Šta je novo?

Problem sa monitorom

vrana

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
601
Pozdrav svima!
Imam jedan problem sa monitorom,bar mislim da je monitor posto sam vec promenio 3 video kartice.Problem je sto je slika pri gledanju filmova ili igranju jako jako tamna, tako da moram da do kraja pojacam kontrast i brightness i opet nije kako treba da bude i dalje je jako tamna slika. Interesuje me da li moze sta da se uradi tu jer mi se to desavalo od kad sam kupio monitor i bio je nov ,radi se o Sun Group monitoru.
Hvala!

vrana je napisao(la):
Imam jedan problem sa monitorom,bar mislim da je monitor posto sam vec promenio 3 video kartice.Problem je sto je slika pri gledanju filmova ili igranju jako jako tamna, tako da moram da do kraja pojacam kontrast i brightness i opet nije kako treba da bude i dalje je jako tamna slika. Interesuje me da li moze sta da se uradi tu jer mi se to desavalo od kad sam kupio monitor i bio je nov ,radi se o Sun Group monitoru.
Treba da se poveća generalni osvetljaj ekrana, a to je moguće potenciometrom na VF trafou. Drugi potenciometar na tom trafou je za fokus. Dakle treba skinuti kućište i pažljivo pristupiti operaciji zbog prisutnih visokih napona, obavezno izolovanom odvrtkom! VF trafo je jedna četvrtasta budža zalivena u plastiku najčešće crne, plave ili crvene boje, nalazi se na samoj štampi. Sami potenciometri su lako dostupni.

vrana je napisao(la):
Pozdrav svima!
Hvala!

Moze se desiti da je do podesavanja graficke, ako je u pitanju GF.
Meni se desavalo, istina samo kod DivX-a, a ne i kod igara, da slika bude jako tamna, kada se u podesavanjima promene D3D i OpenGL, sa best image quality na best speed.
Probaj da uninstall drivere od graficke, pa ih ponovo instaliraj i proveri da li su na default-u. Ako je slika OK, a nakon chachkanja podesavanja se potamni, to je to. Morat ces da drzis podesavanja default.

Nazad
Vrh Dno