Šta je novo?

Problem sa mrezom

bl00dz3r0

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2005
Poena
319
Pozdrav,
danas sam se sucio sa za mene necim neverovatnim. Izludjuje me ceo dan.

Naime imam modem lokalnog interneta providera. U pitanju je klasicni modem za cable internet. Imao sam win7 i od danas je pocela da se desava sl situacija. Prikacim PC na modem vrti da dobija ip preko DHCP i tu stane izbaci zuti trouglic upozorenja da ne moze dobije ip. Sve zivo sam probao i na kraju vratim XP kad ista situacija. Pomislim mozda je modem u pitanju ali prikljucim macbook ili bilo koji racunar i radi bez problema. Pomislih mozda je integrisana mrezna u pitanju ubacim jos 2 kartice LAN isti problemna mom racunaru opet nece IP. Promenim i kablove i sve zivo i opet nece. Dakle
Promenio mrezne kartice, operativni sistem, kablove i opet se isto desava. U cemu moze biti problem?

probaj da stavis rucno ip adresu (i kontaktiraj provajdera i obljasni mu sta se desavam i potaj ga za ip adresu koju da stavis)

otvori start/run/cmd u cmd liniji kucaj ip config /release (da otpusti adresu da je vrati u pool modema) kada je otpusti kucaj sledecu komandu ip config /renew probaj onda, moguce je da je dhcp ugasen u modemu uradi sa macom ip config /release,moguce da ti rucno idu adrese pogledaj setup na macu najmanje moguce je da su zakljucali na tvoju mac adressu maca :dx ugasi malo modem izvuci ga iz struje jedno 10min

Probao sve zivo !
zvao sam i momka koji ima network+ i mcse ali dzaba ovo jos nije video :) na 3 isprobana desktop racunara sa win xp i 7 ne dobija ip kao i na win laptopu a na macbooku radi perfektno :)

Slab mu taj mcse :Dx daj lebati neka udje u sam modem i nek resetuje podesavanja istog molim te ili procitaj uputsvo za modem kako da ga resetujes bez ulazenja kroz explorer tj fizicki pa unesi ponovo podatke od provajdera i vola :D samo nemoj ovaj put da zoves nekog MSCE SUPER NATURAL AI. salim se :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno