Šta je novo?

problem sa Mustekom

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Imam Mustek 600VA UPS,konfiguracija je iz potpisa. Problem je sto UPS ne drzi ni dve sekunde nakon nestanka struje,zapisti samo jednom nakon nestanka struje i odmah se ugasi sa sve racunarom :mad: . Odneo sam UPS kod drugara koji ima nesto slabiju konfiguraciju od moje i kod njega radi normalno. Pokusao sam recimo i da ostavim samo monitor na upsu,bez kucista i tada radi normalno. Da li je moguce da je moja konfiguracija prejaka za pomenuti ups?

Kratko i jasno: DA.

Mustek je krs neopevan, mozda jedino modeli iznad 1000VA+ vrede ista ali oni i kostaju ;)

Nije problem do UPS-a ili same konfiguracije vec do tvog napajanja.Chieftech GPS i jos par serija napajanja istog proizvodjaca ocekuje maltene idealni sinusni napon sto ni jedan UPS ne moze da pruzi i zato se racunar gasi.

Poslednja izmena:
Ja imam na jednoj masini Chiftec 350W mislim bas da je GPS bar tako pise na sajtu i Mustek UPS neki mali office serija drzi masinu bez monitora 15 minuta nova baterija unutra masina unutra 865G ploca i celeron.
Druga dva kompa Chiftec 400W i 350W prikljuceni na UPS domace proizvodnje radi koliko veliki akumulator stavis ;).
Koliko sam gledao sva ova napajanja su GPS serija ako je po sajtu www.chieftec.eu. Mustek i ovaj domaci UPS cisto sumljam da daju pravi sinus na izlazu ali ovo radi.
Dali se to sa Chiftec GPS odnosi na citavu seriju ili samo pojedine modele iz serije ?
Mozda bi menjao napajanje pa da ne uzmem nesto sto nece raditi.

Vec je pricano o tome na forumu sveta kompijutera decko je imao problem sa APC-ovim UPS-om i od tehnicke podrske APC-a je dobio sledeci odgovor:
I guess the Chieftec PSU is GPS series.

Unfortunately this power Supply can not work only with pure sine wave. That is what the mains is ok, and the online operation is ok for the PSU, but not the battery operation.

All the Back UPS and the Smart SC has stepped approximated sine wave what is not acceptable for this PSU.
Stepped sine wave is standard in the industry and OK for any other PSU than Chieftec GPS series.

I suggest you to replace your PSU in the PC, rather than the UPS, because a pure sine wave UPS is 3-4 times more expensive than a new PSU.

Taj isti UPS je testirao na drugom napajanju i racunar je radio bez problema.

Ostaje onda samo da se proba napajanje pre kupovine dal radi ili ne sa konkretnim modelom UPS-a.
Imamo bas u firmi APC Back UPS na Chiftecu ali mislim da nije GPS nego neko starije moracu ga doneti kuci da probam.

Nazad
Vrh Dno