Šta je novo?

Problem sa najnovijim AMD driverima

premijer

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2014
Poena
169
Ljudi deset puta za redom instalira do kraja drajver i javi mi log amd display driver FAIL. U cemu je fora je li neko imao slican problem sa ovim novim omega drajverima? Grafike su amd 7950

pobrisi prvo stare sa Display Driver Uninstaller,pokreni instalaciju kao admin,ako ne prodje do kraja javi se opet ovde.

i nisi morao/trebao da otvaras novu temu,mogao si da pstavis pitanje u temi za kataliste/drajvere.

Odradi uninstall starih sa programom DDU. Tako kucaj u google i pokreni program reset u safe mode uninstall postojeċih reset i onda normalna instalacija drajvera iz win-a.

ljudi radio sam ciscenje sa ddu svaki put i opet nece.

Instaliraj manelno drajver sa fajlom C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-14.12-With-DOTNet45-Win8.1-64bit\Packages\Drivers\Display\WB6A_INF\CU178000.inf evo primera:

Capture.PNG

Za Windows 7 64bit: C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-14.12-With-DOTNet45-Win7-64bit\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\C7177998.inf , ne znam da li instalira amd-catalyst ili samo drajver tako ali pokusaj amd-catalyst samo bez drajvera posle!

Za Windows 7 64bit: C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-14.12-With-DOTNet45-Win7-64bit\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\C7177998.inf , ne znam da li instalira amd-catalyst ili samo drajver tako ali pokusaj amd-catalyst samo bez drajvera posle!

evo je instaliralo samo drajver! samo catalist sad nemam sta sad da radim?

Evo instaliralo i catalyst ali opet ima log sad je greska sledeca:

HDMI Audio Driver
Final Status: Fail
NEVEROVATNO!

Poslednja izmena:
Probaj sad samo njega:

Capture.PNG

Kada te pita Express i Custom idi na Custom instalaciju...

evo je instaliralo samo drajver! samo catalist sad nemam sta sad da radim?

Evo instaliralo i catalyst ali opet ima log sad je greska sledeca:

HDMI Audio Driver
Final Status: Fail
NEVEROVATNO!

Za HDMI za Windows 7 64bit koristi C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-14.12-With-DOTNet45-Win7-64bit\Packages\Drivers\WDM\HDMI\W764A\atihdw76.inf opet manuelno instaliraj:

Capture.PNG

Ako ti posle ovoga nesto trazi onda stvarno ne znam :)

ponovo ocisti sve,raspakuj drajvere i pokreni desnim klikom "run as administrator".ako to ne urodi plodom,izvadi jednu grafiku pa je vrati kad instaliras drajvere,jedna od proslih beta je mogla samo tako da prodje instalaciju do kraja.

Hvala ljudi na pomoci sinoc sam do 5 cackao i nista napravio nisam. Samo da ne dodje do toga da cupam grafike vani :/ sad cu da probam ovu foru sa custom instal da samo audio driver instaliram. mada i sa ovim sad kad stavim na najjacu rezoluciju ne popuni mi ceo ekran ostane ogroman crni okvir. to ranije nikad nije bio slucaj svaki drajver do jednog instalirao sam iz prve. ne znam koji mi je djavo trebao da pomicem postojece drajvere kao da se moze dobiti neko poboljsanje sa novim.

Udji u folder AMD gde su drajveri raspakovani desni klik
na setup.exe-propertis-compatibility-stikliraj run this program in compatibility mode
Izaberi XP service pack 3 i idi apply.
Pokreni instalaciju desni klik na setup exe i run as administrator..
Ako je win8.1 onda probaj win7 compatibility mode.

ne bi trebalo da bude problema sa kompatabilnoscu,kod mene omega je prosla sa obadve grafe ubodene,i sa elevacijom jos kod pokretanja arhive i to na win 10 TP-u,bas sam ih sinoc reinstalirao jer mi je pucao unity (na kraju je bilo do mrtvog razer synapse-a...)

