Šta je novo?

Problem sa Nec-om ND3540a

NeXus@

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
304
Uzeo sam Nec nd3540a.U toku rezanja DVD diskova used bufer opada (od ~95% na samo 7% i nazad), nema veze na kojoj brzini rezem,(2x,4x,8x).Pokusao sam sa update-om Firmware-a,pomeranjem Dzampera Master/slave, Pri/sec Ide grana, reinstalacija Nero-a, cak i reinstalacija Windows-a, ali problem je i dalje ostao, kako ovo da resim, ponestalo mi je ideja.Diskovi su citljivi ali me to opadanje bafera ipak nervira! Postoji jos neko podfesavanje za koje ne znam? Dma mod u Device manager-u na samoj Ide grani je ukljucen. POMOC!! :mad:

Poslednja izmena:
To nije nista neobicno,desava se to na NEC pisacima... Posebno u trenucima kad povecavaju brzinu u Z-CLV modu.
Najbitnije je da su diskovi ipak dobro narezani...
Nadam se da sam te malo smirio...

Pozdrav

NeXus@ je napisao(la):
Uzeo sam Nec nd3540a.U toku rezanja DVD diskova used bufer opada (od ~95% na samo 7% i nazad), nema veze na kojoj brzini rezem,(2x,4x,8x).Pokusao sam sa update-om Firmware-a,pomeranjem Dzampera Master/slave, Pri/sec Ide grana, reinstalacija Nero-a, cak i reinstalacija Windows-a, ali problem je i dalje ostao, kako ovo da resim, ponestalo mi je ideja.Diskovi su citljivi ali me to opadanje bafera ipak nervira! Postoji jos neko podfesavanje za koje ne znam? Dma mod u Device manager-u na samoj Ide grani je ukljucen. POMOC!! :mad:

koju maticnu plocu imas?

@NeXus@
Normalno je da bafer (NEC 3540) rezača bude na oko 95-98% i par puta u toku snimanja na momenat da padne na oko 7%.

Samo opusteno, i kod mene je isti slucaj i svi su svi diskovi ok narezani.

Kod mene se to nikada nije desilo...

Darth Zool je napisao(la):
@NeXus@
Normalno je da bafer (NEC 3540) rezača bude na oko 95-98% i par puta u toku snimanja na momenat da padne na oko 7%.

Ko sto covek rece "sasvim normalna stvar" kada se snima veliki broj fajlova na CD-DVD. U trenutku kada se ispise jedan fajl bafer pada na 7-8-9% dok se ne preuzme i izkesira naredni fajl za snimanje.

U trenutku kada se ispise jedan fajl bafer pada na 7-8-9% dok se ne preuzme i izkesira naredni fajl za snimanje.
FAQ' On the NEC drive this is normally caused by the drive's AOPC system recalibrating the optics and laser power as the burn progresses.

Pri povecanju brzine u Z-CLV to uvek radi.

Koji FIRMWARE da stavim za NEC 4550A.

Znaci to je ok, zacudilo me je jer se kod drugih ljudi to na primer ne desava, Narezani DVD-i su mi citljivi, da je disk ok pokazuje i verifikacija. No nemem mnogo iskustva sa DVD rezacem pa sam mislio da tu nesto nije ok! Ploca: A7N8X-E Deluxe, CPU: Athlon Barton 2800+, HDD: WD 80GB S-ATA, DDR Ram: 512Mb Samsung 1 modul, Grafika:Saphire 9600pro. :cigar: Dobro! Smirili ste me malo! A ja vec mislio da reklamiram rezac! HVALA VELIKO! :d

Poslednja izmena:
Imam kao neki "problem" sa Nec ND 3540A rezacem.
U poslednje vreme kada narezem neki dvd i kasnije stavim da ga procita neverovatno glasno ga cita, cak bruji dok ostale dvd koje je rezao ranije ili neke koji su narezani na drugim rezacima sasvim normalno cita bez nekog glasnijeg zvuka.
Jel zna neko mozda u cemu moze da bude problem?

Nazad
Vrh Dno