Šta je novo?

Problem sa nekoliko Samsunga 957P

ipedja

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
619
Imam nekoliko gore navedenih samsunga i otkako sam se preselio na novu lokaciju imam problem sa njima.

Dakle, slika "drhti", kao da je refresh 60Hz, jos je monitor 19" pa to djeluje zaista strasno (ne moze da se gleda) :eye: . Stvari se malo poprave kad se digne refresh na 100Hz, ali neznatno.

Lik od kog sam kupio monitore kaze da mi treba nesto za demagnetizaciju, a to je u stvari ono zadebljanje na napojnim i signalnim kablovima, za koje sam se uvijek pito zasta su :confused: . Na signalnim znaci imam to, ali na napojnim ne.

Jel zna neko gdje mogu da nabavim takve kablove za napajanje, ili samo te ne-znam-ni-kako-se-zovu "demagnetizatore". Ili ako neko ima elegantnije rjesenje....

...

Sumnjam da ce to da ti pomogne ,cuj pomeri monitoru poziciju po sobi i kao najvaznije pomeri ga od zida. Pokusaj da testiras po rezolucijama 640,800,1024 i 1280 u raznim hercazama 85,100,120.
Ukoliko imas od nekog da pozajmis bar powercom-ov ili APC-ov ups samo da probas kako je sa njima trebali bi da imaju male mrezne filtere ,nista specijalno ali mozda mogu da ti pomognu.
Imam drugara koji je na Zvezdari, lokacije dole od groblja ,koji je imao straobalne probleme sa slikom slicno kao i ti , kome je pomogao samo galvanski odvojen trafo 220>220 ,plus sto je morao da razvuce uzemljenje koje nije imao ,sreca njegova da je ziveo na prvom spratu tako da kad je nabavio sondu koju je mogao da zabode u dvoriste.
Srecno u resavanju problema.

Proveri da li je ispravno uzemljenje na uticnicama za struju koje koristis, sto rece lucky moze i to da ti pravi razne probleme...

Kljucna rec je "otkako sam se preselio na novu lokaciju" !
Faza na kojoj je uticnica nema dobro uzemljenje .
Ako je trofazna instalacija probaj neku drugu uticnicu koja je spojena na drugu fazu .
Ako ne , menjaj lokaciju ...

Pozdrav , Misa

Nadji override podesavanja u diverima za graficku i tu podesi na 85Hz.

Pozdrav

re

Uzmi produzni kabal bez uzemljenja ukljuci ga na monitor,znaci bez uzemljenja.
Verovatno nekom u komsiluku instalacija nije u redu , pa jos staro uzemljenje.
Probaj da pines glinericom,ako svetli uzmi kabal bez uzemljenja, a ako ni to ne pomogne vrati monitor.
Zasto da vratis pa ako neki drugi radi na istom onda je do monitora, probaj i obavezno javi sta si uradio.
Nikola

ipedja je napisao(la):
Lik od kog sam kupio monitore kaze da mi treba nesto za demagnetizaciju, a to je u stvari ono zadebljanje na napojnim i signalnim kablovima, za koje sam se uvijek pito zasta su :confused: . Na signalnim znaci imam to, ali na napojnim ne.
Jel zna neko gdje mogu da nabavim takve kablove za napajanje, ili samo te ne-znam-ni-kako-se-zovu "demagnetizatore".
Ta "zadebljanja" nemaju veze sa demagnetizacijom. To su feritna jezgra koja sluze da upiju zracenja sa krajeva kabla i smanje elektro smetnje prema okolini.

za stvana i maxa:

napisao sam u postu da nije u pitanju refersh rate jer je isprobanao na razlicitim....

duksa88: sto se tice vracanja, monitor inace radi ok, a i imam ih 8 i svi se isto ponasaju i to samo na ovom mjestu...

Iz ostalih odgovora pretpostavljam da se radi o uzemljenju, jer sam probao razne vidove stabilizacije napona. Probacu u toku dana pa cu da javim sta sam uradio...

:wave;

...

