Šta je novo?

Problem sa MSI RX800...

raven2005

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2005
Poena
350
Kada ukjucim kompjuter on prijavi da nema graficke i monitor se nepali... cuje se 1 long 2 short beep, i kada ga ugasim posle tog signala i opet ukljucim on normalno beep-ne jednom i ukljuci se monitor i sve radi dok ga opet ne ugasim (posle jedno 14 sati)... CPU je klokovan na 2250 u biosu i posle softverski preko clockgen na 2533... PCI-E je zakljucan na 100mhz.... a graficka je klokovana na 410/1000 ali je to opet softverski preko omega drivera.... probao sam i da vratim klok CPU na default ali opet isto... maticna ploca je ASUS A8N-E nForce 4 ULTRA... molim za pomoc!!!

Proveri kontakt/ocisti AGP slot...

Mada, meni se slicno desavalo sa MSI 9800Pro samo nije bilo pistanja, vec se jednostavno zakuca masina (ne pali monitor, al' cuti), dok je ista na drugom kompu radila normalno, a na mom kompu sve ostale karte (prodao sam bio tog MSI-ja zbog kinte i posle pazario Sapphire-a i sa njim nikakvih problema). Takodje, na staroj masini sam imao Inno3D GForce256 koji je pravio isti problem sa nekom Gigabyte BX plocom, a sa par drugih radio OK + na istom tom Gigabytu je GF2 GTS radio savrseno.

p.s. Ako ti posle reseta/ponovnog paljenja sve OK, a ti ga upali ponovo i nek ide zivot! 😉

Delija je napisao(la):
Proveri kontakt/ocisti AGP slot...

😉

Graficka je na PCI-E
Ovo mi je nov komp... nema 5 dana kako sam ga doneo... proverio sam kontakt... izvadio kartiCu vratio nazad, ukljucio, radio je 14 sati, opet iskljucio i opet isto pistanje, i probam da podignem PCI-E magistralu na 101 ??? lol i sada radi nema pistanja..... a bios na njoj nisam menjao.... da li se desilo jos nekom ovako nesto?

Pa sto se onda smarash ako imash garanciju.... nosi i reklamiraj (osim ako nisi nesto sam sje*o).

Shang Tsung je napisao(la):
Pa sto se onda smarash ako imash garanciju.... nosi i reklamiraj (osim ako nisi nesto sam sje*o).

Brate jel znas da mi zivimo u srbiji... garancija je nista... pravo prodavca je da robu zadrzi 45 dana... ja toliko nisam mogao da cekam... i jos nisu je lepo stavili u slot iskocila je kada sam je odsrafio... jos koji su to likovi umesto da stave jos drzac za kartice koji na serverskom CHIEFTEC-u odradjuje stvar oni stave jedan sraf i zakace je sa zastitnom plastikom PCI-E-a, a nisam nista ja sj***, samo sam je klokovao hahahahhah... ma za radeone sam negde procitao da treba da stoje na 101 mhz... na ovom forumu ali sad nemogu da se setim koji post...

Kolko ti izvlaci karta u testovima, nesto je merkam, pa da vidim kolko je isplatljiva investicija....

off topic
@ ravene da se malo nasalim 🙂 mnogo 😡 komponente:
cpu, plocu , memoriju evo sada grafika ... samo neki problemi sa tvojom konfom 😀 😀
Na kraju si dozvolio neko drugi da je sklopi 😀
Bas si hrabar, kad imas poverenja u druge. Ja to ne bih smeo drugome dati.
poz. :banana:

AUUUUuuu
Pa el' imas pravo na reklamaciju ups_a, posto se zapalio, ili ces uzeti pakovanje upsarina ... za zivce...
zamisli da nisi imao ups...sta bib bilo s kucom?

Pa imam vec jedan ali drugi sam uzeo i on mi je pregoreo... radi on dobro ali kada treba da prebaci na bateriju prijavi gresku, upali se crvena lampica i pisti u nedogled i onda pocinje da gori... ovaj sto sada imam je Mustek 600va ali nemoze da drzi dva kucista... npr. kada igram neku igru a na drugom kompu sestra chatuje ili gleda film ili radi uobicajne stvari kada dodje do pada napona oba kompa se iskljuce... a kada neigram igre onda radi normalno... ma sto posto taj nov UPS ne isporucuje struju potrosacu nego ga drzi u sebi i pocne da gori. A upsarin sam odmah popio od 5mg hhahaah lol 🙂 Sad ce cekanje od 45 dana garancije... kada nema nikog da stiti prava potrosaca...

raven2005 je napisao(la):
Pa imam vec jedan ali drugi sam uzeo i on mi je pregoreo... radi on dobro ali kada treba da prebaci na bateriju prijavi gresku, upali se crvena lampica i pisti u nedogled i onda pocinje da gori... ovaj sto sada imam je Mustek 600va ali nemoze da drzi dva kucista... npr. kada igram neku igru a na drugom kompu sestra chatuje ili gleda film ili radi uobicajne stvari kada dodje do pada napona oba kompa se iskljuce... a kada neigram igre onda radi normalno... ma sto posto taj nov UPS ne isporucuje struju potrosacu nego ga drzi u sebi i pocne da gori. A upsarin sam odmah popio od 5mg hhahaah lol 🙂 Sad ce cekanje od 45 dana garancije... kada nema nikog da stiti prava potrosaca...

Ti na Mustek od 600VA drzis prikljucena 2 kucista?!? Tih 600VA je oko 450W (neznam tacnu formulu ali tu je negde) i normalno je da kada na jednoj masini pustis neku igru ona povuce dosta vise struje (vise nego kada surfujes ili koristis Word/Exel) i ubrzo dolazi do preopterecenja i iskljucivanja UPS-a.
Zbog toga ti komponente i brljave kao lude. Mnogo puta je receno da kod nas od UPS-eva vredi uzimati samo APC i to za jednu osrednju masinu (~2Ghz, GF5-6) min. 500VA a za dve, bar onaj od 750-800VA. Oni UPS-evi od 350VA pasuju na jeftinije office masine ili Pentium 2/3.

Nazad
Vrh Dno