Šta je novo?

Problem sa mrezom

Antal

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2004
Poena
601
Naime, umrezio sam lap top i PC (na oba racuinara je XP) manualno konfigurisao IP adrese, P DNS A DNS .... postavio razlicita imena kompjutera, postavio isti WORKGROUP dobio male monitore u TRAY i kad kliknem na View workgroup computers (My network places) NE RADI!!! Nece da mi prikaze kompjutere koji su u mrezi (kao da nisu konektovani). Jos nesto sam probao i to me jos vise zbunilo -> Usao sam u MS DOS komander pingovao jedan racunar sa drugog (cisto da i tako provjerim jesu li povezani) i dao mi je rezultat da nije nista proslo??? Ne razumijem...
Zna li neko resenje za ovaj problem??? :wall:

I ja sam juce imao isti problem samo sto na laptopu je bio instaliran 2000 profesional.U protokolima je pokrenut i NETbios.Ne ping-uju se , svaki od njih vidi workgroup (podesena je ista je na oba racunara a razlicita im imena) i u njoj samo sebe i svoje sherovane stvari.Oneomogucio sam antivirus (zbog firewall-a), omogucio svima pristup folderima i opet nista?Kabl je ispravan skinut je sa druga 2 racunara.Da li neko moze da nam pomogne? :bottle:

Jeste li pobili vi Internet Connection Firewall ili ih bar podesili kako treba? Hoće da zeza, a inače je totalno neupotrebljiv(u odnosu na ostale desktop fw) i po defaultu mu je disejblovan ICMP protokol i zato neće da vam se pinguju mašine...

Ma ugasio sam zbog probe, firewoll-ove i u win. i u Nortonu.E sad, oprosti neznalici, sta je ICMP i kakve vece ima sa TCP/IP protokolom i pinganjem?Odakle mogu da pokrenem taj protokol? :bottle:

Internet Control Message Protocol ti je protokol koji koristi ping za kontrolu mreznog saobracaja. Po defaultu je disejblovan u vecini fw. Nema potrebe da ga pokreces posto je on sastavni deo TCP/IP skupa protokola...
Ako si pobio fw i ako su ti kablovi crossover(koliko sam shvatio nemas hub, switch) i ako si adrese podesio kako treba to bi moralo da radi...U principu, IP adrese 192.168.1.1 i 192.168.1.2 subnet maske 255.255.255.0 i to bi trebalo da radi. DNS ti ne treba, jer nemas DNS server koji bi ti razresavao ip u imena i obrnuto, WINS takodje.

Uh sad sam zbunjen...Sve je kako ti kazes a ne radi.Znaci, rucno podesene adrese, disejblovan fw. i antivirus, subnet maska kako treba (255 racunara), TCP/IP protokol, uvrnut kabal cak i NETbios (da se vide po imenima) ista workgroup i ne radi...Da, ponavljam, kabl skinut sa druga 2 kompa (ispravan).Pokaze mrezu u Tray (100Mb) i to je sve.Cuo sam da su jos neki moji poznanici imali slicnih problema sa kombinacijom izmedju XP-a i 2000.Kaze mi jedan lik od njih, da su se 2 masine u mrezi od 4 kompa sa swichom cas videle a cas ne?Menjao kablove i kao radi dan-dva a onda opet problem.I sve tako dok nije instalirao XP na masinu sa 2000-kom.Od tada kaze sve savrseno radi.Pa posto mi je malo verovatna njegova prica o nekompatibilnosti izmedju 2 windowsa, mozda je kod mene problem (a i kod njega bio) sa greskom u instalaciji 2000 na laptopu.To jest da je neki instaliran program napravio problem sa radom TCP/IP protokola.Onda mi preostaje samo da preistaliram 2000 ponovo i da ga probam sa svezom instalacijom, posto je XP na novoj masini.Sta mislis o ovome, hvala puno u svakom slucaju. :bottle:

Huh... bio sam recimo svedok da mrezna karta nije htela da radi na 100mbps, i kada je ubodes u 10mbps slot na switchu onda radi na 10... Mozda mrezne karte nesto zezaju...Opet sam bio svedok loseg kontingenta realtekovih kartica koje su sve imale iste MAC adrese?! Sto se naravno ispoljilo na raznovrsne budalastine na mrezi... Sto se windowsa tice, to mora da radi, mada mislim da nema razloga da ne radi ako odradis reinstalaciju... ne znam da li mozda da probas da deinstaliras tcp/ip za tu karticu pa da ga vratis ponovo...tu od protokola obicno imas tcp/ip, client for ms network, i file and print sharing... stvarno nemam predstavu sta bi jos moglo da bude...

Ja sam probao i sa reinstalacijom protokola i ista stvar. A sto se tice Internet COnnection Firewall to mi je ugasheno. Samo mi nije jasno (radio sam sinoc do 2 ujutro-bez rezultata) zasto mi pokaze monitore u system tray a ne mogu da dobijem listu aktivnih mreza u Network Places? Imam D-Link DFE-550TX 10/100 a na lap topu je neka integrisana ne znam tacno koja. Da li ce se nesto promijeniti ako promijenim slot mrezne kartice u PC?? Jednom sam to probao i bez rezultata ali tad nisam manualno konfigurisao protokol i sl.

1. Probajte da pingujete same kartice na racunaru, a takodje ipconfig /all
2. Probajte sa drugim kablom! Koliko god da ste uvereni da je kabl ok, isti pravi najvise problema...

Poz!

Probao sam sa pingovanjem ne ide. A sto se kabla tice, ne vjerujem da bi uopste mogao da dobijem ova dva monitora u system tray da je do kabla.

ajde ti lepo uradi ipconfig /all pa daj rezultate sa jedne i druge masine

Nazad
Vrh Dno