Šta je novo?

Problem sa mreznom kartom

filipp

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
619
Naime, posto racunar koristim u kucnoj mrezi, probah da sa racunara1 da pristupim share-ovanim fajlovima koji su na racunaru2 - bez uspeha. Kada sam na LAN karti na racunaru2 usao u settings imam na raspolaganju samo ocije na slici . Znaci vec sam probao sa podesavanjima na Firewall-u i u KIS ali nista.Racunari su povezani na Router/Switch preko koga idu na internet.
Ima li ko sicna iskustva?:wave:

Prilozi

• ben2.jpg
    ben2.jpg
    81.4 KB · Pregleda: 55
Jedino sto mi pada na pamet je da nije neka slipstream-ovana(osakacena) verzija windowsa u pitanju..Probaj da instaliras ponovo drajvere za karticu.
Sada primetih,kazes da ide normalno na net?hmm..Pa jedino ako nisi admin na masini ali opet bi te opcije bile prisutne samo ne mozes da im pristupis.Cudno..

Poslednja izmena:
NIje takva verzija. Cudno je da je sve radilo do pre nekog vremena. Internet imam na svim racunarima, samo na ovom imam problem sa opcijama u LAN-u.
Na drugima sve je u redu(drugi racunari imaju takodje KIS 2009)
I dalje, sa racunara2 vidim ostale share-ovane foldere, ali njegove ne 'vidi' nijedan od ostalih racunara.
Sada videh nedostaje Internet Connection - Firewall (ICF) / Sharing (ICS) Service - pogledao u services.msc....

Poslednja izmena:
Nedostaje ti file & printer sharing for ..., tcp/ip.

kad to sve odradiš ti lepo pinguješ samog sebe.. tj 127.0.0.1 da bi video da TCP/IP je tuj i da li raboti kak valja... ;)

Nazad
Vrh Dno