Šta je novo?

Problem sa mrezom ili...?

Krka

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2008
Poena
304
Juce sam kod devojke instalirao XP SP3 (LAstXP je u pitanju). Pre ovog imala je XP SP2 i net je radio bez problema. Instalacija je prosla bez problema, podesio konekciju za wireless (kao i obicno), nasao mrezu, pingovi su solidni ali IE ni da mrdne. Pokusao sam sa Firefox-om... nista. Instalirao sam Skype, cisto da vidim sta ce da se desi kad on radi.... bez problema sam se dopisivao sa ljudima cak sam im manje fajlove slao! Skype radi ali surfovanje sam morao da otpisem. Doduse nisam jos probao Operu ili Chrome ali mislim da ce biti isti rezultat. Nod32 takodje nije hteo da update-uje bazu virusa. Probao bez antivirusa, sa iskljucenim firewallom- isti djavo. Inace, masina (uslovno receno :) ) je stara: u pitanju je neki Athlon, 512 MB, 40Gb HDD, MSI ploca. Zna li neko resenje za ovaj problem, sta ovde nije u redu? Vise nisam pametan a iskreno ne radi mi se jos jedna reinstalacija... u ovom slucaju to traje...

Proveri datum i vreme da li su podeseni kako treba?

Slican problem sam i ja imao dok nisam podesio MTU. Radio mi je samo google od sajtova dok su voip i igre radile bez problema. Mozda je do toga.

Da nije na wireless ruteru zatvoren port 80? Probaj da isključiš njegov ugrađeni firewall. Takođe, pogledaj da na računaru nije definisana i neka druga mrežna konekcija, preko kabla recimo.

Promeni verziju XP-a

Upravo to je rešilo problem. Samo dobra stara verzija XP-a sp1 pa na nju nakalemis sp3 i evo sada radi "ki sat na Milevinu kafanu", sto bi rek'o Bole! ;)
Hteo, nehteo, morao sam da odradim reinstalaciju, nista drugo nije pomoglo a lastXP i ostale nabudžene gluposti toplo preporučujem da zaobilazite u širokom krugu!
Hvala svima.

Nije bio problem U LastXP-u sigurno, zašto, zato što ti je ping radio, kad ima pinga ima i interneta
Možda si imao neke virusiće koji su pravili problema sa surfovanjem ( ovo govorim iz iskustva, nekada davno imao dva virusa wmibusn.exe i sysdrv32.dll, ako se dobro sećam, koji su baš to radili, ometali internet saobraćaj, ne sav, ponekad je i ping blesavio, ali nije bilo moguće surfovati )
Inače je bilo lako ukloniti ih

Kad god vidim XP SP3 ja se najezim :D
Bezim od njega ko djavo od krsta :)

Kad god vidim XP SP3 ja se najezim :D
Bezim od njega ko djavo od krsta :)

po mom iskustvu najbolji XP do sada,
naravno ne LAstXP, BlackEdition i ostale truc muc verzije...
u firmi na 37 racunara se vrti sp3 mene glava dosta manje boli nego pre ;)

A mogao je samo i ručno da unese DNS i verovatno bi mu proradilo :)

@ Kibla
ok je SP3 kad je aktiviran :D
ako vec zalazimo u detalje...

@ Kibla
ok je SP3 kad je aktiviran :D
ako vec zalazimo u detalje...

nista manje OK i ako nije aktiviran, (ne postoji nikakva razlika izmedju crackovanog i legalnog softwer - a sto se tice funkcionalnosti, naravno bez update - a)
kuci tri masine, plus jedna kod matoraca,
a svi znamo koliko su matorci pogubni po PC :d .

Poslednja izmena:
+1 za SP3 kad smo vec kod toga...

Muku sam mucio dok nisam nabavio oficijalno izdanje XP sa integrisanim SP3 na tri kompa u kuci,stalno je zezala mreza i net.Od kako sam instalirao ovu verziju (negde u septembru) ni pipno nisam masine,a od matoraca su klinci pogubniji :)

Nazad
Vrh Dno