Šta je novo?

problem sa MSI 7900 GTO

• Začetnik teme Začetnik teme S22
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

S22

Čuven
Učlanjen(a)
21.05.2004
Poena
645
Graficku sam kupio u novembru, u pocetku je radila korektno ali su skoro poceli da se javljaju problemi u zahtevnim igrama i 3d testovima. U 3d marku 2006. u testu canyon flight i deep freeze javljaju se artifakti i slika pozeleni, s vremena na vreme ovi testovi prodju bez problema sto je meni cudno, vecina igara radi ok osim najnovijih takodje se javlaju artifakti, maticna ploca je MSI K9N Platinum a napajanje je Chieftec 420 W koje uskoro planiram da zamenim jacim, da nije ono problem? Graficka nije overklokovana, reinstalirao sam sistem, drajvere, igre ali ni to nije pomoglo. proveravao sam kuler na grafickoj i radi ok. Da li znate u cemu je problem?

Nazalost vec je bilo "prituzbi" na temu problemi sa 7900GTO. Izgleda zaista ima razlog zasto te kartice nikada zvanicno nisu bile proklamovane od strane 'vidije.

U svakom slucaju nemoj mnogo da lupas glavu i gubis vreme cekajuci cudo. Pravo kod prodavca na reklamaciju!

Reklamiracu je, nema druge, mislio sam da je problem kod mene, pozdrav.

bas me interesuje sta si uradio? jel' ima nesto novo?

Ima novo, reklamirao sam graficku, vratili su je iz servisa i rekli su mi da radi da su je testirali, radila je i kod mene par dana a nakon toga su poceli da se javljaju isti problemi, ne znam sta vise da radim, kako da izdejstvujem da mi je zamene za neku drugu? Da li je neko imao slicno iskustvo?

Ja imam slicne probleme sa Gainward 7900gs inace testiraj sa atitool-om ostavi onu kocku da se vrti... meni se inace u 3d mark 2006 javljaju zelene tufnice koje zatrepere povremeno ali samo kad mi je kuciste zatvoreno... dok ih ati tool za 5-10 minuta detektuje

Nisam je jos slao na RMA posto vecina igara radi OK i plasim se da ne bi tako lakao prosla u servisu (jedino da skroz crkne)

kako bih ja to samo tako vratio na reklamaciju
to je najverovatnije do GPU-a
te zelene mrlje kockice se kod mene javljaju kad preteram sa OC ili kada se ulsed OC GPU pregreje.

Pa nista, ako vec ne zelis da se cimas sa servisom i da im dokazujes gresku, mozes da probas da downclockujes GPU i memoriju i vidis da li ce ti to rjesiti problem. Ako nista tim experimentom mozes otici pred "porotu" odnosno servis 🙂

probaj da izdejstvujes zamenu u svakom slucaju. zamisli samo koliko bi imao problema da prodas takvu poluispravnu karticu kada za to dodje vreme...

Kada ode u servis, bice im mnogo zao, ali zamene nece biti,jer kako da im dokaze da istu nije nasviravao.

to je njihov problem. valjda oni treba da dokazu tvoju krivicu, a ne da ti dokazujes svoju nevinost...

Kada ode u servis, bice im mnogo zao, ali zamene nece biti,jer kako da im dokaze da istu nije nasviravao.

Pa po toj logici niko nikome nikada nebi uvažio reklamaciju nizašta, jer ne može da dokaže da nije ½nasvirao½.

imas zakon koji kaze da ako imas fiskalni racun mozes ili da trazis drugi proizvod uz doplatu
ili da ti daju isti...

ovo prvo je po meni bolje jer ces moci da se otarasis ozloglasene kartice i da uzmes neku drugu

Juce sam montirao kuler Thermaltake TMG ND1 na graficku, osmirglao sam i ispolirao njegovu bakarnu osnovu tako da sam mogao da se ogledam u njoj i graficka radi besprekorno, max temperatura GPU-a posle par sati maltretiranja 3D Mark-om 2006 i igrama je bila 66 stepeni pri ambijetalnoj temperaturi od 22 stepena, sto je ok za ovu graficku. Laknulo mi je konacno.

Pa ti rece da ti kuler na grafickoj radi ok 🙂 (sto je podrazumijevalo i da dobro hladi). Inace bi ti svako mogao predloziti da provjeris da nije do pregrijavanja. No sve u svemu, odlicno sto si rjesio problem 🙂 .

prosto neverovatno da kuler sa GTO-a nije vrsio posao?! moguce da nije dobro nalegao na kartu ili tako nesto? mozda si prvo trebao njega da "osmirglas"?

Thermaltake sam kupio skoro ali sam ga tek juce montirao, masivniji je i tisi od stock kulera.:smoke:

Prilozi

• 03_angleview_450a.gif
    03_angleview_450a.gif
    47.7 KB · Pregleda: 97
htedoh reci da mozda nisi morao da bacas pare na TT kuler...

Čini se da ti ni hlađenje u kućištu nije na visini, meni su GTO temperature: idle 42°C, load (3D Gaming) 56°C.

Poslednja izmena:
Malo mi je guzva sa kablovima u kucistu, pre svega ispod graficke se nalazi cipset a hladnjak na njemu se greje kao pec😡 (MSI K9 neo platinum maticna) kad uradim prolecno spremanje trebalo bi da bude bolje.

Kod mene su temperature GTO 36 idle a u igrama nikad nije presla 60 C

Posedujem 7900 GTX a pre toga sam posedovao 7900 GTO i mogu ti reci da sam nasviravao obe kartice ko lud i sa njihovim stock kulerima sve je radilo kako treba, a u gaming-u nisu ni jedna ni druga prelazile preko 62°C. Bolje im ti lepo vrati karticu SPALJENU😡 , pa posle stavi taj TT na novu, nego da se igras sa necim sto ni kao novo nije lepo radilo.

Posedujem 7900 GTX a pre toga sam posedovao 7900 GTO i mogu ti reci da sam nasviravao obe kartice ko lud i sa njihovim stock kulerima sve je radilo kako treba, a u gaming-u nisu ni jedna ni druga prelazile preko 62°C. Bolje im ti lepo vrati karticu SPALJENU😡 , pa posle stavi taj TT na novu, nego da se igras sa necim sto ni kao novo nije lepo radilo.

Na koliko si digao GTX?

E ovako... MSI 7900GTX sam dizao sa stock cooler-om na core 723 (najzanimljivije je to sto na 725 ima artifacte kao Beograd trafika), memoriju na 911, sa time sto je temperatura bila maksimalno 62°C.Medjutim sa vodenim hladjenjem procesor ide na 758 bez ikakvih problema, a memorija na fantasticnih 966, inace ovaj primerak je biran, ali opet to ne menja stvar da je ovo fantasticna karta za clockovanje.
Ovaj Gainward koji sada imam je dosta losiji za klokovanje od MSI-ja ali sta je tu je.

Imao sam prilike da testiram i kartu (AW 7950GT 512MB) iz AlienWare masine od prijatelja koja se pokazala za nekih mozda 30% - 35% brzom pri manjoj radnoj temperaturi od GAINWARD-ovog 7950GT 512MB, sto samo pokazuje koliko je bitan i proizvodjac kartice i za klokovanje a i za stabilan rad.

Nazad
Vrh Dno