Šta je novo?

Problem sa MS ML-6015 zvucnicima tj. sa sub-om

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav forumasi :bottle:

Imam jedan problem sa subwooferom iz ovog sistema:
6015.jpg

U pitanju je MS ind. ML-6015 sistem. LM, na odredjenim frekvencijama (pesmama? :trust: ) se cuje neko zveckanje, evo okacio sam snimak na YT:
http://www.youtube.com/watch?v=nkdcipa-A8k

Sorry za los kvalitet snimka, nemam nista drugo osim |K850 fona :(. Nije problem pri udaru (tu je kriv fon), nego kad radi ono brrrrrr lol :D.
Ima li neko ideju sta bi moglo biti? Sutra cu ga otvoriti posto je vec odavno izasao iz garancije.

Unapred, kao i uvek, zahvalan na odgovorima :)

Poslednja izmena:
Nešto rezonuje na nekoj frekvenciji... može da bude bass reflex cevka, neka plastika koja se malo odvojila od kućišta.
Pusti pesmu gde se to često dešava pa kreni da pipkaš rukom da vidiš da li se nešto trese.

Uvrnuo sam srafove od zanjeg panela malo jace i sad se cuje slabije, ali je i dalje prisutno. Pokusao sam pipkavom metodom :D, i nisam uspeo da saznam gde je problem. Mozda neka zica unutra udara u kutiju, ko zna :trust:

Ovo zvuci kao da udara metal od metal. Provjeri hladnjak na pocici mozda nije dobro ucvrscen.
Ja sam imao slican problem samo sto je meni zveckala ta prednja plastika na sub-u.

Tek kupljeno,a vec pocelo da zvecka.Jel ti palo na pamet da nije slucajno zvucnik u vuferu dobro zavrnut?

Zvucnik je sigurno dobro zavrnut, posto sam rastavljao skalameriju i zavrnuo to kako treba :D. Sto se tice hladnjaka pojacala, nisam tu ni cackao, pogledacu ponovo.

BTW, zvucnici imaju vec preko 1.5 god.

Zvucnik je sigurno dobro zavrnut, posto sam rastavljao skalameriju i zavrnuo to kako treba :D. Sto se tice hladnjaka pojacala, nisam tu ni cackao, pogledacu ponovo.

BTW, zvucnici imaju vec preko 1.5 god.

Mislis tek 1.5 godinu.Ja imam zvucnike i pojacalo 22 godine i nista im nikad nije falilo.Neznaju kako majstor izgleda.

Ti tvoje nisi platio par hiljada dinara neko par stotina maraka ili čega već u to vreme :p
Imam i ja NAD-a starog 26 godina pa mu ništa ne fali, ali su nekada pravili stvari da traju, a sada se prave da budu jeftine.

To stoji naravno.Nego meni pada na pamet da se mozda nije rupa rasirila gde se sarafi zavrcu pa onda njemu izgleda kao da je to sve ok,a u stvari nije?Pogledaj da li se sarafi vrte u mestu.Zvucnik mora biti dobro fiksiran.

Sa zakasnjenjem javljam da nema napretka. Poceo sam sve manje da primecujem to, briga me, ionako kad hocu bas bas glasno da slusam muziku moram da koristim sluske :D.

BTW, idi0ti iz MSa su stavili prejako pojacalo unutra :D. Nivoa za pojacavanje ima 20, a ja nemogu da predjem 10 a da ne bude distorzije (mislim konkretno na sub), i do svojih mehanickih limita (voice coil udara u magnet). Cepao sam ga i na 20, sve sto imam da kazem je da nebi voleli da cujete zvuke koje ovaj sub proizvodi na 20/20 :d.

Poslednja izmena:
Sa zakasnjenjem javljam da nema napretka. Poceo sam sve manje da primecujem to, briga me, ionako kad hocu bas bas glasno da slusam muziku moram da koristim sluske :D.

BTW, idi0ti iz MSa su stavili prejako pojacalo unutra :D. Nivoa za pojacavanje ima 20, a ja nemogu da predjem 10 a da ne bude distorzije (mislim konkretno na sub), i do svojih mehanickih limita (voice coil udara u magnet). Cepao sam ga i na 20, sve sto imam da kazem je da nebi voleli da cujete zvuke koje ovaj sub proizvodi na 20/20 :d.

Mislis?

Objasni sta si mislio sa time :). Smatram da je tako, iz razloga sto mi se cini da 20/20 moze da osteti sub, a kasnije i da ga dokrajci :D. Ne paze svi na tehniku kao mi, iako i ja sam znam da ga provozam malo iznad te polovine :D.

Stvar je bas suprotna. To sto preko polovine krece distorzija, znaci da polacalo ulazi u zestok kliping. To je mana gotovo svih PC zvucnika takve koncepcije i namene. Dobro je sto imas neki feeling, pa osetis kad krene distorzija, a ona nastaje najvecim delom zbog nemoci takvog integrisanog pojacala u tom wooferu. Samo ne odvrci preko pola i radice ti u granicama predvidjene normale. S druge strane ta lupkanja i zveketanja sto cujes iz woofera, isto su problem fizicke prirode i nesavsene izrade kako kutije, tako i drivera u njoj. Isto mana i ogranicenje velikog broja PC zvucnika... Za male pare moraju da se prave kompromisi, nema nista dobro bez nuspojava, a pritom jos jeftino i kvalitetno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno