rdjavi
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.07.2009
- Poena
- 169
Imam adsl modem sa 4 porta, racunar i laptop koji su spojeni na adsl modem. koristim windows xp i na kompu i na laptopu al su razlicite neke verzije. neki dan kad sam digao sistem na laptopu napravio sam mrezu preko opcije Set up a home or small office network i mreza je radila. juce na cistu miru, nisam nista dirao, se mreza izgubi i ne moze da se pristupi sa kompa na laptop i obratno. juce sam i pingao kucajuci IP adrese i sa kompa nije bilo greske, a sa laptopa je pisalo ono packets sent=4 recived=3 lost=1. danas kad sam opet pingao bilo je sve u redu ali opet nema mreze.
kad otvorim My network places na laptopu nema nikakvih šerovanih foldera i kad kliknem na View workgroup computers vidim i laptop i komp, ali kad kliknem na komp izbaci gresku, evo slika:

kad odem na My network places na kompu vidim samo šerovane foldere od kompa, a kad kliknem na View workgroup computers izbaci gresku, evo slika:

zna li neko sta je problem?
kad otvorim My network places na laptopu nema nikakvih šerovanih foldera i kad kliknem na View workgroup computers vidim i laptop i komp, ali kad kliknem na komp izbaci gresku, evo slika:

kad odem na My network places na kompu vidim samo šerovane foldere od kompa, a kad kliknem na View workgroup computers izbaci gresku, evo slika:

zna li neko sta je problem?