Šta je novo?

Problem sa MSI KT6V LSR i Bar(t)onom 2800+

Učlanjen(a)
10.03.2006
Poena
301
E, pa ovako..

Javlja mi se gore pomenuti u igrama (u pojedinim.Ne svim).
U igri Far Cry javlja se sevanje morskog dna i u pojedinim tunelima sevanje tekstura po zidovima. Instalirani su i svi patchevi od 1.1 do 1.33 medjutim, to ne resava problem. Takodje mi je slucajno zapao demo nove FPS igre Ubersoldier (Toplo ga preporucujem. Zahtevan je sacuvajboze) gde se javlja isti problem prilikom eksplozija.U COD 2 nema problema, u NFS Most Wanted takodje, HL2 je OK a u QUAKE 4 da kazem vrlo malo treperi.U 3DMark-u 2003 na graphic testing je OK ali na CPU testing se pojavljuje isti problem (A tek u 3DMark 2005. Sedi i placi!).
Samo da napomenem da je probana graficka karta na drugom racunaru (Celeron 2.4 MHz ,Asus P4EPE-X,512MB RAM) i da je zdrava.
Da li je u pitanju nekompatibilnost necega, bios, ili me pozdravilo sa procesorom ili maticnom?
Molim vas odgovorite ako je neko imao slicnih problema.
Nadam se da nisam nesto vazno ispustio.

Mashine spec.

MSI KT6V VIA KT600 LSR
AMD Barton 2800+ Neklokovan
512 RAM DDR400
MSI GF NX6600GT VTD AGP
WD SATA 80GB
PS Cooler Master 380W

pri tom, kolika je cpu temp?

Pri izlasku iz igre najvece ocitavanje je oko 64,dok je idle oko 46~50, ali to nije relevantno.

Flamengomanijak je napisao(la):
Pri izlasku iz igre najvece ocitavanje je oko 64,dok je idle oko 46~50, ali to nije relevantno.

Mnogo.
Stavi ti neki malo bolji kuler (tipa titan TTC5 ako hoces jeftino i tiho) i dobru pastu u tankom sloju. Ne bi smelo da predje 50C.

P.S. 2500@3200 default V, ne prelazi 50-52 u letnjim mesecima sa zescim opterecenjem.

Poslednja izmena:
Nije Vrucina

Dosao kuci. Upalio racunar...Temperatura CPU 40C (Igrom slucajaa ili namerno otvorio sam malo prozor da izluftiram od cigara :smoke: ). Pustio 3DMARK 2003 na CPU test 2 (Trolls Lair).I Dalje isti problem.
Prekinuo 3DMark.Pogledao temperaturu 44C. Znaci i ispod 50 pravi probleme.Sto ce reci da problem ne bi resio nikakav TITAN ni CoolerMaster ni Glacier. Brate, ako radi na 40 mora da radi i na 50 i 60.To nije nista za njega. Drago mi je sto mislite da je problem u cooleru, jer bi to bilo mozda najbezbolnije resenje problema :crash: .
Da napomenem da sam do skoro na istoj masini imao problema sa ATi Radeon-om 8500 i njegovom kompatibilnoscu.Probao sam sve zive drajvere dok nisam iskopao neki Omegin gde je kako - tako radilo.Univerzalna 128bit-na grafika na kojoj jos ponesto moze da se pokrene.
Fast Write i ostala setovanja sto potencijalno mogu uticati na grafiku iz biosa sam cackao, takodje ne uticu na pomenuti problem.

Poslednja izmena:
Moze doci do bagova na visim temperaturama. Narocito onim oko/preko 60C.
Onda ti ostaje samo da probas redom:
1) apdejt BIOS-a; ukljuci FastWrites, aperture na 128MB; pa ako ne resi problem:
2)Redom: proveri mem, promeni napajanje, stavi za probu makar nekog kineza.
Moguce je da je problem na relaciji ploca-ostatak sistema. A moze da se desi i da taj Barton nije sasvim OK. Bilo je takvih primeraka. Cesto sam koristio bas 3DMark za proveru ispravnosti. I to 2001SE verziju. Puca odmah.

Upravo ovo sto si zadnje pomenuo.Dva sam bartona zamenio u jednoj firmi, koju sada necu da imenujem, dok nisam stigao do ovog treceg primerka koji takodje pravi probleme.Prvi nije hteo da radi po defaultu na 166MHz nego na 133MHz. Sto je imalo za posledicu da ga spusti na Athlon 2200. Drugi je radio po defaultu na 166MHz ali sa problemima u 3D koji su bili drasticni. Treci, sadasnji koji imam, takodje pravi probleme.
Mogu reci da mi je malo neverovatno da firma ranga AMD uopste pusta takve serije "rejected" ili neproverenih proizvoda na bilo kakvo trziste. To se Intelu nikada ne bi desilo.
Toliko o profesionalizmu AMD-a.
PS. Ko mi je kriv sto sam sa prethodna dva Intela presao na AMD.
Nikad vise! Pa makar i grcao na Celeronu.

eto jos jedan dokaz za kompatibilnost. Meni je R8500 radio sa svim drajverim 100% ok. A cuo sam i za nejstrasnije probleme. Tako ti je to i za VIA, ljudi ga ubise u pojam a ja najsrecniji bio sa Abit KX7-333. Jeste da je kostala za 100 eura vise od druge najskuplje ASUS nesto bez x-a. Mislim da u velikoj meri nekompatibilnost donosi sam proivodjac hardware a ne cipova.

Nazad
Vrh Dno