Bilo i kod mene, isti problem ima tome skoro godina.
Nesto zabrljavilo i nece i koliko se secam samo ovako htelo.
Posle da li sam resio sa novim windowsom, visual cc+ 2013...ne mogu da se setim.

To sto nije preko celog ekrana moras ovo da pojacas do kraja:

blackbordersgoing.png

Kakav Windows XP compitability mode kad Omega drajver nisu podrzani za Windows XP? Ne treba mu to!

Pa moze da povlaci do mile volje, drajveri mu nisu instalirani...
Napisao sam i za compitability win7 ako je na 8.1, tako da moze...da bira.

Probaj sa iskljucivanjem neta,barem kod mene nije htelo dok mi bio ukljucen,evo sad opet isto probao i radi.

ne znam vise sta da radim. a sta mislite o opciji da ja fino nadjem stare drajvere koji rade i cao? ne mogu da verujem da sad ne mogu da rasirim sliku preko celog ekrana cak i kad podesim tamo u catalisty najjacu preporucenu rezoluciju!?

trazi,nije ti zabranjeno,ja licno preporucujem omegu i predzadnju betu jer one nisu bar meni pravile probleme,dok sam na ovim ranijim morao da pokrecem direkt raspakovan setap,da vadim jednu grafu,itd...

trazi,nije ti zabranjeno,ja licno preporucujem omegu i predzadnju betu jer one nisu bar meni pravile probleme,dok sam na ovim ranijim morao da pokrecem direkt raspakovan setap,da vadim jednu grafu,itd...

kod mene upravo suprotno. svaki do ovog poslednjeg sam instalirao tako sto samo skinem paket sa amd sajta dvoklik next next i nikad do sad problema nije bilo.

Nije do drajvera ni do graficke, nesto si zeznuo u windowsu.
Imao sam taj isti problem...kada izbrises drajvere sa ddu nemoj opciju restart.
vec idi rucno pobrisi sve foldere amd u program files i (x86) i program data.
CCleanerom pobrisi registry pa restart.

Nije do drajvera ni do graficke, nesto si zeznuo u windowsu.
Imao sam taj isti problem...kada izbrises drajvere sa ddu nemoj opciju restart.
vec idi rucno pobrisi sve foldere amd u program files i (x86) i program data.
CCleanerom pobrisi registry pa restart.

E jos cu i to da probam! Nemoguce je da sam zeznuo nesto u windowsu jer nisam pipnuo nista. jedino ako sam napravio dramu prvi pu kad nisam pomaknuo uopsteone beta drajvere vec skinuo ove nove omega i krenuo da instaliram jer sam ocekivao da kao i svaki put automatizam odradi uninstal starih i pukne nove. ono tipa kad radis update programa? ili sam time zeznuo celu stvar?

niposto amd uninstall,ubio mi komplet instalaciju win-a,samo DDU.

Korišten bezbroj puta i nikad nikakvih problema.
Na kraju vec je probao DDU.

hvala svima sto pokusavate pomoci evo me opet sa istim problemom.znaci i dalje sam u nemogucnosti da instaliram hdmi audio driver. ostalo sam uspio da odradim. pokusao sam sve to sto navodite gore. gasio net isao na manuelno instaliranje ali dzaba.

Probaj da odradis system restore pre instalacije tih omega driver-a...Ja sam takav slican problem uspeo da resim samo reinstalacijom Win-a...

Probaj da odradis system restore pre instalacije tih omega driver-a...Ja sam takav slican problem uspeo da resim samo reinstalacijom Win-a...

nema sanse da cu radi njih da reinstaliram. :/ najjednostavnije sto mogu uraditi je da ddu ocistim ovo sto je instaliralo okrnjeno i da fino vratim prosle beta drajvere. ionako ne znam cemu menjanje na nove drajvere kad je najbitnije ono sta je ,,ispod haube,, a drajveri su bajka...

Nazad
Vrh Dno