Šta je novo?

Problem sa MSI KT4V plocom

kirilenko

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2006
Poena
301
Problem sa ovom plocom je sto joj ne rade PS/2 portovi. Pre reseta biosa ploca je radila bez problema preko USB-a. Posle reseta biosa ploca zakuca na POST screen-u. Uopste ne dozvoljava da udjem u BIOS. Na POST screen-u se pojavljuje sledece:
CMOS/GPNV Checskum bad i pres F1 ili F2 za ulazak u bios ili da nastavi boot-anje po difolt podesavanjima BIOS-a. Tastatura i mis su povezani preko USB-PS2 adaptera.
Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio?

Probaj da prikljucis pravu ps2 tastaturu ili da iskljucis misa.Jeste bezveze ali za slamku se hvataj,verovatno su se posle reseta biosa poremetila podesavanja .

PS/2 portovi uopste ne rade. Kacio sam tastaturu i misa preko adaptera USB na PS/2

Poslednja izmena:
PS/2 portovi uopste ne rade. Kacio sam tastaturu i misa preko adaptera USB na PS/2
mislio sam na pravu ps2 tastaturu bez adaptera.Meni se desavalo da pojedine tastature sa ps2 na din nece da radena jednim plocama a na drugim rade.Isto tako i usb na ps2.Pozajmi negde jednu da probas.

Imam 3 razlicite tastature u kuci. Ne radi ni jedna. Inace i pre ovoga je tastatura radila preko USB porta.

probaj staviti novu BIOS baterju, mislim da je oznaka CR2032 ... i neka ti neko izmeri sa unimerom koliko ti daje ta tvoja

Mnogo banalno ali enable-uj PS2 (mouse) support u biosu (sa nekom USB tastaturom).
Pisem ovo jer je meni pre neki dan (posle ko-zna-kol'ko vremena normalnog rada) prestao da radi mis i cekiranjem gore pomenute opcije je proradio (a normalno je radio bar 6 meseci sa disbled setovanjem).
Mislim da su izuzetno male sanse da su ti crkli PS2 izlazi

Problem je u tome sto i jesu crkli PS/2 portovi, ali pre ovog problema.

Nazad
Vrh Dno