Šta je novo?

Problem sa mrezom, ideje?

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Ima sledeci problem u jednoj firmi, imaju server sa Windows XP 32-bitnim sistemom, na njemu podignut neki SQL server, i neki softver sa bazom podataka u koju unose podatke sa jos 7 racunara.
Sve im je lepo radilo do pre 2 dana, sad imaju problem da posle pola sata rada jedan prvo jedan pa posle i ostali polako pocinju da se zakucavaju dok su u softveru za unos podataka.

Pkusao sam zamenu switcheva, iskljucio sam taj racunar koji se prvi zakuca, probao sam samo server i jedan racunar da ostavim i uvek isto, kad se svi zakucaju samo na serveru radi unos podataka?

Kad se taj računar, prvi, "zakuca" idi u cmd i uradi ping do tog servera
Ako ping-a ima, znači da nije u pitanju switch
Ustvari, možda imaš problema sa kablovima, tj kablom od servera do switcha
Uradi ping "server" - t - l 1000, što će pokazati i najmanju neispravnost kabla
Ovakav ping na ispravnim kablovima ne bi smeo da pukne

Probao to prvi put i nije pucao ping.

Danas sam shvatio da mozda na trenutak dodje do prekida sa serverom, pa zato program na clientu prekine sa radom i mora da se ponovo pokrene, iz ovog razloga sam preventivno zamenio switch i kablove koje sam mogao.
Videcemo kako ce sutra da radi.

Izgleda da je problem pravio ADSL ruter, ali videcemo jos.

ako adsl ruter nije zaduzen za adresiranje racunara u mrezi onda treba iiskljuciti dhcp na njemu. meni je pravio probleme dok je dhcp bio ukljucen i na wifi ruteru i na adsl ruteru.

ma da, ali nije do toga, neki drugi problem je sa njim, jos testiram pa javim tacno resenje, mada i ta mreza je lose uradjena, 3 switcha + ruter su povezani pa verovatno i to otezava situaciju

Nazad
Vrh Dno