Pedja pogledaj moj stari post o problemu sa Zamzungom 757p (koristim naziv Zamzung iz ironije)
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=39382&highlight=

Evo ga izvod koji bi trebao da te interesuje:

Cisto da spomenem jedan katastrofalan slucaj ,ne bih da otvaram novi topic a zelim da iznesem svoje lose iskustvo ,ipak sam u mnogo dobrim odnosima sa tim uvoznikom.

Pokupim ja jedan 757p Zamzung donesem ga kod musterije , izuzetna slika ,konvergencija savrsena ,geometrija perfektna odnosno nasteliva do perfekcije ,fokus neverovatan u svim delovima ,oslusnem monitor nema ni z od zujanja ,ne pisti savrsen ni trunke moarea.
I tako instaliram ja coveku 2000-ku i sve redom sibamo mi 3dmark ,hvalim mu ja monitor puna dva sata , 2,4c pade u zapecak ko da nije uzeo novu plocu i procesor , kad eto katastrofe, posle dva sata pocne da se javlja moare prvo desno , vrlo malo , pa levo gore i na kraju cela slika postade preplavljena moareom , ali neverovatnim do sad nisam video tako nesto fakticki ko da iza monitora tuku dva elektro topa.
Pomislim cekaj mora da je neko magnetno ili elektrostaticko polje kod decka u stanu.
Medjuti efekat se javlja samo u 640x480,800x600 i 1152x864.
1024x768,1280x1024 i 1600x1200 su bili perfektno cisti. Cudu covek ne moze da se nacudi.

Prenesemo monitor u jednu te u drugu sobu cak smo ga probali i u kupatilu , isto nema poboljsanja .
Vratim ga ja i uzme drugi primerak isto 757p. Donesem ga kod coveka i kao svi srecni , sve je u redu , slika savrsena ovaj drugi je bio malo losiji , imao je malo losiju konvergenciju ,gornji desni ugao mu je padao struktura neprecizna ,ali rekoh cuti bar nema ono sra*nje.

Medjutim ista stvar se desila i to za 1,5 sat od paljenja ,a bilo je mozda i malo gore .
Uzeo sam cak i kameru i snimio sve na 100hz-nom modu (edit: jednom i da iskoristim ovu dv kameru u 100hz modu) ,citav proces pojavljivanja.
Cisto sam hteo da se osiguram.

Inace odgovor je sledeci , Samsung a predpostavljam i sve ostale firme su kako bi snizile cenu , odlucile da monitore ostavi ne zasticene u ne native rezolucijama znaci 640x480,800x600 i 1152x864 ,ali apsolutno ne zasticenim, tako da ukoliko i imate malo jace polje u stanu , jako lose ce se odraziti na monitor , u stvari katastrofalno.

Decko stanuje preko puta Nemacke anbasade koja se sklopom antena brani protiv prisluskivanja i tacno iz tog smera i poticu te smetnje ,da se razumemo Samsung 757dfx(naravno na kraju smo promenili p za dfx) nije imao nekih narocitih problema ,kao ni stari DTK cak i dva neka bezimena monitora.

Cak sam dobio odgovor da su znali za 957p ,dok su ovo prvi slucajevi kod 757p.
Znaci sledi naravucenije vidim ja da je slaba buducnost CRT-a u buducnosti.

ipedja je napisao(la):
Iz ostalih odgovora pretpostavljam da se radi o uzemljenju, jer sam probao razne vidove stabilizacije napona.

Poslusaj Luckyja. Nije rec o uzemljenju, nego o energetskim kablovima u zidu ( koji "zrace" 50 Hz). Najcesce se desava blizu trafo stanice, ili u prizemljima gde "ulazi" kabl za napajanje cele zgrade, blizu razvodnih ormana, blizu fabrike...
Lek je "kavez" oko monitora ako ne pomogne premestanje po sobi ctp;

Re: ...

lucky2001 je napisao(la):
Decko stanuje preko puta Nemacke anbasade koja se sklopom antena brani protiv prisluskivanja...

:beat: E kad bi to bila "odbrana". To je napad i to najjaci ,)

re

Jesi probao neki drugi monitor na tom mestu.
Nikakva stabilizacija ti nece pomoci.
Probaj kabal bez uzemljenja da stavis.
Nisam siguran za taj model ali su oni obicno oklopljeni.
Nikola

Nazad
Vrh Dno