Šta je novo?

Problem sa napajanjem 20pin u 24pin

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Dobio sam novu plocu za staru koja mi je riknula. U pitanju je Asus P4gpl-x. Problem mi je sa spajanjem napajanja. Ja imam chieftech 310w ali ima 20pinski konektor a na ploci se nalazi 24pinski. Na chiefu imam i dodatni 4pinski.
Da li mi treba adapter ili moze da se ubode ovaj postojeci, ali kako. Ne bih da je spalim.

sikili je napisao(la):
Da li mi treba adapter ili moze da se ubode ovaj postojeci, ali kako. Ne bih da je spalim.

nije neophodan, ne mozes nista da spalis jer ima samo jedna pozicija kako moze da se usteka, ako imas neko izgorelo p4 napajanje, odseci 4pin, stavi 2 mase i 2 12tice i stekni pored 20pinskog, ili kupi adapter ako bas ocujes i smatras da ploci treba 100% koliko moze da primi.

OK, Hvala.
Necu nista da OC tako da nema problema, ustekacu samo 20pinski konektor.

kupi 20>24 adapter. Kosta 3 evra !!!

Iskreno da ti kazem mrzime da idem da ga kupim, a i ovako moze da radi bez njega.

Misko je napisao(la):
nije neophodan, ne mozes nista da spalis jer ima samo jedna pozicija kako moze da se usteka
Kako samo jedna? Ima okruglo 3 i treba paziti da se pogode zice.

Samo na jedan nacin moze da se uglavi konektor.

Nemoj bre da me *****avate :)
Mozes da ga uglavis kako treba (na mojoj ploci tada sa donje strane ostanu 2 para slobodnih pinova), da se pogode zabice (ostane po jedan par ispod i iznad konektora) i skroz naopako (tada iznad konektora ostaju slobodni pinovi).

Pricamo o 20pin napajanju i 24pin ploci, right?

Konektor samo moze ovako da se ubode, a brate sta ti radis nemam pojma.

Uh, sad sam probao kod sebe i stvarno moze samo na jedan nacin... Ali sam 100% siguran da sam ga prvi put ubo po sredini, moguce da sam tad jace gurao :)
Izvinjavam se, nije bilo zle namere :(

Vojkan je napisao(la):
Uh, sad sam probao kod sebe i stvarno moze samo na jedan nacin... Ali sam 100% siguran da sam ga prvi put ubo po sredini, moguce da sam tad jace gurao :)
Izvinjavam se, nije bilo zle namere :(

mora da si imao dobru predigru kad si uspeo tako da uguras...:d :d :d

dsk je napisao(la):
mora da si imao dobru predigru kad si uspeo tako da uguras...:d :d :d

sado-mazo :smackbum::whip: :smoke:

a da ti ipak trknes do neke radnje i kupis adapter sa 20 na 24 pina;) .

Hehehehehehh....evp ja cu da mu poklonim jedan adapter 20 na 24 pin, sledeci put moze da se zaglavi pa hiruskim putem da se razdvaja....

Ja koristim 20 pin.konektor sa napajanja koji je spojen na 24-pin konektor na ploci i nemam nikakvih problema.

evo sema za samogradnju (foto sa bench-a)

Prilozi

• 20-24.png
    20-24.png
    69.5 KB · Pregleda: 68
Nazad
Vrh Dno