisti savrsen ni trunke moarea.
I tako instaliram ja coveku 2000-ku i sve redom sibamo mi 3dmark ,hvalim mu ja monitor puna dva sata , 2,4c pade u zapecak ko da nije uzeo novu plocu i procesor , kad eto katastrofe, posle dva sata pocne da se javlja moare prvo desno , vrlo malo , pa levo gore i na kraju cela slika postade preplavljena moareom , ali neverovatnim do sad nisam video tako nesto fakticki ko da iza monitora tuku dva elektro topa.
Pomislim cekaj mora da je neko magnetno ili elektrostaticko polje kod decka u stanu.
Medjuti efekat se javlja samo u 640x480,800x600 i 1152x864.
1024x768,1280x1024 i 1600x1200 su bili perfektno cisti. Cudu covek ne moze da se nacudi.
Prenesemo monitor u jednu te u drugu sobu cak smo ga probali i u kupatilu , isto nema poboljsanja .
Vratim ga ja i uzme drugi primerak isto 757p. Donesem ga kod coveka i kao svi srecni , sve je u redu , slika savrsena ovaj drugi je bio malo losiji , imao je malo losiju konvergenciju ,gornji desni ugao mu je padao struktura neprecizna ,ali rekoh cuti bar nema ono sra*nje.
Medjutim ista stvar se desila i to za 1,5 sat od paljenja ,a bilo je mozda i malo gore .
Uzeo sam cak i kameru i snimio sve na 100hz-nom modu (edit: jednom i da iskoristim ovu dv kameru u 100hz modu) ,citav proces pojavljivanja.
Cisto sam hteo da se osiguram.
Inace odgovor je sledeci , Samsung a predpostavljam i sve ostale firme su kako bi snizile cenu , odlucile da monitore ostavi ne zasticene u ne native rezolucijama znaci 640x480,800x600 i 1152x864 ,ali apsolutno ne zasticenim, tako da ukoliko i imate malo jace polje u stanu , jako lose ce se odraziti na monitor , u stvari katastrofalno.
Decko stanuje preko puta Nemacke anbasade koja se sklopom antena brani protiv prisluskivanja i tacno iz tog smera i poticu te smetnje ,da se razumemo Samsung 757dfx(naravno na kraju smo promenili p za dfx) nije imao nekih narocitih problema ,kao ni stari DTK cak i dva neka bezimena monitora.
Cak sam dobio odgovor da su znali za 957p ,dok su ovo prvi slucajevi kod 757p.
Znaci sledi naravucenije vidim ja da je slaba buducnost CRT-a u buducnosti.