Šta je novo?

Problem sa MS Wireless Optical Mouse-om

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Kupio sam Microsoft Wireless Optical Mouse-a Special Edtition, instalirao njegove Driver-e (IntelliPoint 4.12) i ... problemi su poceli. Nije da mi mnogo smeta ali ume ponekad da prebaci u radu pokazivac za pola ekrana (uglavnom "vuče" ka gornjem desnom uglu ekrana). Zasto se to desava i postoji li lek?

Ili je losa podloga, ili senzor ne valja. To bezanje je karakteristicno za nekvalitetne senzore u optickim i ponekad bas ume da iritira (dobar deo Genius misheva, poneki A4Tech i Logitech). Reci, jel ti bezi bas u ugao ili samo preskoci deo ekrana?

Jel "beži" kursor kada podigneš miša od podloge?

I meni je to radio sa tim drajverom; otkako mis koristim bez MS drajvera (kao genericki ms wheel) situacija je prilicno bolja - tu i tamo poleti u cosak, ali mnogo mnogo redje.

Ja imam Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 i sa IntelliPoint 5.0 nema nikakvih problema.

Sa generičkim drajverima nisam imao problema ali rekoh ako je Microsoft napisao drajvere sto da ne....
* Prilikom podizanja misa sa podloge pokazivac (strelica) ne bezi.
* Podloga mi je obicna "šarena" (možda je do nje).
* Nakon instalacije njegovih drajvera u prvih dva dana nisam primetio bas nista, ali kako sam ga pohvalio drugu... izgleda da sam ga urek`o.
Mada rekoh nije strašno i nisam baš mnogo zabrinut.

Hvala svima na savetima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno